Når det ikke går som planlagt – hva da? 12 råd

Krise? Not!!!

Ingens trening har noen sinne gått 100 % etter planen over tid. Derfor er det meningsløst at du som mosjonist skal føle nederlag, miste piffen og bryte når det ikke går som planlagt.  Avvik fra treningsprogrammet eller planen er helt vanlig, forsøk å fortsette samt å beholde gleden .

Her kommer 12 råd når det ikke går etter planen

Bevar gleden

Målrettet trening er bra, men la det være gøy. Blir det for strikt, seriøst og alvorlig kan ditt forhold til trening etter hvert bli anspent og usunt. Bevar gleden og slapp av!

Behold måldatoen

Hvis du blir forhindret i å gjennomføre økter, fortsett så fort du kan, og evaluerer hvordan det har gått først når du kommer til måldatoen. Vær ærlig med årsaken til avvikene.

Flytt økten(e)

Er det kun en dag eller to som skjærer seg, så flytt treningsdagen fremfor å droppe. Aldri tenk at alt er ødelagt selv om du ikke får fulgt planen slavisk, men se etter løsninger.

Aksepter avvik

Forvent at en treningsperiode inneholder avvik fra planen, og aksepter det fortest mulig når det inntreffer. Bruk kreftene på å få til neste trening fremfor å tenke destruktivt.

Ikke mist motet

Fordi ingens trening noen sinne har gått 100 % etter planen over tid, er det meningsløst at du skal føle nederlag og miste piffen. Å måtte stå over en planlagt treningsøkt er helt vanlig og ingen krise.

Vær snill med deg selv

Selv om det ikke går helt etter planen, er det helt sikkert veldig mye bra du har fått til. Vær raus og god med deg selv når du trenger det, fremfor å gi opp og ta valg som straffer deg på sikt.

Sett treningsdroppen i perspektiv

I den store sammenhengen er det et svært lite problem at du ikke fikk tatt nøyaktig den økten som stod på programmet, eller at du ikke fikk trent i det hele tatt. Hva er det verste som skjer?

Kontinuitet mye viktigere

Jakter du formen er det mye viktigere at du trener regelmessig over tid og kommer deg kjapt opp på hesten igjen når du har falt av, enn at du følger planen slavisk. Løft blikket lengre frem.

Omstill deg

Å stoppe opp, gi opp og bli liggende er det som ødelegger for deg selv, ikke et «feiltrinn». Hvis du i stedet omstiller deg, viser fleksibilitet og går videre, kommer du bra ut av det likevel.

Ikke overreager

Står reaksjonen din til den faktiske situasjonen som oppstår? Forsøk å reagere i stil med alvorligheten i det som gikk galt, og tenk gjennom hva slags respons/atferd som gir positiv fremdrift.

Lær av feilene

Var det din feil som du kunne gjort annerledes? Eller skal du slå deg til ro med at ting oppstod og var utenfor din kontroll. Snu tapet om til nyttig læring og «rock» fremtiden.

Takk heller enn slakt

Hvorfor si takk til deg selv når det ikke gikk helt som planlagt? Fordi det er rasjonelt; du har fått til masse og feilet bitte litt. Positivt fokus er dessuten alltid en god og fruktbar praksis.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *