8 styrkeøvelser du kan prøve på treningssenter


Skal du en tur, prøvetid eller periode på treningssenter, så burde du prøve disse øvelsene. De er alle kjente baseøvelser i apparat og med vektstang, som jo er vanlig utstyr du har tilgjengelig i et styrkerom.

Øvelsene styrker store og viktige muskelgrupper i hele kroppen, primært rumpe, lår, bryst, rygg og armer. Alle apparatøvelser er trygge og enkle å starte med for nybegynnere, og brukes av viderekomne også. Øvelsene med stang forbindes ofte med erfarne styrkeløftere, men kan fint læres av alle. Start gjerne uten vektskiver og bli vant til å ha stangen på ryggen og i hendene.

Ved å klikke på linken får du full veiledning i hvordan øvelsene utføres med god teknikk. 

Lårcurl i apparat (bakside lår)

Knebøy med vektstang (forside lår og sete)

Markløft, strake med vektstang (bakside lår, sete og korsrygg)

Brenpress i apparat (forside lår og sete)

Nedtrekk i apparat (store ryggmuskel og biceps)

Roing i apparat (store ryggmuskel og biceps)

Kroppshev i stativ, med hæler i gulvet (rygg øvre del, bakside skulder og biceps)

Brystpress i apparat (bryst og triceps)

Legg gjerne til kjerneøvelser fra dette innlegget!

God trening!

Dersom du foretrekker å trene hjemme, anbefaler jeg øvelser med håndvekter og egen kroppsvekt, slik vi legger opp til i Trines Treningsgledes onlinetrening. BLI MEDLEM HER hvis du ikke er det alt, så trenes vi snart!

Ha en finfin torsdag! Jeg er så lettet og glad, for jeg trodde en stund jeg skulle på Vixen-festen helt alene, og i tillegg har jeg ikke vært hos frisøren på dobbelt så lenge som vanlig og planlagt. Stikkordet er langt, slitt og ettervekst. Ikke det kuleste utgangspunktet når man endelig skal ut av corona-boblen og opp i de høye hælene. He he. Men så løste alt seg så fint. Jeg får ha med meg min fantastiske venn Jan Thomas, som også var med i fjor. Og en lærling skal leke seg og forhåpentligvis trylle med det grusomme håret før jeg møter Jan Thomas for en liten vore-drink i byen. Derfor bare gleder jeg meg til i morgen nå. Finfint!

Trine

Alle foto: Pia Codling

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *