Jobber med bedre fokus-evne

Å klare og rette oppmerksomheten mot en gitt oppgave eller tanke over tid, kan gjør at du er på ditt beste i hverdagen!

Det krever evnen konsentrasjon og fokusUten denne ferdigheten er man mer maktløs ovenfor eget sinn. Det er lettere å «miste hodet» – skli ut, klikke, flippe eller falle fra. Og det er krevende å oppnå det man ønsker i jobben, i livsstilen, med familien og i livet.

På jobb har jeg kommet langt med dette. Da jeg startet opp for meg selv ble det ganske kaos i topplokket det første året. Men etter hvert som årene gikk og jeg fikk erfare og tråkke opp stien som grunder og sjef ovenfor meg selv og firmaet, og jobbet med fokuset, har jeg blitt mye mer effektiv, rolig og skarp i prioriteringene. Og mye bedre på tilstandsskifter mellom jobb og privat.

Hva med privat?

Jeg jobber med saken. Livet endrer seg med årene, alderen og livsfasene. Og man lærer så lenge man lever. Nye roller i livet byr også på andre krav og nye utfordringer. Siden sommeren har jeg jobbet målrettet med ferdigheten fokus på privaten, og skal si det er en vanskelig men berikende øvelse.

Etter enda mer sykdom og fortvilelse i sommer og møtet med Marit Kolbys opplysende bok «Hva og når skal vi spise?» ønsket jeg å legge om til en antiinflammatorisk livsstil. I første omgang for en periode på 100 dager. Å gjennomføre endringer over måneder, har krevd fokus!

Når alt er kaos hjemme, barna tøyer grenser, familien drar i ulike retninger, det er stress i lufta og følelsene vrimler, er det også viktig å kunne opp indre fred på kort tid. Helst mens det står på. Jeg jobber også med evnen til å velge hvilke tanker jeg ønsker å tenke, og hvilke jeg ønsker å forkaste. Jeg prøver å bli sjefen i min egen hjerne, ikke bare på jobb, ved å styre fokuset.

Fokus og et avslappet, rolig sinn gir bedre resultater, enten det er på jobb, på butikken, i livsstilen eller i selvutviklingen.

Så det er bare å jobbe med saken og tusen takk til Anja Hammerseng-Edin for inspirerende foredrag om temaet på Bwell-konferanse forrige uke. Livets tur på skytebanen var også rimelig passende i prosessen jeg er i nå..

Selv om det var helt andre grunner til at jeg lå her og siktet fredag kveld enn selvutvikling.

Helgen har vært skikkelig fin etter en uke med tre gode styrkeøkter.

Lørdag bakte jeg tre kaker med og uten barna – til Halloween og Rulleskirenn i uken som kommer. og til dessert på jentekvelden jeg hadde her i går.

Ellers nikoste jeg meg med bord pynting og prep til besøk. Mine fem nære venninner var samlet og jeg hadde nesten julaften-stemning, så mye gledet jeg meg og nøt jeg helaften. Siste mann dro 05.30. Nikos! Trøtt mamma ble med på gjørmeløp i marka, men i dag holdt jeg meg tørr 😆

God søndag!

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *