Om meg

codlingweb-3430

Hei, velkommen til Trines Treningsglede! 

Jeg heter Trine Bækkevar Semb og er 40 år. Etter mange år i VG, med ni års erfaring fra VGs Vektklubb.no, startet jeg opp denne treningsbloggen med stort engasjement.

Trening er både interesse- og fagfelt, og jeg har jobbet med trening både i SATS og i VG.

Jeg er vokst opp i en aktiv familie og i et aktivt miljø i Asker – som har gitt meg både treningsglede og iver for fysisk aktivitet og trening. Gruppetimer med utfordrende koreografi, turer/joggeturer/fjellturer, sykling og langrenn, er mine favoritter.

Nær familie, venner og marka, har jeg bosatt meg i Bærum sammen med mannen min Frode, som er like glad i aktivitet som meg, og våre sønner Magnus (4) og Didrik (2).

Å sette meg mål for treningen, gir meg motivasjon, og jeg trener ofte systematisk – uten at det går på bekostning av trivsel. Ja, trening skal gi gode opplevelser – der er jeg beinhard!

For en del år siden bygget jeg på psykologi- og pedagogikkutdannelsen min fra UIO med Fitness-utdanningen ved Norges Idrettshøgskole. I SATS har jeg vært personlig trener og gruppetrener, og jeg har drevet med treningsveiledning over nett gjennom VG og Vektklubb.no.

I april 2016 var tiden inne for å bruke min erfaring, kunnskap og treningsglede til å inspirere og hjelpe bloggleserne mine tok å komme i bedre form og få gode og varige treningsvaner. Her på bloggen finner du blant annet tips til treningsprogram og ulik trening, veiledning i øvelser og motivasjonsråd.

Som en del av bloggen, deler jeg mitt eget prosjekt for å komme i form igjen og tilbake til trivselsvekten etter to tette svangerskap og mye sykdom. For første gang i mitt voksne liv skal jeg «i gang å trene» og «bygge opp formen».

Først tenkte jeg det var krise, med tanke på tidspunktet for lansering av treningsblogg. Trenger jeg vikar, tenkte jeg, og visste ikke om jeg skulle le eller grine. Men nå tenker jeg heller at det blir nyttig og spennende å ta dere med på ferden!

Håper du henger deg med!

Kanskje mitt motto for trening kan smitte over på deg? Fortsatt etter å ha født og fått to barn ganske tett, i 2012 og 2014, gjelder følgende:

Trening er en fast del av livet, uansett hvilken fase jeg er i. Det handler aldri OM jeg skal trene, men OM HVORDAN.

Håpet er at jeg fremover får respons fra dere følgere – og dialog! Jeg er åpen for alle spørsmål og innspill av det konstruktive slaget. Og skal svare så mye jeg kan, og gjerne åpent hvis det passer seg, så det kan komme alle til gode. Så legg igjen kommentarer eller send en mail!

Jeg hører gjerne fra deg!

Hilsen Trine

Litt mer om min arbeidserfaring i VGs Vektklubb.no, for deg som er interessert:

I VGs Vektklubb.no, hvor jeg jobbet fulltid i ni år, var rollen min blant annet å svare på spørsmål fra medlemmene som trengte hjelp til å endre livsstil, samt å gi treningsfaglige råd.

Jeg bidro i oppbyggingen av innholdet i tjenesten. Mitt hjertebarn er treningsbasen jeg produserte – bestående av over 100 styrkeøvelser – illustrert med bilder og veiledning.

Som journalist skrev jeg saker på VG nett, i avisen og i Vektklubb.no, om trening, helse og vekt. Jeg skrev fast treningsspalte og formidlet medlemmenes egne suksesshistorier. Sammen med Trine Hattestad og Anne Mette Rustaden drev jeg treningsblogg.

Jeg hadde mye med Vektklubb.no-medlemmene å gjøre og kom nært på de som ønsket hjelp til å gå ned i vekt og komme i form på en sunn og naturlig måte. Jeg ble også kjent med mer kompliserte problemstillinger som kan knytte seg til livsstil og vekt, som for eksempel manglende vektreduksjon og hvordan ulike sykdommer påvirker trening og slanking.

Jeg fikk god trening i å si at «dessverre, dette er ikke mitt fagfelt, det kan jeg ikke svare på». Og så henviste jeg til relevante fagpersoner i stedet. Jeg har sterk integritet, også faglig.