Uke 11/52: Noe veldig kjent med ukens treninsdagbok

Treningsdagboken for uken etter 21-kilometeren likner forbløffende på utallige uker av mitt liv i de foregående årene. Men nå er det jammen lenge siden den så slik ut: HELT TOM. Men like blid! Så lenge det ikke er hver måned går det jo strålende ? Dessuten har det vært en beleilig tenkepause før delmål og treningsperiode nummer 2.

Diabetic patients who are also taking aliskiren (Tekturna®) or Electrolyte imbalances (eg, high or low potassium or sodium in the body)—Use with caution. Just ask the autists over on WSB • Every time a new state legalizes gambling it will act as a catalyst, bumping up the valuation • Low overhead as the majority of the business is virtual. I must mentioned I have extremely oily and acne prone skin and this has helped me a lot Parafarmacia online. How Adcetris® Is Given: • As an infusion into a vein (intravenous, IV) over 30 minutes.

Her sitter jeg på sjette dagen. Planen denne uken var å la treningen flyte etter langturen og tre hviledager på Hvasser/hjemme. Se an om kroppen var klar for å ta opp trening som normalt igjen, eller kanskje bare gå turer og løpe lett? Trene styrke med onlinegjengen min og pushe damene mine opp bakkene i marka?


Ingen trening, ingen trenerjobb. Plan ikke gjennomført! Apropos planlegging som jeg skrev om på Instagram HER!

Kroppen har vært helt i ro med unntak av korte turer så fort bevegelse ble mulig. Jeg er nå endelig bedre i nakke og rygg som låste seg, men kroppen jobber definitivt med det fortsatt. Og så har jeg testet negativt på corona og er på bedringens vei i luftveien ++. I skrivende stund har jeg kommet meg godt til hektene.

Så status nå; lettet, optimistisk og glad for at «frisk» tross alt er hovedregelen ♥ (og fornøyd i nytt skjørt fra Camilla Stenberg som var min premie til meg når gjennom 21 km!) Det føles jo ikke noe bra ikke å fungere…det vet mange av dere altfor mye om.

Igjen en fin påminnelse om å leve sunt og balansert, tenke forebygging, holde på treningsgleden, være takknemlig og nyte alt som er bra! Og ikke minst tenke nøye over hva som er riktig vei videre nå. Ja enda lengte turer og helmaraton eller jobbe med kvaliteten på øktene og stabilisering av formen?

Les om treningsukene så langt her:

Uke 1/52: gått, jogget, testet

Uke 2/52: langvarig jogging og korte løpeperioder

Uke 3/52: har tatt hviledagen tilbake

Uke 4/52: nye rutiner spikret

Uke 5/52: vellykket 14 km løpetur

Uke 6/52: mer trening med høy intensitet

Uke 7/52: i rute til «halvmaraton»

Uke 8/52: det ble for tungt

Uke 9/52: formtopping og siste innspurt

Uke 10/52: delmål oppnådd! 21 km sammenhengende løping

I dette innlegget deler jeg igjen årsplanen som jeg satte opp ved treningsprosjektets start etter påske, det andre delmålet som jeg straks skal begynne å jobbe mot samt den andre periodeplanen, som alt skal hjelpe meg å fighte videre herfra til mål. Les gjerne om første delmål og første periodeplan her.

ÅRSPLANEN – fire perioder

 1. VÅR: Uke 14-25 (St.Hans) DELMÅL 1: Løpe flat halvmaratondistanse (21 km) sammenhengende. FERDIG!
 2. SOMMER: Uke 26-40 (Høstferien) DELMÅL 2: Løpe kuppert halvmaratondistanse (21 km) sammenhengende.
 3. HØST: Uke 41-52 (Nyttår)
 4. VINTER: Uke 1-15 (Påske)

PERIODEPLAN 2 – SOMMER

 • Mitt nye utgangspunkt etter periode 1 er avgjørende for hvilket nivå jeg skal starte å trene på nå og i periode 2. Jeg kan løpe veldig mye lengre enn for ganske kort tid siden.
 • Men jeg ser nå et behov for å stabilisere formen etter meget stor fremdrift og belastning på kroppen denne våren. Både pga skadeforebygging, optimal formforbedring og maksimal treningsglede tenker jeg kvalitet på kilometerne fremfor flere mil.
 • Derfor er neste delmål samme langdistanse, men i noe annerledes og på en måte mer krevende omgivelser. Som alltid skal treningen trappes sakte og gradvis opp. Litt nye utfordringer trengs.
 • Spesielt for denne perioden er at det er sommerferie, et ønske om mer kondisjonstrening ute og noe demping på styrkefronten. Mer tøyning! Ferie betyr dessuten «frislipp» og at jeg skal trene uten en plan og akkurat som jeg vil fra dag til dag. Spontant, lystbetont og inspirert av omgivelsene.
 • Jeg kan altså løpe 21 km sammenhengende per i dag når jeg forsøker å løpe mitt lengste. Og har ellers løpt meg opp fra 10 til 16 kilometer på langturene denne våren. Med (del)mål om å bli klar til å gjennomføre en kuppert halvmaratondistanse har jeg planer om å gjenta det samme opplegget som i periode 1, med unntak av i juli, men legge de tre varierte løpeøktene per uke primært i marka og i mer kuppert terreng, og selvsagt få mer erfaring og kontroll på intervalløktene. Dette tror jeg blir passelig progresjon og perfekt i sommer.
 • Ukene skal innebære en intervalløkt, en kort og lett løpeøkt og en lang økt på minst 10-12 km. Minimum en hviledag fra løping mellom løpeøktene.
 • Løpeøktene kombineres med korte og lengre styrkeøkter  for hele kroppen med online-gjengen, samt noe spesifikke styrke- og bevegelighetsøvelser for å unngå løpeskader.
 • Variasjon med sykling, gåing, rollerblades, svømming, yoga og anne hverdagsaktivitet og lek er bare positivt.


Hvilket gå- eller løpeprogram passer for deg? Sjekk ut i oversikten her! 

Skal du delta i 5- eller 10 km løp, eller halvmaraton? Følg ett av disse 10 ukers programmene for løp!

PS! Hvert program har en veiledning innledningsvis som sier hvem programmet passer for.

Fant du noe av dette inspirerende?

Takk for følget, veldig hyggelig 🙂

Ikke nøl med å spørre meg om tips og råd, uansett hva du trener!

God ukeslutt, Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *