Uke 30/52: Sitter stille i båten

Låsning i ryggen, stiv nakke og smerter i foten har endret måten jeg har trent på de siste ukene. I stedet for å legge opp trening på et ganske høyt nivå ut i fra det langsiktige, fremtidige målet om #8milsskiturpåsken2022 og det solide treningsgrunnlaget jeg fikk lagt i sommer, tar jeg utgangspunkt i her og nå. Kroppens tilstand og signaler. Kortsiktig.
Hva er best å gjøre i dag, i morgen og dagen etter der? Derfor har treningsuken som gikk vært langt i fra det jeg så for meg før høstferien da jeg satte opp treningsplanen frem til jul.

Jeg sitter stille i båten, holder meg flytende.

Hva mener jeg med det? Jeg beveger meg ofte, lett, forsiktig…verken stopper ikke opp eller «gunner» på. Men holder i gang, gjør alt som går fint og føles bra.

Har gjort det før, begynner og bli god. Beholder til og med roen, selv om det hårete målet kommer nærmere uten planlagt trening. Det ordner seg. Uansett er det ingen løsning å presse på og pushe grensene når kroppen taler. Det vil i hvert fall ikke føre frem.
Uken har bydd på solide styrkeøkter igjen, korte og lette jogge økter, gåing og dance step. Er egentlig kjempefornøyd. Har gjort mye elskbart til tross for litt knirk her og der. Og så ble det kjæreste-jogg igjen, mellom barnas Gjørmeløp og Halloween-feiring i dag. Ikke verst, og nesten tradisjon ♥ Den lille blå streken bak der er kjæresten min 😊
Se treningsuken i sin helhet lenger ned!
Treningen de neste ukene skulle sett slik ut: 
  • De ukentlige langturene skal ligge på maks 10-12 km sammenhengende jogging frem til skisesongen. Hver måned skal en av langturene være på rundt 20 km, for å vedlikeholde utholdenheten og lengre distanser.
  • Det blir to intervalløkter (en mer enn tidligere) og en til to korte og lette løpeøkter.
  • Jeg planlegger fortsatt å gå gradvis frem og periodisere og variere. 
  • Jeg må gjøre alt jeg kan for å fortsette som skadefri. Og agere raskt hvis smerter oppstår!
  • Ta hviledager og trene alternativt. Det er viktig å variere underlaget og med andre aktiviteter.
  • Jeg skal i gang på langrenn og øke mengden og distansen gradvis så snart sesongen er i gang, men inntil det skal jeg følge et 10 ukers treningsprogram, med tre-fem varierte løpeøkter inne og ute og tre varierte styrkeøkter per uke.
  • Periodeplanen og delmålet er i tråd med årsmålet #120styrkeøkter, høstmålet #90halvetilJULmedTrine og hovedmålet #8milsskiturpåsken2022. Det er viktig at de lettest øktene er korte og rolige nok, så jeg får nok restitusjon.
  • Løpeøktene kombineres med generell styrketrening for hele kroppen med online-gjengen to ganger i uken samt en todelt egentreningsøkt som nummer tre; del 1) spesifikke styrke- og bevegelighetsøvelser for å bli bedre på langrenn og forebygge skader og del 2) styrking av kjernemuskler 
  • Varierer kondisjonstreningen med gåing, de første langrennsturene, svømming og dans step.

SLIK TRENTE JEG DENNE UKEN: 30/52

MandagSTYRKE Generell styrketrening for hele kroppen, 40 min onlineBLI MED DU OG – MELD DEG INN HER

Tirsdag: INTERVALL: 45-15 x 6 i motbakke, ifm trenerjobben i marka.

Onsdag: STYRKE Generell styrketrening for hele kroppen, 30 min onlineBLI MED DU OG – MELD DEG INN HER

Torsdag: KORT OG LETT: Gikk og jogget i 10 km. Finn et passende gå-, eller løpeprogram tip deg selv HER!

Fredag: STYRKE Styrketrening for hele kroppen, 40 min.

Lørdag: Dance step 75 min

Søndag: 7 km jogging.

Godt fornøyd! En sosial og aktiv helg med familie, venner, klassevenner, foreldre og banker er på hell. Strålende Halloween feiring i begge klassene med alle inkludert!

God kveld, nå skal jeg slappe av med Frode

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *