Godt i gang med styrketreningen

Det startet med å finne ork og lyst til å rulle ut matten, ligge der, prøve å hilse på noen muskler igjen #knip 😀og prøve ut noen enkle øvelser for mage og rygg. Med lav puls.

Uken etter skrittet jeg over dørstokken til kjellertrappen, og gjorde et baseprogram for hele kroppen under jorda. Enkelt, ikke for langt og først uten vekter. Jeg gjenopptok bevegelser over flere ledd og ble litt påskrudd teknisk og i hodet.

Så var jeg klar for å prøve det samme programmet – med lette vekter, og sende den første helkroppsøkten «live». Og denne uken økte jeg vektene og trente med gjengen igjen.

Gradvis, vellykket opptrapping!

Selv om vektene fortsatt er for lette for styrken min, følger jeg pliktoppfyllende en gradvis opptreningsplan, og kjenner etter at alt føles bra hele veien. Jeg er opptatt av å unngå langtids plager etter litt heftig covid-sykdom, og vil bare være frisk og aktiv fremover.

Plutselig en dag er jeg tilbake der jeg skal være og trener styrke helt normalt igjen, uten at det har føltes alt for tungt og fælt. Har trua nå!

Når man begynner forsiktig på et lavt nivå og trapper målrettet opp gradvis, blir det stadig mestring, fremgang, gode opplevelser, lite nøling og høy gjennomføring. Det fører ofte frem og blir alltid en god opplevelse som gir motivasjon til å fortsette.

Anbefales alle som skal i gang igjen!

Helgen hjemme har vært deilig og med litt av hvert. Den startet med besøk etter skolen hos barna, som alltid er like koselig. Frode kom sliten og passe fornøyd hjem fra fredags/skøyteBirken. Og jeg kjente skikkelig på helgefølelsen igjen. Etter opptrapping begynner jeg å jobbe 100 % i morgen. Gleder meg, elsker å jobbe!

Lørdag var en miks av sakte morgen, familieintervaller på Nadderud stadion, besøk hos mamma (jeg gikk deler av veien) og kjærestekveld ute på indisk restaurant, som ente med tilfeldig dobbeldate med et foreldrepar i klassen. Veldig koselig! I dag var vi litt rappere på labben for å komme tidlig ut på ski i marka – for det er jo rene påsken nå.

Helt nydelig å leve livet, og oppleve årets første og siste familietur på ski i marka, som badet i sol. Veldig rart med så få turer, men nøt dagens lille veldig.

Da vi kom hjem fra hvite skiløyper, langrennskledde familier og med roser i kinnene, var våren til og ta og føle på igjen. Drypp fra taket, døren til terassen som plutselig blir stående oppe og frydefylle barnelyder fra trampolinen – som fort ble fylt opp av gutta og nabovenner. Jaaaaa ☀️🌻🌱

Vi trenger så vår nå – den positive kraften den årstiden gir er uvurderlig nå, spør du meg.

Håper du har hatt en flott treningsuke og en aktiv helg med sol 🌞

Klem Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *