Luke 3: La deg inspirere av svigerinne Christine

Velkommen inn i luke 3. I min multisportfamilie har vi fått inn Christine från Sverige – kjære forloveden til min bror. Hun trekker ikke akkurat familiens aktivitetsnivå ned hun heller, og er forresten en av instruktørene på Trines Treningsglede fjellhelg på Geilo om høsten.

La deg inspirere av hennes råtass-treningshverdag og hårete mål:

Hvilken fysiske aktivitet er du mest glad i om dagen? Hva gjør at du liker den så godt?

Min favoritt er sykling! Fordi jeg synes det utrolig gøy å sykle i skogen på terrengsykkel. Det gir både adrenalin, god trening, naturopplevelse i hverdagen og har en avstressende effekt på meg.

Jeg har et noenlunde fast treningsopplegg, med to hardøkter i uken og resten rolig. Det må selvfølgelig tilpasses dagsform og mine to barn som også har en hel del aktiviteter.

Det er forskjell på vinter og sommertrening.

På vinteren er mange av sykkeløktene på sykkelrulle inne, og da kan jeg sette opp øktene akkurat som jeg vil ha dem både i tid, intensitet og watt. Jeg lager de selv på Zwift. Jeg trener også styrke to ganger i uken, for å bli en sterkere syklist, og for å forebygge skader.

Gjennom sommerhalvåret blir dog treningen mer lystbetont og starter ofte hjemmefra på stisykkelen. Da får terrenget og dagsformen styre mere. (Men med grunntanken at jeg skal ha to hardøkter i uka og resten rolig.) Totalen pleier å bli ganske bra.

Det er vanskelig å sykle bare rolig tur på stisykkelen, ettersom man hele tiden må tilpasse seg til terrrenget, og ofte må trykke til for å komme opp en kneik eller klare et krux. Derfor tar jeg av og til en tur på landeveisykkelen på de rolige øktene på sommeren, eller går en tur på fjellet. Gjennom sommerhalvåret blir det veldig mange lystbetonte turer hjemmefra og pulser blir deretter.

Strava-segmenter kan være en god motivasjon på sommeren og Zwift-ritt kan være en god motivasjon på vinteren. MEN trening er uansett alltid best ute, så er det forhold for det så tar jeg en tur på fatbiken på vinteren, eller finner frem skia.

Jeg kommer alltid tilbake smilende etter en tur på stisykkelen. Så hvis mora er gretten: send henne ut på stisykkelen! Skogen er mitt fristed og min lekepark.

Hvorfor trener du?

Jeg trener fordi jeg mår bra av det. Man kan vel si at både min fysiske og mentale helse er avhengig av trening. Det gir meg både en god helse og avstresning.

I tillegg så liker jeg å stille opp i ritt innimellom, fordi det gir et kikk og fordi det er gøy å se om man kan bli bedre fra år til år. Det gjelder å trosse alderen! Jeg har tenkt å vise at man kan bli sterkere for hvert år også etter at man har passert 40 år.

Tusen takk til Christine som byr på seg selv. Jeg sitter igjen med at trening skal være litt lek og moro, og at formen skal være god, uansett alder. Inspirerende!

Noe spesielt som traff deg?

♥♥♥

MELD DEG PÅ TRINES TRENINGSGLEDE ONLINE GENERELL STYRKETRENING HER (første mnd er gratis, ingen bindingstid)

MELD DEG PÅ TRINES TRENINGSGLEDE ONLINE STYRKETRENING FOR VEKTREDUKSJON HER (første mnd gratis, ingen bindingstid) 

Kom i form med ett av mine 8 ukers gå-, jogge eller sykkelprogram HER

Følg meg på Facebook HER og få oppdateringer om nye blogginnlegg, gratis livesendinger og ting som skjer.

Følg meg på Instagram HER og få inspirasjon fra min hverdag på og utenfor trening

Bli med i Facebook-gruppen HER hvor jeg kaster ut treningsutfordringer gjennom året, der vi alle kan dele treningsøkter og opplevelser underveis.

MELD DEG PÅ TRENINGSHELG PÅ VESTLIA til høsten HER

Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *