Endelig klar for å jogge

Hviledag med hagearbeid og sjauing utomhus med familien satte punktum for en nesten fem måneders periode uten om det vanlig treningsmessig. Nå er jeg endelig klar for å jogge igjen.

I hvert fall prøve  og se hvordan det går. Hvis jeg holder corona-symptomene på en armlengdes avstand som nå og det føles lystbetont, så følger jeg «Trines Treningsglede 8 ukers joggeprogram for nybegynnere» de neste to månedene.

Du finner dette og de andre gå- og løpeprogrammene HER

Dermed jogger jeg i bresjen for vårens treningsutfordring #Trineskondisprogram som går av stabelen i morgen mandag! Er du med? Få info og bli med her du også!
Hvilket program følger du? Alle er like rå, jeg har fulgt flere. Det handler bare om å velge rett for deg så bedrer du formen!

Siden 1.mars har jeg gått (og gått) med lav puls. Å ta en dag av gangen ga mange mil til fots, i følge treningsdagboken. I påsken gikk jeg 170 km på ski, og da også med moderat puls, viser pulsklokken. Det har altså gått fremover, og kroppen føles stort sett grei. Litt ubehag i brystet kommer og går fortsatt desverre.

Etter corona og lang (3 mnd) sykdomsperiode og frem til nå har jeg brukt mitt eget opptreningsprogram veiledende (ikke slavisk) og kunne ikke løst opptrappingen fysisk noe bedre synes jeg. Ut i fra mine mål kjennes det godt å ha lagt et grunnlag nå innenfor de fornuftige rådene som har vært å oppdrive, og jeg er glad for å kunne gå videre allerede før april er omme og marka er helt bar.

Samtidig er det med en viss usikkerhet, forsiktighet og observasjon jeg øker på nå, fordi jeg altså innimellom opplever enkelte og kortvarige smerter jeg ikke liker. Ingen undersøkelser finner noe galt med kroppens viktige organer, samtidig så ér det smerter, og legene vet fortsatt lite om corona.

Litt opp og ned, fortsatt kjenner jeg meg noe forbeholden, men vil altså utforske litt høyre belastning de neste ukene og se…Selv om jeg nå går over til å følge en plan så tar jeg fortsatt en dag av gangen. Til nå har det gitt meget aktiv hverdag, som nevnt over.

Så aktiv at ukens innsats kjennes, at sesongens første sykkeltur (med Didrik) ble på 35 kilometer i går og at jeg i dag trengte en hviledag. Da hagearbeid og sjauing utomhus hele dagen var mer enn nok.

Da gleder jeg meg til i morgen, først og fremst på deres vegne, det blir spennende. Lykke til!

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *