UKENS INTERVALL-FRISTELSER: Noe for alle

God tirsdag!

Hvordan går det? Jammen nærmer vi oss ikke september. Bare en drøy uke igjen med sommermåned…sprøtt.

Intervaller er ikke min storfavoritt i de kaldeste periodene i vinterhalvåret. Men jeg trener intervall hele året enten inne eller ute, for det er meget effektivt – både tidsmessig og formmessig. Og nå – frem til snøen og kulda kommer er det perfekte forhold for å trene intervall ute, ved å gå eller løpe, på flatmark og i motbakker. Det bør utnyttes!

Men ikke alle føler seg kallet! De tenker og tror at intervall ikke er for dem. De er for utrente, for store eller for uerfarne. De må komme i bedre form og «shape» først, så er de klare for den effektive treningen. Men det er feil!

Intervaller er for alle – bli med!

Intervallmetoden er for alle, men så kommer du selvsagt til å mestre metoden bedre og bedre jo mer erfaren du blir og jo bedre og bedre du blir til å presse deg selv opp i puls.

Men det er ingen grunn til å vente med økter der du veksler så godt du kan mellom drag med høy puls & aktive pauser!

Husk – man må slett ikke gjøre intervall ved å løpe. Man kan gå. Det viktigste er at du får til å anstrenger deg, og hvis du går så må du se til at du går fort nok og eller bratt nok til at pulsen stiger og det blir anstrengende.

UKENS INTERVALLFRISTELSER kommer her!

Finn intervalløkten som passer og frister DEG ??‍♀️?

Velg mellom de 8️⃣ulike nivåene (1 er lettest):

Nivå 1️⃣Gå i middels tempo i 5 min. Gå rolig i 5 min. Gjenta 2 ganger (3 ganger totalt).

Nivå2️⃣Gå i raskt tempo i 2 min i motbakke og gå rolig ned igjen. Gjenta 3 ganger (4 ganger totalt).

Nivå3️⃣Veksle mellom 1 min jogging og 2 min gange. Gjenta 5 ganger (6 ganger totalt).

Nivå4️⃣Løp i 2 min og gå i 2 min. Gjenta 4 ganger (5 ganger totalt).

Nivå5️⃣Løp i 3 min. Gå i 2 min. Gjenta 3 ganger (4 ganger totalt).

Nivå6️⃣Løp 4 min og gå 2 min. Gjenta 2 ganger (3 ganger totalt).

Nivå7️⃣Løp 1 min og gå 1 minutt. Gjenta 9 ganger (10 ganger totalt).

Nivå8️⃣Løp 4 min og gå 2 min gå. Gjenta 5 ganger (6 ganger totalt).
?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️

Hvilken passer deg? Når tar du den?

Oppvarming: gå eller jogg i 10-15 minutter. Nedtrapping: gå eller jogg ned i 5 min.

Tips: Løp raskt i alle intervallene, men ikke fortere enn at du klarer å gjennomføre alle intervallene i omtrent lik fart.

Ønsker du et helt 8 ukers gå- eller løpeprogram? Det finner du fast plassert link i bio på min Instagram ➡️@trinestreningsglede 

God trening på ditt nivå – med kvalitet ?

Tirsdagsklem fra Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *