En midlertidig kjepp i hjulet

I en ellers så vellykket opptreningsperiode fra januar til påske, har jeg hatt en aldri så liten brems på siden jeg kom hjem fra Svalbard. Som jeg delte på Instagram fikk jeg en betennelse i hoften som slo ordentlig ut etter mye ski og noen intense dager for hofteleddsbøyeren med hundekjøring, scooter-kjøring og Svalbard Skimaraton.

Jeg har ikke løp siden før påske og det irriterer meg litt siden jeg kom så godt i gang i kulda og på glatta. Følte meg god som startet med løping i januar og fikk inn så gode rutiner og godt grunnlag. Jeg har ikke kommet i gang igjen ennå, da hoften ennå ikke er klar.

Men det går fremover og sykling og korte turer funker nå. Ikke minst er styrketrening med tilpasninger bare godt. Og tøyning er nesten blitt daglig rutine. Jeg fikk dessuten en sinnsykt hard sportsmassasje fredag som virkelig løsnet meg opp.

Jeg skal teste mer i skogsterreng til uken og håper det beste. For jeg har gleder meg til mitt nye 100-dagers prosjekt, les her  som inkluderer mer jogging. Det er så deilig tid å jogge på, enig?

Ellers går det fint med nytt kosthold og jeg nyter å være frisk måned etter måned.

Mine tre beste tips denne uken:

  1. Forebygg belastningsskader ved å lytte til kroppen og trene variert, kondisjon, styrke og bevegelighet.
  2. Dra i bremsen og ro ned hvis kroppen skriker og skaden har oppstått.
  3. Begynn veldig forsiktig og trapp opp gradvis etter hvert treningsopphold.

Les «Mai-fokuset» og kom i form med joggeprogrammet eller ett av de andre kondisprogrammene her

Håper uken din sluttet like fin som min, i strålende som. Vi har vært i konfirmasjon til en av våre skjønne ungdommer i familien på Sjåhaug – en markahytte ved Ringkollen eid av Oslo politifotening det broren min er sjef. Fantastisk koselig døgn med overnatting. Vi har verdens fineste familie ♥️

Takk for at du leste, gleder meg til neste titt innom bloggen. Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *