Pigg favorittskoene dine

Skal du gå raskt eller løpe ute i vinterhalvåret er godt feste viktig.

Da må skotøyet været i orden, helst før det første glattføret kommer. I år er jeg litt bakpå, og må løpe til  Löplabbet snarest, hva med deg?

Jeg skal ut i bakkene og være trener i marka i kveld og det hadde vært supert å ha de klare nå, men det er neppe is eller mye snø, så ikke nødvendig helt ennå, men greit å få de klare.

Pigger brukte løpesko

Hvert år på denne tiden tar jeg med meg de vanlige løpeskoene som jeg har brukt i sommerhalvåret til Löplabbet. De skrur inn pigger i skoene til en rimelig pris, ca 300 kr. Jeg velger denne løsningen da jeg synes det er både økonomisk, praktisk og velfungerende. Ellers er jo piggsko og brodder også en løsning. Pigger slites ned og derfor synes jeg pigging av nesten «ferdigbrukte» løpesko er en bra måte å fornye vinterskoene hvert år uten å måtte kjøpe nye, dyre ferdigpiggete sko hver sesong.

Når trengs piggsko? 

Det er når det er glatt og isete at det gjelder å ha sko med pigg. Det trengs ikke på brøytet og fast vinterunderlag. Men et isete underlag må vi regne med og i hvert fall være beredt for her til lands. Skal du trene ved å gå raskt eller løpe ute i vinter, så trenger du pigger for et fast, trygt og sterkt fraspark.

Fordelene ved å ha pigger under skoene

Å bruke pigger har mange fordeler, og for meg er det en selvfølge å ha et par piggsko stående gjennom vinterhalvåret. Det gir frihet til å bevege seg ute.

  • Med pigger går, jogger og løper du fast og stødig.
  • Pigger og godt feste forebygger fall og skader.
  • Videre får du mer avspent gange som er sunt, velgjørende og holdningsskapende.
  • Med pigger får du god treningseffekt ved at pigger og fast feste gir deg et sterke tråkk og fraspark.

Fordelen ved å pigge egne gamle favorittsko

  • Å få skrudd inn pigger er rimelig og koster kun 300 kr på Løplabbet.
  • Det er økonomisk ved at dine gamle løpesko får forlenget levetid (mine er som regel så godt brukt etter sommerhalvåret at jeg vil trenge nye neste sesong).
  • Du slipper også det dyret alternativet å måtte kjøpe nye løpesko/piggsko for vinteren hver vinter (piggene slites jo ned om du bruker de).
  • Å blåse videre liv i gamle favorittsko gjør at du går løs på vinteren utendørs i sko som allerede er gått inn av deg og som sitter godt på foten.

Tips hvis du pigger egne favorittsko:

  1. Gå til Löplabbet, de pigger skoene dine kjapt for rundt 300kr. Lever skoene hos din nærmeste butikk.
  2. For å få en vannavvisende overdel (som du kunne fått ved å kjøpe ferdigpiggete sko), kan du bruk en løpegamasj, som bare er å flytte fra sko til sko.

Godt grep er en god investering. Det er vel ikke noe å vente på?

God uke videre!

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *