Uke 7/52: Jeg er i rute til «halvmaraton»!

Denne uken indikerte at jeg kan klare 21 km løpetur som planlagt om noen uker. Utrolig stas. Det siste året altså… ☺️

Vel, nok en kort «uke» og uferdig helg er på hell. Nå savner vi varmere temperaturer og mer sol her. Men så lenge marka nå er bar og jeg våkner opp frisk dag etter dag etter dag, er jeg så sprudlende glad. Flott løpevær uansett nå om våren..

Mestringsfølelsen var til å ta og føle på denne uken og. 16 kilometeres løpetur uten problemer. Ps! Det sa stopp i kneet etter 5 km i mars. OG jeg har løpt over 15 km kun én gang tidligere i livet. Dette lover godt for «halvmaraton» som nærmer seg. Og er utrolig kult!! Jeg holder meg frisk og kan trene videre med kontinuitet…

Ukens pyramideintervall i stekende solskinn, rolig langtur i lett overskyet og «kort og lett» økt i regn. Utetrening blir aldri kjedelig og det norske været er med på å krydre det til.

Ellers har helgen vært superfin og digital-fri frem til nå. Den startet med at jeg hentet Magnus (8) på skolen og tok han med på storsenteret for å handle diverse han trengte. Barna har nesten ikke vært med i butikker i sitt liv, så det var veldig stas for han og yber kos for meg å orne ting med bare han, og ta en smoothie når traskingen begynte å ta på. Han og Didrik får sjelden leker av oss, så gleden var stor da vi utstyrte oss litt med perler og strikker. Mye er produsert allerede i helgen.

Videre har vi hatt et veldig hyggelig døgn med gode familievenner. Vi var på så koselig besøk utover lørdags kvelden og barna overnattet. Frode og jeg ruslet hjem og hadde en lang morgen bare vi. Ganske luksus! Så møttes vi alle igjen til fotball-lek i dag. Ble både svett, glad og engasjert som vanlig når jeg prøver å spille fotball etter beste evne. He he…

Treningen de neste ukene skal hjelpe meg til å nå det første delmålet; Løpe «Halvmaraton-distansen 21 km»:

  • Langturene skal øke fra 10 km sammenhengende jogging til 16 km.  
  • Det blir økter med stadig mer av løping (raskere enn jogging) og progresjon i intervallene.
  • Jeg planlegger å gå gradvis frem, og skal ikke la meg friste til å gå raskere frem enn planen min sier.
  • Jeg må gjøre alt jeg kan for unngå skader og ufrivillige treningspauser. Og agere raskt hvis smerter oppstår!
  • Ta hviledager og trene alternativt. Det er viktig å variere underlaget og med andre aktiviteter.
  • Styrke legger og kroppen generelt.

Les om treningsukene så langt her:

Uke 1/52: gått, jogget, testet

Uke 2/52: langvarig jogging og korte løpeperioder

Uke 3/52: har tatt hviledagen tilbake

Uke 4/52: nye rutiner spikret

Uke 5/52: vellykket 14 km løpetur

Uke 6/52: Stadig mer tid med høy puls


UKE 7: En test på om jeg er i rute

Mandag: 3 km 17.mai-jogg med innbakte bobler og fletting hos Kari Anne ♥

Tirsdag: Generell styrketrening for hele kroppen, 40 min online. BLI MED DU OG – MELD DEG INN HER

Onsdag: KORTINTERVALL «1-2-3-4-3-2-1»: Jogget i 10 min til motbakker. Løp følgende intervaller; 1-2-3-4-3-2-1 med 1 min pausene, men 2 min etter draget på 4 min. Avsluttet med å gå ned igjen. Totalt ca 40 min.FÅ TIPS TIL INTERVALLØKTER PÅ DITT NIVÅ I MINE LØPEPROGRAM HER

Torsdag: Generell styrketrening for hele kroppen, 30 min online. BLI MED DU OG – MELD DEG INN HER

Fredag: Langtur: Jogget 16 kilometer i Nordmarka, fra Midtstuen. Mye motbakker.

Lørdag: Styrke overkropp, kort og rolig økt.

Søndag: KORT OG LETT tur bonusøkt

Kommentar til treningen: Evnen til å presse seg i intervalløktene bedres sakte og sikkert. Kroppen tåler og klarer stadig lengre økter. Å klare 16 km var et godt tegn på at jeg kan klare 21 km om noen uker. De korte og lette øktene er super viktig for motivasjonen og løpegleden og passer helt perfekt å kose seg med på søndag.

Hvordan går det med deg og treningen går nå?  ♥

Husk å følge meg på Instagram@trinestreningglede. Der oppdaterer jeg hyppigere fra treningshverdagen, jobben og livet generelt.

Riktig god pinse fortsatt!

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *