Om meg

codlingweb-3430

Hei, velkommen til Trines Treningsglede! 

Jeg heter Trine Bækkevar Semb og er 43 år. Etter mange år i VG, med ni års erfaring fra VGs Vektklubb.no, startet jeg opp denne treningsbloggen med stort engasjement.

Trening er både interesse- og fagfelt, og jeg har jobbet med trening både i SATS og i VG.

Jeg er vokst opp i en aktiv familie og i et aktivt miljø i Asker – som har gitt meg både treningsglede og iver for fysisk aktivitet og trening. Gruppetimer med utfordrende koreografi, turer/joggeturer/fjellturer, sykling og langrenn, er mine favoritter.

Nær familie, venner og marka, har jeg bosatt meg i Bærum sammen med mannen min Frode, som er like glad i aktivitet som meg, og våre sønner Magnus (7) og Didrik (5).

Å sette meg mål for treningen, gir meg motivasjon, og jeg trener helst systematisk – uten at det går på bekostning av trivsel. Ja, trening skal gi gode opplevelser OG effekt – der er jeg beinhard!

For en del år siden bygget jeg på psykologi- og pedagogikkutdannelsen min fra UIO med Fitness-utdanningen ved Norges Idrettshøgskole. I SATS har jeg vært personlig trener og gruppetrener, og jeg har drevet med treningsveiledning og levert helsejournalistikk over nett gjennom VG og Vektklubb.no.

I april 2016 var tiden inne for å bruke min erfaring, kunnskap og treningsglede til å inspirere og hjelpe mine følgere til å komme i bedre form og få gode og varige treningsvaner. Her på bloggen finner du blant annet tips til treningsprogram, øvelser og ulik styrke- og kondidjonstrening, veiledning og motivasjonsråd.

Som en forlengelse av bloggen tilbyr jeg online styrketrening i lukkede Facebook-grupper, der jeg får trent deltakerne fra hele landet i livesendinger direkte. I tillegg har jeg utegrupper i Bærum/Oslo vest.

Som en del av bloggen, skulle jeg dele mitt eget prosjekt for å komme i form igjen og tilbake til trivselsvekten etter to tette svangerskap og mye sykdom i 2016. For første gang i mitt voksne liv skulle jeg «i gang å trene» og «bygge opp formen» fra scratch.

I stedet har jeg ufrivillig måtte dele et liv med vedvarende kronisk sykdom i øvre luftveier og såkalt «jo jo» trening. Jeg har vært minst like mye syk, redusert og ufrivillig inaktiv i disse tre årene som treningsblogger som jeg har vært frisk og trenbar. Det har vært umulig med fremgang og formoppbygging over lengre tid, og helsen har kommet først. Målet gikk fra å komme i knallform igjen til å bli frisk.

Først tenkte jeg det var krise, med tanke på tidspunktet for lansering av treningsblogg. Trenger jeg vikar, tenkte jeg, og visste ikke om jeg skulle le eller grine. Men etter hvert tenkte jeg heller at det blir nyttig og spennende å ta dere med på ferden der jeg har måttet ta meg frem blant hindringer, utfordringer og motbakker, og måtte reise meg igjen og igjen på trening.

Et viktig og uventet budskap har blitt å vise at det uansett ikke er noen grunn til å gi seg og at det handler om å tilpasse forventninger, mål, trening og livsstil generelt. I takt med at helsen og formen har dalt og dalt har vekten økt, savnet etter fast trening har blitt stort og treningsgleden og motivasjonen er like stor!

Jeg har diagnosen søvnapné, har fortsatt nedsatt immunforsvar og er ikke utenfor de kroniske problemer ennå, men jeg ser fremgang og hatt troa hvis jeg fortsatt klarer å være tålmodig.

Håper du henger med!

Kanskje mitt motto for trening kan smitte over på deg? Fortsatt etter å ha født og fått to barn ganske tett, i 2012 og 2014, og vært unormalt mye syk i snart fem år, gjelder følgende:

Trening er en fast del av livet, uansett hvilken fase jeg er i. Det handler aldri OM jeg skal trene, men OM HVORDAN.

Håpet er å få respons fra dere følgere underveis – og dialog! Jeg er nysgjerrig på fin trening, og er åpen for alle spørsmål og innspill av det konstruktive slaget. Og skal svare så mye jeg kan, og gjerne åpent hvis det passer seg, så det kan komme alle til gode. Så legg igjen kommentarer eller send en mail!

Jeg hører gjerne fra deg!

Hilsen Trine

Litt mer om min arbeidserfaring i VGs Vektklubb.no, for deg som er interessert:

I VGs Vektklubb.no, hvor jeg jobbet fulltid i ni år, var rollen min blant annet å svare på spørsmål fra medlemmene som trengte hjelp til å endre livsstil, samt å gi treningsfaglige råd.

Jeg bidro i oppbyggingen av innholdet i tjenesten. Mitt hjertebarn er treningsbasen jeg produserte – bestående av over 100 styrkeøvelser – illustrert med bilder og veiledning.

Som journalist skrev jeg saker på VG nett, i avisen og i Vektklubb.no, om trening, helse og vekt. Jeg skrev fast treningsspalte og formidlet medlemmenes egne suksesshistorier. Sammen med Trine Hattestad og Anne Mette Rustaden drev jeg treningsblogg.

Jeg hadde mye med Vektklubb.no-medlemmene å gjøre og kom nært på de som ønsket hjelp til å gå ned i vekt og komme i form på en sunn og naturlig måte. Jeg ble også kjent med mer kompliserte problemstillinger som kan knytte seg til livsstil og vekt, som for eksempel manglende vektreduksjon og hvordan ulike sykdommer påvirker trening og slanking.

Jeg fikk god trening i å si at «dessverre, dette er ikke mitt fagfelt, det kan jeg ikke svare på». Og så henviste jeg til relevante fagpersoner i stedet. Jeg har sterk integritet, også faglig.