Et kick av energi og arbeidsglede

Etter å ha nådd mange små og et hårete mål på jobb og samtidig er på vei over en litt krevende tid på hjemmefronten, kjenner jeg på både utmattelse og et «kick» av energi og arbeidsglede.

Jeg visste at foredraget om egen helsereise i seg selv ville kreve mye av meg og en solid tur ut av komfortsonen. Slike mestringserfaringer er en viktig kilde til god helse. Det føles så bra at jeg gjennomførte når det var veldig fristende å kaste inn håndkle og utsette. Følelsen etterpå gjør så godt!

Innimellom er det viktig å få til noe nytt. Det å håndtere eller beherske noe på en måte som oppfyller egne og omgivelsenes forventninger er verdifullt.

Jeg trodde jeg hadde forutsetningene som skal til for å løse oppgaven greit nok. Men jeg visste ikke om hindringene som skulle gjøre forberedelsene i forkant ekstra utfordrende. Det fine er at jeg ble presset til å tilpasse meg situasjonen. Komme raskere til resultatet. Forenkle. Kutte omveier. Og ta vare på meg selv for å stå det ut.

Mye av mestringen handlet nok om at det betød så utrolig mye for meg å formidle budskapet mitt nå. Helserådene kan trolig hjelpe mange og belyses ikke en dag for tidlig. I mine øyne.

Det å gi seg selv utfordringer og oppleve mestring kan være en kilde til god helse – både psykisk og fysisk. Personer som har erfart at de mestrer oppgavene, er for eksempel mindre deprimerte, mindre plaget av angst, mindre utsatt for infeksjoner og får ofte sykdommer med et mindre alvorlig omfang.

Og som jeg sa innledningsvis; det å ha håndtert en krevende situasjon på en god måte oppleves inspirerende og gir et «kick» av energi, arbeidsglede og motivasjon.

Pass på at du beveger deg litt ut av konfortsonen av og til, så bringes helse, glede og motivasjon din vei ♥️

God søndag!

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *