7 grunner til at kvinner bør trene styrke

En del kvinner trener styrke av forfengelighet. De ønsker å se trent og bra ut, og føle seg vel og ivaretatt når de ser seg i speilet. Mens andre bryr seg ikke om utseende. HELT uavhengig av dette så er det sånn at ALLE kvinner BØR trene styrke, spesielt trengs det etter fylte 40 år.

Helsedirektoratet anbefaler regelmessig styrketrening for helsens del og det bidrar til generelt bedre form og høyere forbrenning.

Det er fantastisk at du responderer på styrketrening langt oppe i 80-årene og kan velge å bli en sprekis av en kvinne resten av livet. Det er aldri for sent verken å begynne eller å oppnå fremgang og forbedringer!

Mange kvinner styrer unna styrketrening, ofte fordi de er redd for store muskler, frykter det må skje på det «skumle» styrkerommet på treningssenteret og/eller tror de er blitt for gamle og at toget er kjørt.

DETTE STEMMER IKKE! Og i tillegg til at styrketrening kun har veldig mange fordeler for kvinner, og at du kan begynne å trene styrke når som helst, er det faktisk også fare for at du kommer til å bli veldig glad i denne typen trening.

Det ble jeg etter å gi det en real sjanse!

TREN STYRKE ONLINE MED MEG – MELD DEG INN TIL KAMPANJEPRIS (2 mnd gratis trening) innen 15.aug kl 24.00 HER! #egenreklame

Her vil jeg gi deg som kvinne syv gode grunner til å begynne og løfte vekter.

Øker styrken

Å trene med vekter vil øke styrken din. Dette gjør at hverdagslige aktiviteter blir lettere å utføre, du mestrer treningsøkter og fritidsaktiviteter bedre og kan prestere bedre som utøver i en idrett. Ettersom kroppen får et naturlig muskeltap etter fylte 40 år, blir styrketrening bare viktigere med alderen for å motvirke svakhet, lavere hverdagsfunksjon og skader/plager.

Bedrer kroppssammensetningen

Styrketrening øker muskelmassen og hvileforbrenningen, noe som igjen kan bidra til redusert kroppsfett, lavere/stabil vekt og oppstramming. Det fordrer selvsagt at du spiser sunt/riktig og løfter vekter regelmessig over tid. Muskelmassen må få bygge seg opp. Ettersom kroppen får et naturlig muskeltap etter fylte 40 år, blir styrketrening bare viktigere med alderen for å motvirke tapet. Som kvinne får du ikke en ekstrem muskelmasse, for du har ikke samme mengde testosteron i kroppen som menn.

Styrker skjelettet og reduserer skader

Styrketrening med vekter øker mineraltettheten i skjelettet noe som er spesielt gunstig for kvinner ettersom de blir mer utsatt for osteoporose ved økende alder. Styrketrening kan derfor beskytte mot beinskjørhet, smerter og brudd i typisk ryggvirvler, lårhals eller underarm. Styrketrening gir også sterkere kjernemuskler, sener og ligamenter og beskytter muskel- og skjelettsystem for skader.

Bedrer helsen

Styrketrening stimulerer blodtrykket på en god måte og styrker hjertet ved å øke det gode kolesterolet (HDL) og redusere det dårlige kolesterolet (LDL). Å trene regelmessig styrke bidrar dessuten til å forbedre kroppens utnytting av glukose, noe som reduserer risikoen for utvikling av diabetes type 2.

Mer velvære og selvtillit

Vekttrening har vist effekt på det psykiske og mentale. Kvinner kan forbedre selvbilde, selvtilliten, tilfredsheten samt redusere symptomer på depresjon.

Bedre kroppsholdning og balanse

Styrketrening bidrar til bedre og flottere kroppsholdning, og trener du balansert og riktig vil du også få en mer robust kropp som ikke så lett pådrar seg belastningsskader. Styrketrening bedrer dessuten balansen fordi kjernemuskulaturen blir sterkere.

Et sterkt forbilde

Å trene seg sterk gjør deg sunn, robust og i stand til å forsvare deg selv. Det viser at du faktisk er god på egenomsorg og passer på deg selv. Styrketrening kan gjøre deg til en bedre versjonen av deg selv, som også omgivelsene og de rundt legger merke til. Hvor kult er det ikke å være hun som viser både den eldre og den yngre generasjonen at styrketrening gjør livet bedre og kroppen sterk, selvstendig og flott!!!

Egentlig så vil jeg gå så langt som å si at jeg ikke ser noen gode grunner til ikke å drive med styrketrening. Spesielt også fordi det er så uendelig mange tilpasningsmuligheter i denne aktiviteten.

Hva sier du? Er ikke styrketrening egentlig som tannpussen?

God helg!

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *