Uke 9/52: Formtopping og siste innspurt

Første uken av juni ble har litt kaos på grunn av streik i barneskolen, barn hjemme og strålende sommervær. Distraksjonene for innendørs kontorarbeid har stått i kø. Ære være dere som klarer å konse fullt på jobb med barneskolebarn og yrende sommerliv rundt. Det klarer ikke jeg så godt. Men jøss så deilig sommer vi nå har her på Østlandet. Klager ikke.

Så ja, jeg har fått gjort mye mindre på jobb denne uken, og er frustert. Men jeg er mye mindre frustrert enn jeg ville vært før, og har klart å nyte tiden det har blitt ekstra med barna selv med ting jeg skulle gjort og det tar jeg poeng for selvutviklingsmessig. He he. Frode har hatt mye jobb akkurat denne uken men ellers så har jo begge fleksible jobber som hjelper på i enhver unntakstilstand, som senker skuldrene mine og som jeg setter umåtelig stor pris på i hverdagen.

En skikkelig opptur på jobb denne uken var at jeg kunne starte opp igjen motbakkegruppene i marka. Det var spente og glade deltakere, og stor jubel over å trene sammen igjen. Fantastisk å se dem etter mange ufrivillige uker uten gruppetrening pga corona.

Trening av min kropp har jeg fått smettet inn med litt ekstra «effort» og kortere tidsbruk enn planlagt.

Styrketrening får jeg automatisk på jobb som 100 % aktiv online styrketrener. Og så skal det utrolig mye til for at jeg (og Frode ♥) ikke finner løsninger for gjennomføring.

Intervall-økten tok jeg i sen lunsj og i stekende varme. Den var tøff og bra, og jeg stupte spontant rett i sjøen etterpå i treningsklærne. Kult! Herlig årstid..

Rolig langkjøringen startet litt over kl 07 om morgenen torsdag, og ble ganske tøff i varmen. Jeg rakk bare 10 km (skulle vært 12..) før mamma-oppgavene ventet.

Den tredje løpeøkten var i dag søndag da jeg og Frode begge hadde helgefri. Jeg tok den tidlig pga varmen. Godt å ga den bak seg før man blir for varm og slapp. Og en god opplevelse. 7 km er en tredjedel av «halvmaraton» til uken. Det var en fin distanse å kjenne på. Hvordan blir det ganger tre om kort tid?

Helgen har vært «full sommer» og vi har hatt lite på agendaen og kost oss i rolig tempo og latt humla suse. En stor kontrast til forrige helg med stort «event» i hagen. Hi hi.

Vel, tilbake til treningsuken som gikk. Jeg er kommet til uke 8 av de 10 opptreningsukene til «halvmaraton». Neste helg skal jeg til Hvasser for å løpe 21 km sammenhengende for første gang. Det nærmer seg. Se hele treningsuke 8 lenger ned…

Treningen de neste ukene skal hjelpe meg til å nå det første delmålet; Løpe «Halvmaraton-distansen 21 km»:

  • Langturene skal øke fra 10 km sammenhengende jogging til 16 km.  
  • Det blir økter med stadig mer av løping (raskere enn jogging) og progresjon i intervallene.
  • Jeg planlegger å gå gradvis frem, og skal ikke la meg friste til å gå raskere frem enn planen min sier.
  • Jeg må gjøre alt jeg kan for unngå skader og ufrivillige treningspauser. Og agere raskt hvis smerter oppstår!
  • Ta hviledager og trene alternativt. Det er viktig å variere underlaget og med andre aktiviteter.
  • Styrke legger og kroppen generelt.

Les om treningsukene så langt her:

Uke 1/52: gått, jogget, testet

Uke 2/52: langvarig jogging og korte løpeperioder

Uke 3/52: har tatt hviledagen tilbake

Uke 4/52: nye rutiner spikret

Uke 5/52: vellykket 14 km løpetur

Uke 6/52: mer trening med høy intensitet

Uke 7/52: i rute til «halvmaraton»

Uke 8/52: det ble for tungt

SLIK TRENTE JEG DENNE UKEN: 9/52

Formtopping 

Mandag: Generell styrketrening for hele kroppen, 40 min online. BLI MED DU OG – MELD DEG INN HER

Tirsdag: Mellomintervall «5m x 5»: Jogget i 10 min med noe fartsøkning mot slutten. Løp 5 min intervall, gikk 2 min i pausen. Gjentok 4 ganger (5 ganger totalt). Førsøkte lik fart i alle intervallene. Avsluttet med  10 min jogg.  Totalt 45 min. FÅ TIPS TIL INTERVALLØKTER PÅ DITT NIVÅ I MINE LØPEPROGRAM HER

Onsdag: Generell styrketrening for hele kroppen, 30 min online. BLI MED DU OG – MELD DEG INN HER

Torsdag: HVILEDAG.

Fredag: Langtur: Jogget 10 kilometer rundt i nærmiljøet, variert løype på asfalt.

Lørdag: HVILEDAG

Søndag: KORT OG LETT: 7 km lett løping, inkludert oppvarming og nedjogging.

Kommentar til treningen: Enda en uke med trening i frisk kropp. Ikke hanglende. Ikke redusert etter sist luftveisinfeksjon. Bare frisk! Og veldig varm, det har vært rene sommeren ute, og behov for drikkebelte igjen. Denne uken har jeg startet såkalt «formtopping» til den store dagen. Les om formtopping HER! Det handler om å justere treningen slik at jeg får maksimalt utbytte av innsatsen jeg har lagt ned de siste månedene – på «den viktige dagen». Treningsbelastningen skal heller ned enn videre opp, og men antall økter skal opprettholdes. Øktene med rolig intensitet må være rolige selv om det frister å ta i mer. Der feilet jeg litt på morgenkvisten da jeg prøvde å «rekke» 12 km. Søren! Jeg var derfor bevisst at de 7 km på søndag skulle være med lav intensitet, selv om den var kort. Intervall-økten gikk som planlagt. Jeg bruker fortsatt ikke pulsklokke men den subjektive følelsen. Desverre føles det som at det er bena, for dårlig bevegelighet i hoftene og manglende hurtighet som hindrer meg i å ligge enda litt høyere i puls, så derfor jobber jeg bare alt jeg kan med hurtigheten. Jeg trenger på ingen måte å holde igjen, om du skjønner. Derfor er heller ikke intervalltreningen min helt optimal ennå mtp puls og kondisjonseffekt, men det kommer seg.

Om jeg er spent på halvmaraton som nærmer seg?  Oh yes! Veldig spent. Få små drypp om min opptreningen, og ikke minst om mitt «halvmaraton» på Hvasser neste uke på min Instagram: @trinestreningsglede

Hva motiverer deg for tiden?

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *