Frisk på rekord-tid

Mandag morgen våknet jeg opp med sår og tjukk hals, tett i nesen, hodepine og litt feber. I KJENT STIL. Onsdag kveld stod jeg på sidelinjen på barnas rulleski-trening – FRISK NOK. Fredag trente jeg styrke igjen. Frisk som en fisk.

MegaREKORD 🏆💪💚👏

Helt ukjent progresjon. Husker ikke siste kroppen ordnet opp så rask og fikk meg på beina etter tre dager i ro. Det er seriøst 10 år siden kroppen klarte dette.

Hva har skjedde? Det er ikke jeg den rette til å slå fast. Men motivasjonen til å fullføre #100dagermedtrine er relativt høy. Så langt har det vært noen oppløftende dager.

Ett spørsmål jeg får for tiden ifm at jeg kjører anti-inflammatorisk stil, er om jeg har fått mer energi. Og jeg skjønner spørsmålet godt. Mange som manglet energi opplever denne effekten. Men for meg er ikke dette den åpenbare endringen. Situasjonen min har ikke vært mangel på energi i friske perioder. Problemet har vært lengden og hyppigheten på sykeperioden (der lav energi naturlig nok er del av bildet) og da liten tid som frisk. MEN når jeg har vært ordentlig frisk har det uke vært noe å si på energien. Tvert i mot. Jeg har følt meg veldig pigg. Og hatt overskudd til både jobb, familie og trening.

Men her er vi nok heller inne på et viktig poeng i energi-regnskapet. Den energien jeg har hatt har nok vært brukt for godt. Blitt brukt opp? Og litt til? Fordi jeg har villet så mye når jeg kunne.

Så – forskjellen mht energi er nok heller slik: Nå når jeg er frisk og rask og energisk, så BRUKER jeg mye mindre energi enn jeg pleier. Mindre energi ved å spise mindre og trene mindre. Kroppen hviler mye mer. Den får tydeligere pauser og fred og mer hvile over tid.

Så nei, jeg opplever ikke at jeg har fått mer energi enn før, men at jeg bruker opp mindre enn jeg gjorde.

Og så merker jeg meg selvfølgelig mange friske dager og den rekord-korte forkjølelsen jeg nå red av meg.

I går ble det en tur i nabolaget før løpet Mærraskallen på Fossum og after-run hos mormor. Og i dag ble det litt sjauing og livets første økt på stakemaskin. Innføring av Frode og vekselvis drag med begge barna. Veldig gøy!

To be continued 🤍

Jeg ønsker deg en veldig fin søndag 🍁Skal du ut på tur eller trening?
Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *