Uke 19/52: Motiverende og målrettet treningsperiode i gang

Liten fot (eller rulleskøyte ?) i bakken nå; etter en pause fra løpeprogram og styrketrening i sommer begynte jeg på et nytt løpeprogram og de to faste styrkeøktene denne uken. Hverdag mao – Digg.no!

Løpemessig legger jeg opp til mange av de samme øktene som fra påske til ST.Hans; varierte intervalløkter sammen med en lett, kort løpeøkt og en rolig langkjøring – som blir gradvis lengre. Husk – jeg forbereder kroppen på 8 mils skitur påsken 2022!

Den eneste forskjellen i hvordan jeg løper nå kontra da jeg fulgte 10 ukers løpeprogram til halvmaraton (21 km) er egentlig langturene. De er generelt lengre og med jevne mellomrom øker distansen ytterligere. Jeg trener jo på å bli bedre til å holde ut lenge. Ellers har jeg mer enn nok med å repetere gode, varierte intervalløkter og trene på å løpe med høyere puls og frekvens i bena.

Styrkemessig blir det også tilsvarende. Jeg skal bli sterkere generelt, forebygge skader og bygge opp muskelmasse og døgnforbrenning. Jeg trener hele kroppen med onlinegruppene to ganger i uken, og har en overkroppsøkt som bonusøkt. Tøyning skjer nå etter hver eneste løpetur.

BLI MED Å TRENE STYRKE ONLINE – KNALL TILBUD TIL KL 24.00 I KVELD SØNDAG 15.AUGUST – MELD DEG PÅ VED Å KLIKKE PÅ DENNE LINKEN!!! 

Treningen de neste ukene skal hjelpe meg til å nå det andre delmålet; Øke distansen fra 21 km gradvis

  • Langturene skal ligge på fra 15 km sammenhengende jogging og oppover. Den lengste skal være lengre enn 25 km, som er den lengste til nå.  
  • Det blir repetisjon av lett, korte økter, raskere løping og progresjon i intervallene.
  • Jeg planlegger fortsatt å gå gradvis frem, og skal ikke la meg friste til å gå raskere frem enn planen min sier.
  • Jeg må gjøre alt jeg kan for å fortsette som skadefri. Og agere raskt hvis smerter oppstår!
  • Ta hviledager og trene alternativt. Det er viktig å variere underlaget og med andre aktiviteter.
  • Styrke legger og kroppen generelt online.

SLIK TRENTE JEG DENNE UKEN: 19/52

Ny 5 km løpetest

Mandag: Generell styrketrening for hele kroppen, 30 min online. BLI MED DU OG – MELD DEG INN HER

Tirsdag: KORTINTERVALL «30 sek x 15»: Jogget i 10 min med noe fartsøkning mot slutten. Løp raske intervaller på 30 sekunder med ett minutts gåpauser. Gjentok 14 ganger (15 totalt). Husk lik fart i alle intervallene. Avsluttet med 10 min jogg. Totalt 42 min.  FÅ TIPS TIL INTERVALLØKTER PÅ DITT NIVÅ I MINE LØPEPROGRAM HER

Onsdag: 5 km TEST, (2): Jogget i 10 min til en flat, fast løype. Løp 5 km i jevn fart og så raskt jeg kunne. Ikke gå for hardt ut. Ta tiden og noter. Testen gjentas månedlig samme sted.

Dance step, 60 min. Halleluja!!!

Torsdag: Generell styrketrening for hele kroppen, 30 min online. BLI MED DU OG – MELD DEG INN HER

Fredag: LANGTUR: Jogg 15 kilometer.  Finn et passende gå-, eller løpeprogram tip deg selv HER!

Lørdag: Sykkeltur med Frode «halvmaratontraseen» i Nordmarka Skogsmaraton.

Søndag: Rollerblades, helt rolig

Da er jeg ordentlig i gang igjen føler jeg, hva med deg? Hverdag i gang eller ferie fortsatt? Og trening, der du er eller? Og er du med i morgen? ?

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *