Luke 4: La deg inspirere av vår venn Olaf

Velkommen inn i luke 4! Sent utpå kvelden i bryllupet vårt sommeren 2010, inngikk vår venn Olaf et skjebnesvangert veddemål med flere av hans og Frodes kompiser.

La deg inspirere av veddemålet og trenings-starten som aldri tok slutt:

Hvilken fysiske aktivitet er du mest glad i om dagen? Hva gjør at du liker den så godt?

For tiden er jeg mest glad i løping. Men jeg har løpt i 11 år nå, så det er egentlig ikke noe nytt lenger. Løpingen startet faktisk på grunn av veddemålet jeg inngikk i bryllupet til Trine og Frode. Vi var fire som skulle løpe Sentrumsløpet på under en time året etter. Det gikk fint og nå har jeg løpt tre maraton, rundt ti halvmaraton og flere andre løp i både Norge og utlandet. Jeg har vært både i Berlin og Gøteborg med Frode på halvmaraton og maraton.

Hvorfor trener du?

Jeg trener av flere årsaker.

Først er det et helsemessig aspekt som man ikke kommer forbi. Etter jeg begynte å trene i 2010, gikk jeg ned 6-7 kilo frem til Sentrumsløpet i april 2011. Og det bare ved å løpe 2-3 ganger i uken den vinteren. Jeg løper 3-4 ganger i uken nå og det holder vekten nede på et greit nivå uten at jeg må leve altfor asketisk.

Så er det konkurranseaspektet. Jeg drev en helt annen idrett på et veldig høyt nivå før i tiden. Konkurranseinstinktet sitter i ryggmargen og jeg liker godt å være med i løp. Det er (nesten) alltid et mål å sette pers og jeg får trent mer hvis jeg har et mål med treningen. Da er et løp – hvor jeg har betalt en hel del for å delta – en god motivasjon. Og turer til Berlin og Amsterdam for å løpe maraton og til Gøteborg for å løpe halvmaraton med gode løpekompiser, har vært flotte opplevelser! Jeg håper det kan bli flere slike turer i årene som kommer.

Tusen takk til Olaf som stilte sporty opp her! Det er noe befriende med at han sier ærlig rett ut at trening betyr noe for vekten helsemessig. Og det er fint med en påminnelse om at man faktisk kan bruke trening også for å kunne nyte litt mer av livet, som å kose seg med god mat og drikke, fra en avslappet mann.

Noe spesielt med Olafs luke som traff deg?

Håper du titter innom bloggen i morgen også for å se hvem som skal inspirere oss med hva i luke 5. Velkommen tilbake, ha en fin dag!

Trine

♥♥♥

MELD DEG PÅ TRINES TRENINGSGLEDE ONLINE GENERELL STYRKETRENING HER (første mnd er gratis, ingen bindingstid)

MELD DEG PÅ TRINES TRENINGSGLEDE ONLINE STYRKETRENING FOR VEKTREDUKSJON HER (første mnd gratis, ingen bindingstid) 

Kom i form med ett av mine 8 ukers gå-, jogge eller sykkelprogram HER

Følg meg på Facebook HER og få oppdateringer om nye blogginnlegg, gratis livesendinger og ting som skjer.

Følg meg på Instagram HER og få inspirasjon fra min hverdag på og utenfor trening

Bli med i Facebook-gruppen HER hvor jeg kaster ut treningsutfordringer gjennom året, der vi alle kan dele treningsøkter og opplevelser underveis.

MELD DEG PÅ TRENINGSHELG PÅ VESTLIA til høsten HER

Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *