Luke 21: La deg inspirere av mamma – fru viljesterk

I min aller nærmeste familie har jeg en råtass av en mamma som alltid har likt å trene og være aktiv, og som er et sporty og fresh forbilde. For noen år siden fikk hun desverre en sykdom som heter PLS (Primær lateral sklerose) – en lettere variant av ALS. Det er en motornevron sykdom, som gir stivhet i muskulatur, spesielt i bena og som går på talen. Selvsagt har den gått ut over hennes aktivitetsmønster, men hun er ikke den som legger seg ned, med mindre det er for å trene magen (eller lese på sofaen da).

La deg inspirere av hennes beundringsverdige ståpåvilje:

Hvilken fysiske aktivitet er du mest glad i om dagen? Hva gjør at du liker den så godt?

Rett før sykdommen gjorde sitt inntog jogget jeg regelmessig. Jeg likte godt å jogge fordi det var enkel måte å få opp pulsen på og det krever ingen apparater, bare gode joggesko.

Å sykle på ergometersykkel fungerer bra for meg i hverdagen nå. Når jeg sykler hjemme ser jeg på God Morgen Norge/TV. Det er fint å ha noe å se på som engasjerer. På tunge dager motiveres jeg opp på sykkelsetet av målet om å opprettholde styrken i bena, og å gjøre det jeg klarer av trening tross sykdom.

På Beitostølen Helsesportsenter, hvor hun har vært flere år på rehabiliteringsopplegg, får hun ekstra mange muligheter og god hjelp til å utfordre kroppen på ulike måter tross sykdommen. Sykling ute, turer på fjellet og riding på hest er jo ikke noe mamma enkelt kan gjøre (hjemme). Men se her…

Hjemme starter jeg hver morgen med å sykle og få opp pulsen. Etter å ha syklet, tøyer jeg ut bena. Jeg trenger å tøye ut, det hjelper på stivheten. Så gjør jeg ryggøvelser og knebøy når jeg står ved sykkelen. Når jeg har tid gjør jeg øvelser for rygg, mage og ben på matte. Og når jeg har Trine med meg på trening gjør jeg planken også, he he.

Hvorfor trener du?

Fysisk trening gir meg økt velvære – både fysisk og psykisk. Viktig å bli andpusten for hjertet og for velvære etterpå.

Derfor er trening viktig – og i alle aldre!

Så er det viktig for meg og funksjonen min å trene hver dag, gå til fysioterapi en gang i uken her hjemme samt få psykomotorisk fysioterapi annen hver uke.

Tusen takk for at du deler din imponerende og viktige trening med folket. Jeg vet du likte godt å jogge, og du savner sikker både det, langrenn, slalåm, fjellturer og alt du drev med. Men du har fokuset her og nå, på trening som funker, som hjelper deg og som holder deg stå sterk du kan i kropp og sinn. Ergometersykling hver dag, det er det nok ikke mange som hadde opprettholdt over år. Det er bare å ta av seg hatten. Jeg vet du lever litt gjennom oss barna, og barnebarna, og du nyter bilder, videoer og rapporter fra vårt aktivitets- og friluftsliv. Du kunne vært bitter nå, men du gjør det beste ut av det og unner oss andre det du elsket. Jeg skulle så ønske du fikk en lang alderdom som frisk, funksjonsdyktig og «treningsnarkoman», og synes det er skikkelig trist faktisk. Men setter enormt pris på at vi av og til får deg med ut på tur, på hytte og på hagespill. Det kule med dine treningsformer er at de er enkle å oppprettholde året rundt, hverdag som ferie, sommer som vinter. Du er en solid helårstrener! Så er det en ting jeg vet sikkert, så er det at du sykler deg gjennom romjulen og starter nyttårstreningen lett som en plett. Veldig mange vil misunne deg nettopp det. Vi sees snart ♥

Pusa  

Hva tenker du? Noe spesielt som treffer deg?

Velkommen inn i luke 22 i morgen!

♥♥♥

MELD DEG PÅ TRINES TRENINGSGLEDE ONLINE GENERELL STYRKETRENING HER (første mnd er gratis, ingen bindingstid)

MELD DEG PÅ TRINES TRENINGSGLEDE ONLINE STYRKETRENING FOR VEKTREDUKSJON HER (første mnd gratis, ingen bindingstid) 

Kom i form med ett av mine 8 ukers gå-, jogge eller sykkelprogram HER

Følg meg på Facebook HER og få oppdateringer om nye blogginnlegg, gratis livesendinger og ting som skjer.

Følg meg på Instagram HER og få inspirasjon fra min hverdag på og utenfor trening

Bli med i Facebook-gruppen HER hvor jeg kaster ut treningsutfordringer gjennom året, der vi alle kan dele treningsøkter og opplevelser underveis.

MELD DEG PÅ TRENINGSHELG PÅ VESTLIA til høsten HER

Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *