Uke 29/52: Flyttet fokuset over på styrketreningen

God søndag herfra! Det var en innholdsrik uke med store ytterpunkter og bredt spekter.

Alt fra motbakketrening i regn og snøslaps til prinsesser og prisdryss i festrus. Gratulerer både til deg som kommer deg opp av sofaen tross mørketid, og til alle flinke, ulike influencere som vant pris for sitt arbeide. Inkludert vanvittig kreative Leah Isadora Behn, tenke seg til. Jan Thomas og jeg hadde en morsom kveld igjen, og jeg ble mer engasjert enn ventet, he he. Ble jo generelt gira av å treffe folk, gå i kjole, få drinker kastet etter meg, he he, og bare være på fest. Og bitte litt oppgitt kanskje, over at den samme vinner igjen. Men systemet får jeg ikke gjort noe med.

En uke med rulleskitrening og fotballkamp for barna, faglig påfyll, Vixen, glitter og stas, lego-bygging, cafe-kos, utomhus-fiksing, ved stabling, helgebesøk, langrenn, styrke-pers og ukens siste løpeøkt med Frode nå akkurat. Nå skal bena opp, boken frem og peisen i fyr. Digg!
Nå som jeg har hatt en roligere treningsperiode på grunn av kroppen/foten som sa fra, har jeg ført hovedfokuset over på styrketreningen. Det er så motiverende! Styrketrening funger «alltid». Selv med skader, plager, smerter, brudd og overbelastning kan man trene bra styrke. Det handler om å isolere problemet og begrensningene og bli bevisst alt du kan trene. Hvilke stillinger, bevegelser og øvelser går smertefritt fortsatt? Da er det som regel mye man kan trene, og det kan gjøres med like god kvalitet som ellers. Tilfredsstillende! Men det skal sies at når ryggen låser seg, føler man seg ganske lost, den er så sentral. Da er gåing og lett bevegelse ofte best synes jeg..
Dermed har uken bydd på tre solide styrkeøkter, ny pers i crunch med vekt og positive opplevelser tross «stagnasjon» på løpefronten.
Se treningsuken i sin helhet lenger ned!
Treningen de neste ukene skal hjelpe meg til å nå det andre delmålet; Øke distansen fra 21 km gradvis
  • De ukentlige langturene skal ligge på maks 10-12 km sammenhengende jogging frem til skisesongen. Hver måned skal en av langturene være på rundt 20 km, for å vedlikeholde utholdenheten og lengre distanser.
  • Det blir to intervalløkter (en mer enn tidligere) og en til to korte og lette løpeøkter.
  • Jeg planlegger fortsatt å gå gradvis frem og periodisere og variere. 
  • Jeg må gjøre alt jeg kan for å fortsette som skadefri. Og agere raskt hvis smerter oppstår!
  • Ta hviledager og trene alternativt. Det er viktig å variere underlaget og med andre aktiviteter.
  • Jeg skal i gang på langrenn og øke mengden og distansen gradvis så snart sesongen er i gang, men inntil det skal jeg følge et 10 ukers treningsprogram, med tre-fem varierte løpeøkter inne og ute og tre varierte styrkeøkter per uke.
  • Periodeplanen og delmålet er i tråd med årsmålet #120styrkeøkter, høstmålet #90halvetilJULmedTrine og hovedmålet #8milsskiturpåsken2022. Det er viktig at de lettest øktene er korte og rolige nok, så jeg får nok restitusjon.
  • Løpeøktene kombineres med generell styrketrening for hele kroppen med online-gjengen to ganger i uken samt en todelt egentreningsøkt som nummer tre; del 1) spesifikke styrke- og bevegelighetsøvelser for å bli bedre på langrenn og forebygge skader og del 2) styrking av kjernemuskler 
  • Varierer kondisjonstreningen med gåing, de første langrennsturene, svømming og dans step.

SLIK TRENTE JEG DENNE UKEN: 29/52

MandagSTYRKE Generell styrketrening for hele kroppen, 40 min onlineBLI MED DU OG – MELD DEG INN HER

Tirsdag: LETT KONDIS Gikk 40-60 min ifm trenerjobben i motbakker.

Onsdag: STYRKE Generell styrketrening for hele kroppen, 30 min onlineBLI MED DU OG – MELD DEG INN HER

Torsdag: KORT OG LETT: Gikk og jogget i 10 km. Finn et passende gå-, eller løpeprogram tip deg selv HER!

Fredag: STYRKE Styrketrening for kjernen, 30 min.

Lørdag: KORT OG LETT: Gå 30 min

Søndag: Langrenn på SNØ, skøyteski og løpetur med Frode, ca 7 km.

♥♥♥

Hvordan var helgen og uken din?

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *