Om meg

codlingweb-3430

Hei, velkommen til Trines Treningsglede! 

Jeg heter Trine Bækkevar Semb, er 47 år og jobber som trener innen styrke & kondisjon, online og ute i marka.

Etter mange år i VGs Vektklubb.no og markedsavdeling, startet jeg opp Trines Treningsglede 7.april i 2016 med stort engasjement.

Treningsglede kommer med lyst og disiplin, spør du meg. Styrketrening og kondisjonstrening er like viktig for helsen, vekten og gleden. Styrketrening blir viktigere jo eldre vi blir, og der fortsatt ut til å utebli for mange. Mitt hjertebarn er derfor online styrketrening, hvor jeg med min kunnskap prøver å forenkle styrketreningen vi alle trenger til så mange nordmenn som mulig. Gjennom syv år har jeg vært vitne til at styrketreningsgleden sniker seg på når rutinene begynner å sitte og resultatene kommer.

Online styrketrening (for vektreduksjon)

Gjennom treningsbloggen la jeg grunnlaget for kurs-, foredrag og treningstilbudet du finner HER – inkludert Trines Treningsglede online styrketrening  som er et av Norges første online helårskonsept innen trening basert på LIVESENDINGER og personlig oppfølging. Et meget spennende konsept – som alle i Norge og dermed alle følgerne mine kan være med på.

Motbakkegrupper i marka

Utetrening i marka er det beste som finnes innen kondisjonstrening. Motbakketrening er et kondisjons- og gruppetreningstilbud jeg har året rundt til de som bor i området her jeg bor; Bærum/Oslo vest. Treningen består av intervaller i bakke ved gå og løping.

Treningsbakgrunn

Trening er både interesse- og fagfelt, og jeg har jobbet med trening både i SATS, i VG/Vektklubb.no og i Trines Treningsglede.

I et aktivt miljø i Asker er jeg vokst opp i en sporty familie – som har gitt meg både treningsglede og iver for fysisk aktivitet og trening. Gruppetimer med utfordrende koreografi, turer/joggeturer/fjellturer, sykling og langrenn UTE, er mine favoritter. Jeg har dessuten lært meg å like den viktige og mestringsfylte styrketreningen.

Nær familie, venner og marka, har jeg bosatt meg i Bærum sammen med mannen min Frode, som er like glad i aktivitet som meg, og våre sønner Magnus (10) og Didrik (8).

Å sette meg mål for treningen gir meg motivasjon, og jeg trener helst systematisk når jeg er frisk – uten at det går på bekostning av trivsel og glede. Ja, trening skal gi gode opplevelser OG effekt men heller ikke virke mot sin hensikt – der er jeg beinhard! #treningsglede

De siste årene har jeg fått mye erfaring med å lytte til kroppen, ta en dag av gangen og la veien være målet, grunnet kroniske luftveisinfeksjoner og til slutt covid 19 med lungepåvirkning. Mitt viktigste budskap har vært ikke å gi opp, finne løsninger, se muligheter, tenke positivt og finne fornuftige målsettinger og aktivitetsnivå.

Faglig bakgrunn

For en del år siden bygget jeg på min 5 årige psykologi- og pedagogikkutdannelse fra Universitetet i Oslo med Fitness-utdanning ved Norges Idrettshøgskole. Der utdannet jeg meg til personlig trener og avansert gruppetrener. I SATS har jeg vært personlig trener og gruppetrener, og jeg har drevet med treningsveiledning og levert helsejournalistikk over nett gjennom VG og i Vektklubb.no som jeg var med å bygge opp og jobbet i nesten 9 år.

I april 2016 var tiden inne for å bruke min erfaring, kunnskap og treningsglede til å inspirere og hjelpe mine følgere til å komme i bedre form og få gode og varige treningsvaner. Her på bloggen finner du først og fremst treningsprogram, øvelser og alle slags tips omkring styrke- og kondisjonstrening. Jeg gir også livsstils- og motivasjonsråd.

Mitt viktige budskap

Trening gir mye veldig glede, både før, under og mellom øktene. Det handler OM HVORDAN du gjør det! Med Trines Treningsglede ønsker jeg å representere en pause fra kroppspresset, ved å være en normal, påkledd treningsentusiast som formidler hvordan det føles å trene og være i fysisk god (og dårlig) form snarere enn å vise hvordan det ser ut for andre. Jeg ønsker også å fronte helhetlig helse med fokus på balanse, kontraster og glede.

Et uventet, men viktig budskap har blitt å vise at det uansett ikke er noen grunn til å gi seg til tross for motbakker og motstand, og at det handler om å tilpasse forventninger, mål, trening og livsstil generelt.

Det blir helt ellevilt å komme i form igjen etter en store, lang nedtur. Noe å glede seg til!

Håper du henger med!

Kanskje mitt motto for trening kan smitte over på deg? Fortsatt etter å ha født og fått to barn ganske tett, i 2012 og 2014, og vært unormalt mye syk i snart fem år, gjelder følgende:

Trening er en fast del av livet, uansett hvilken fase jeg er i.

Det handler aldri OM jeg skal trene, men OM HVORDAN.

Håpet er å få respons fra dere følgere underveis – og dialog! Jeg er nysgjerrig på fin trening, og er åpen for alle spørsmål og innspill av det konstruktive slaget. Og skal svare så mye jeg kan, og gjerne åpent hvis det passer seg, så det kan komme alle til gode. Så legg igjen kommentarer eller send en mail!

Jeg hører gjerne fra deg!

Hilsen Trine

Litt mer om min arbeidserfaring i VGs Vektklubb.no, for deg som er interessert:

I VGs Vektklubb.no, hvor jeg jobbet fulltid i ni år, var rollen min blant annet å svare på spørsmål fra medlemmene som trengte hjelp til å endre livsstil, samt å gi treningsfaglige råd.

Jeg bidro i oppbyggingen av innholdet i tjenesten. Mitt hjertebarn er treningsbasen jeg produserte – bestående av over 100 styrkeøvelser – illustrert med bilder og veiledning.

Som journalist skrev jeg saker på VG nett, i avisen og i Vektklubb.no, om trening, helse og vekt. Jeg skrev fast treningsspalte og formidlet medlemmenes egne suksesshistorier. Sammen med Trine Hattestad og Anne Mette Rustaden drev jeg treningsblogg.

Jeg hadde mye med Vektklubb.no-medlemmene å gjøre og kom nært på de som ønsket hjelp til å gå ned i vekt og komme i form på en sunn og naturlig måte. Jeg ble også kjent med mer kompliserte problemstillinger som kan knytte seg til livsstil og vekt, som for eksempel manglende vektreduksjon og hvordan ulike sykdommer påvirker trening og slanking.

Jeg fikk god trening i å si at «dessverre, dette er ikke mitt fagfelt, det kan jeg ikke svare på». Og så henviste jeg til relevante fagpersoner i stedet. Jeg har sterk integritet, også faglig.