Luke 24: La deg glede og inspirere av Didrik (7)

I min innerste familie og i mitt bankende hjerte er det jo to skatter som har vært aktive fra var i magen. Didrik (7) har brukt kroppen sin på så mange forskjellig måter og jaget etter sin litt større bror så tidlig, at han syklet på to hjul allerede mens bleien fortsatt stakk opp bak. LOL.»Hei, kom tilbake, vi må skifte på deg»…ropte jeg i Danmark da han plutselig slapp seg og for etter Magnus gjennom stien…Siden har han elsket å sykle, deltatt i ritt og går nå på sykkeletrening om sommeren.

NUMMER 77: Blidfis Didrik etter Tour of Norway for kids

Dagens inspirasjon er en sterk liten kar med stor bevegelsesglede i kroppen og mye mot i sinnet. Mens broren gjerne observerer, øver og tenker seg litt om på kanten, stuper Didrik bokstavelig talt rett ut i. Da får man også stor fysisk utfoldelse og rask fremgang.

FØRSTE SKITUR: Tre meter, 1 år og 5 mnd

Julaften er jo alltid litt spesiell i julekalenderen, så i dag har vi gjort en vri. Didrik har fått 24 spørsmål omkring trening og treningsglede. Håper svarene vil glede, more og inspirere.

Enjoy!

Hei Didrik…

 1. Hva er trening? Vondt i brystet, det er naturlig. Å løpe og sykle bratt, push-ups, sit-ups. Man blir sliten, fordi man bruker kroppen.
 2. Hva er lek? Å ha det gøy, med venner. Ake. Sykle. Leke sisten.
 3. Hva er gym? Stikkball, «Rydd i hagen», «Norge-Sverige-Danmark», da er det førstemann til Norge hvis læreren sier Norge. Sistemann går ut og må se på. I gym løper man, bruker baller, og gjør forskjellige gym-leker. Noen ganger har vi lekt sånn, hva var det igjen….han falt helt ut her
 4. Hva er hvile? Det er å slappe av, sove, game..
 5. Hva er yoga? Yoga er å være rolig, puste med magen…Didrik viser lotus med fingre og lukker øyne og munn. Sier ikke et pip, til en forandring.
 6. Hva trener du Didrik? Jeg går på svømming hele tiden, og på langrenn og SFO-tennis nå om vinteren. På sommeren går jeg på sykling og fotball. Jeg har også gått på hip hop på SFO, men det gjør jeg ikke lenger.
 7. Hvilken trening liker du best om sommeren? Fotball. Og sykling, det er gøy. Vi drar på Trysil i sommerferien og da sykler jeg masse.
 8. Hvordan sykler du når du er på Trysil? Jeg pleier å være mest på det røde hoppet. Og så tar jeg alltid Magic mouse, en lang bakke med masse svinger. I pumptracken trener jeg på å hoppe og pumpe. Det gøyeste er å hoppe på det store hoppet.
 9. Hva slags aktivitet liker du best om vinteren? Langrenn.
 10. Hvorfor liker du langrenn? Jeg liker langrenn fordi det er mange andre fra klassen på trening. Og så er det gøy når jeg står stå på en ski, står utfor bakker og får stor fart. På fjellet er det gøy å gå langt og bli sliten. (Her fikk han gjentatte kontrollspørsmål, mener du det? Og han stod fast åp det, så det blir spennende i vinter da :)) Ta igjen pappa, er gøy, og mamma. Hihihi. Både Didrik og Magnus ler nå..
 11. Hva er det med trening som er gøy? Vet ikke, hi hi hi, når jeg får til noe nytt på svømming. Å score mål er gøy i fotball og å sentre og prøve å spille på lag med venner. Når jeg klarer vanskelige svinger og hopper høyt med sykkel, kiler det i magen. Å klare hele den korte runden på pumptracken uten å tråkke, bare ved å pumpe, er også gøy.
 12. Liker du å gå skirenn? Ja, fordi man har det gøy og går raskt, og går fort i nedoverbakker for da har man god fart. Det er deilig komme i mål. Og så får Magnus og jeg Yt av mamma og pappa.
 13. Hva er det med trening som er dumt? At jeg blir sliten, og sulten og da kan jeg bli veldig sur. Nå er det jeg som ler, he he he..
 14. Hva er treningsglede? Å trene med glede 😊, å ha det gøy når man trener. Når jeg sykler.
 15. Hvem trener mest av deg og pappa? Pappa.
 16. Hvem trener mest i vår familie? Magnus
 17. Hvor ofte trener mamma? Syv dager.. Ha ha ha, dette regnestykket går ikke opp..
 18. Hva jobber mamma med? Trines Treningsglede, hun trener andre og man trener mens man har glede og smiler.
 19. Hva gjør mamma i marka hver tirsdag kveld? Løper i kulde, med andre, damer. Det er ikke venniner, men jobb.
 20. Hva gjør mamma i kjelleren med håndvekter og den store ipaden? Hun har Trines Treningsglede. Mamma trener andre, som er hjemme hos seg selv. Det er på Facebook. De ser på mamma på sin ipad. De bruker vekter fordi det er tungt. Da blir man sterk.
 21. Hvorfor trener de voksne? De vil bli sterke. Sterke i bena. Spreke. Saktere i pusten. Det er slitsom å puste når man puster veldig fort.
 22. Hvor mange medaljer har du? Jeg har fire eller fem pokaler. Jeg har ikke peiling på medaljer, jeg har så mange. Det er gøy.
 23. Hvorfor liker du jul? Noen fra familien kommer på besøk og man får mat og mange gaver. Det er god mat.
 24. Hva er den fineste julesangen du vet? Den jeg har laget selv mamma, om elefanten på Ikea. Men det er egentlig «Den rare nissen da».

Kjære Didrik, takk for at du ville være med i julekalenderen på jobben til mamma. Jeg koste meg veldig med å intervjue deg, og håper flere får en fin stund med dine tanker om trening og glede. Du er en aktiv, fremoverlent krabat som sjeldent sitter stille. Lek for deg er jo bevegelse og venner. Høyt og lavt. Du er jo liten ennå, så du liker mer fart en distanse og at det skjer gøye ting underveis. Derfor imponerte du meg voldsomt i sommer da vvi prøvde å gå til toppen av Norge fra Spiterstulen. Hadde vi visst hvor drøy og krevende det var, og til tider mye ensformig med stein, hadde vi ikke tatt med deg i år, men du gikk og gikk, og var bare blid og positiv, selv om du ikke kom til toppen. Du la tilbake alt det mest krevende og så du gikk du ned igjen samme krevende vei. Og du klagde ikke ett sekund men var blid og fornøyd og en nydelig turkamerat for mamma. Vel, vi har allerede tusenvis av turminner sammen og jeg elsker det. Vi har trillet masse i marka. Og jeg har båret deg, trukket deg og lokket deg. Du gikk helt selv to mil på ski med meg i påsken, som var en fantastisk opplevelse, og neste påsken vil du gå tre. Jeg er med! Gleder meg. Klem mamma

Hva vil du si til alle mammas lesere på julaften:

GOD JUL ALLE SAMMEN & GODT NYTT ÅR!

Klem Didrik

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *