HØST-UTFORDRING: #90HALVEtilJULmedTRINE

Høsten og november er en tid på året hvor en som regel har mindre tid og overskudd til å trene, i motsetning til i sommerhalvåret. La oss spille på lag med sesongen og trene kort, effektivt og ofte.

HER KOMMER STOR, MOTIVERENDE UTFORDRING FRA MEG!!!

I morgen starter en høstlig og komplett treningsutfordring fra/med meg? Kom i generelt bedre form! BLI MED PÅ #90HALVEtilJULmedTRINE og bli sterk og sprek til jul!

STERKERE & BEDRE KONDISJON på 30 minutter og 3 måneder. En halvtime hver dag klarer alle, hvis de vil.

PS! For deg som er med på #120styrkeøkter passer utfordringene nydelig sammen.

Fint mørketiden og kom i form tross alt – det skal jeg. Og håper du blir med?

For å bli med – meld deg inn i Facebook-gruppen med treningsutfordringer HER og følg meg på Instagram (Story) med #90HALVEtilJULmedTRINE

Les mer om hvordan du deltar under bildet her og hør kort om mine planer for gjennomføringen i dette innlegget. Få tips, og forslag til økter og programmer på bloggen fremover.

Slik tar jeg utfordringen

Alle bør være daglig fysisk aktivitet, i følge Helsedirektoratet, så igjen er utfordringen også anbefalt og noe jeg bør gjøre for helsen. Mitt personlige mål er dessuten å komme i form igjen og klare #8milsskiturpåsken2022.

Så i høst og frem til jul trenger jeg å opprettholde langturene/utholdenheten jeg har opparbeidet i sommer, øke kondisen samt trene generell og langrennsspesifikk styrke. Innendørs ser jeg for meg styrke-, mølleøkter og noen gruppetimer, og ute blir det løpeturer, motbakkeøkter og forhåpentligvis de første skiturene.

Daglige varierte halvtimer (minimum) er derfor intet mindre enn ypperlig. Begynner jeg i morgen og klarer dette, så har jeg #90HALVEtil JULmedTRINE. Det er delmålet! Blir det perioder med stor belastning og behov for hviledager går jeg en lett tur eller gjør yoga. Å lytte til kroppen er obligatorisk. Og lett bevegelse innimellom teller! Sykdom gjelder dessuten som «gyldig fravær».

Så dette er for oss alle dødelige og selv om livet skjer.

Min plan er å sette opp et treningsprogram med flest mulig økter på 30 minutter, noen lengre. Jeg deler hver treningsuke på bloggen hver søndag, som du gjerne kan la deg inspirer av.

Du kan også følge ett av mine 8 ukers gå- eller løpeprogram HER slavisk eller veiledende (for å få halvtimesøkter).

Slik deltar du

Du skal ha 90 halvtimesøkter fra 24.september til 24.desember. Hva slags aktivitet, hvor høy intensitet og om du holder på lengre en 30 min, er opp til deg. Jeg gir noe korte råd under her omkring dette.

NB! Merk deg at totalt sett bør voksne være fysisk aktive minimum 150 minutter med moderat intensitet per uke, som tilsvarer mer enn 30 min tre eller fire ganger per uke.

Tips til deg som deltar:

  • Tren, mosjoner eller beveg deg i en halvtime minst, da får du helsegevinst! Halvtimen kan deles i mindre bolker. Dette klarer alle flere ganger i uken.
  • Ha en økt hver dag. Alle aktiviteter teller – kondisjon, styrke og yoga ol.
  • Ha gjerne lengre økter hvis du vil og når du har tid.
  • For å oppnå god kondisjon bør du trene med høy puls samt variere; 1) intervall (med høy intensitet i dragene), 2) rolig langkjøring (med jevn lav intensitet) og 3) en mellomlang økt (med moderat intensitet). Alle gå- og løpeprogrammene mine sørger for dette for deg. Sjekk ut hvilket som passer deg HER!
  • Styrketrening anbefales på hele kroppen 2-3 ganger i uken. Bli med på online styrketrening med meg HER og få allsidige styrkeøkter servert uke etter uke. Første mnd er gratis, ingen bindingstid! #egenreklame
  • Bli med og tagg gjerne økter/poster/bilder i Facebook-gruppen med treningsutfordringer HER og på Instagram (Story) med #90HALVEtilJULmedTRINE

La oss være målrettet sammen og bruke mørketiden til å bygge form, øke overskuddet og kanskje legge grunnlaget for langrennssesongen?!!

ER DU MED? Nu kör vi!

Gleder meg og setter i gang i morgen fredag 24.september – målrettet start på helgen med andre ord.

Fortsatt god høst ønskes dere alle.

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *