Uke 8/52: Det ble for tungt

Som livet og trening generelt så har denne treningsuken vært både opp og ned.

Etter en herlig bursdag, fridag og hviledag på mandag, hadde jeg en helt grei styrkeøkt på tirsdag. Men så møtte jeg veggen fullstendig i et forsøk på Langintervall inne på møller i regnet onsdag. Det var som om jeg var sugd tom for energi, og jeg tenkte kanskje jeg var litt sliten..helt til en venninne gjorde meg oppmerksom på at det var fullmåne. He he, der har vi forklaringen altså…

Torsdag var energien tilbake og jeg hadde en veldig bra styrkeøkt. Våren 2021s siste «liveøkt». For første sesongen på lenge har jeg ikke vært syk og måttet avlyse eller hangle meg gjennom en eneste økt/sending. Det er jo sånn det helst skal være – frisk!

Fredag var en opptur løpemessig, med flere minutters forbedring på 10 km test på Sognsvann. Moro! Det går sakte fremover.

Lørdag valgte jeg en kort, effektiv økt for overkroppen i arkivet #onlinestyrketrening for å få mest mulig gjort til 9 års bursdag her søndag, og så jeg fikk nytt litt av finværet med barna og. Etter feiringen var jeg nokså sliten og varm og orket rett og slett ikke 5 km løpetest. Det ble spontant kveldsbad på Kalvøya med familien instedet – årets første bad – og 5 km vandring hjem i stedet. Sånn er livet!

Treningen de neste ukene skal hjelpe meg til å nå det første delmålet; Løpe «Halvmaraton-distansen 21 km»:

  • Langturene skal øke fra 10 km sammenhengende jogging til 16 km.  
  • Det blir økter med stadig mer av løping (raskere enn jogging) og progresjon i intervallene.
  • Jeg planlegger å gå gradvis frem, og skal ikke la meg friste til å gå raskere frem enn planen min sier.
  • Jeg må gjøre alt jeg kan for unngå skader og ufrivillige treningspauser. Og agere raskt hvis smerter oppstår!
  • Ta hviledager og trene alternativt. Det er viktig å variere underlaget og med andre aktiviteter.
  • Styrke legger og kroppen generelt.

Les om treningsukene så langt her:

Uke 1/52: gått, jogget, testet

Uke 2/52: langvarig jogging og korte løpeperioder

Uke 3/52: har tatt hviledagen tilbake

Uke 4/52: nye rutiner spikret

Uke 5/52: vellykket 14 km løpetur

SLIK TRENTE JEG DENNE UKEN: 8/52

Ny 10 km løpetest

Mandag: Hviledag og bursdag

Tirsdag: Generell styrketrening for hele kroppen, 40 min online. BLI MED DU OG – MELD DEG INN HER

Onsdag: LANGINTERVALL «20m x 2»: Jogget i 10 min på mølle. Løp 20 min så raskt jeg klarte men måtte stadig sette hastigheten ned for å klare og gjennomføre. Gikk rolig i 2 min. Gjentok en gang (2 totalt). Avsluttet med 5 min jogg. Totalt 57 min. FÅ TIPS TIL INTERVALLØKTER PÅ DITT NIVÅ I MINE LØPEPROGRAM HER

Torsdag: Generell styrketrening for hele kroppen, 30 min online. BLI MED DU OG – MELD DEG INN HER

Fredag: LANGTUR: 10 kilometers TEST (2). Jogget i 5 min til en flat, fast løype. Løp 10 km i jevn fart og så raskt jeg kunne. Tok tiden og noterte. Testen gjentas hver tredje måned samme sted. Jeg forbedret med et par minutter.

Lørdag: Styrkeøkt overkropp fra online styrke gruppen.

Søndag: KORT OG LETT: Gikk 5 km hjem fra kveldsbad.

Hvordan gikk det med din trening? Håper du blir inspirert på Trines Treningsglede ♥

Husk å følge meg på Instagram@trinestreningglede. Der oppdaterer jeg hyppigere fra treningshverdagen, jobben og livet generelt.

Takk for en fantastisk treningsvår 🌻

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *