Uke 6/52: mer trening med høy intensitet

Denne uken kjentes det som et vippepunkt i kroppen – der styrken og formen på et vid akkurat vant over belastningen som kroppsvekten gir. Sterkere. Høyere andel muskelmasse. Også kalt endret sammensetning av kroppsmasse.

Forhåpentligvis er kanskje den «tyngste» fasen da over for denne gang, der kombinasjonen har vært «svekket kropp og tung kropp». I en slik kropp er selvfølgelig all trening ekstra tungt, med mindre du er i vann.

Her fortsetter fokuset på planer, gjennomføring og treningsglede. Det funker som håpet!

Uken har bydd på bedre løpeopplevelser, den beste intervalløkten hittil i våres – på nydelig underlag i skogen, smertefri langtur på asfalt, tunge og digge styrkeøkter i kjelleren, små-tøying her og der, og tenke seg til; corona-vaksine dose 1.

Jeg er så glad for at vaksineringen nå går radig her til lands, at mange er i gang og at dere alle kommer etter.

VAKSINERT med dose 1.

Ellers har helgen bydd på lite store «begivenheter» men mange små oppgaver, ærender, besøk, tur på fyllinga, lek, tur og forberedelser; Stryking, vasking, skopussing, baking, pynting…som seg hør og bør dagene før 17.mai.

Treningen de neste ukene skal hjelpe meg til å nå det første delmålet; Løpe «Halvmaraton-distansen 21 km»:

  • Langturene skal øke fra 10 km sammenhengende jogging til 16 km.  
  • Det blir økter med stadig mer av løping (raskere enn jogging) og progresjon i intervallene.
  • Jeg planlegger å gå gradvis frem, og skal ikke la meg friste til å gå raskere frem enn planen min sier.
  • Jeg må gjøre alt jeg kan for unngå skader og ufrivillige treningspauser. Og agere raskt hvis smerter oppstår!
  • Ta hviledager og trene alternativt. Det er viktig å variere underlaget og med andre aktiviteter.
  • Styrke legger og kroppen generelt.

Les om treningsukene så langt her:

Uke 1/52: gått, jogget, testet

Uke 2/52: langvarig jogging og korte løpeperioder

Uke 3/52: har tatt hviledagen tilbake

Uke 4/52: nye rutiner spikret

Uke 5/52: vellykket 14 km løpetur

SLIK TRENTE JEG DENNR UKEN: 6/52

Stadig mer med høy puls

Mandag: Generell styrketrening for hele kroppen, 40 min online. BLI MED DU OG – MELD DEG INN HER

Tirsdag: Mellomintervall «4m x 5»: Jogget i 10 min med noe fartsøkning mot slutten. Løp 4 min intervall, gå 1 min i pausen. Gjentok 4 ganger (5 ganger totalt). Førsøkte lik fart i alle intervallene. Avsluttet med  10 min jogg.  Totalt 45 min. FÅ TIPS TIL INTERVALLØKTER PÅ DITT NIVÅ I MINE LØPEPROGRAM HER

Onsdag: Generell styrketrening for hele kroppen, 30 min online. BLI MED DU OG – MELD DEG INN HER

Torsdag: HVILEDAG.

Fredag: Langtur: Jogget 13 kilometer rundt i nærmiljøet, variert løype på asfalt. Styrke overkropp.

Lørdag: HVILEDAG

Søndag: KORT OG LETT: 6 km post-vaksinevennlig gogging, inkludert oppvarming og nedjogging.

Kommentar til treningen: Helsen holder seg magisk bra, og jeg er i fysisk stand til å trene mye uke etter uke. Det gjør jeg som planlagt. Gjennomføringen har vært 100 % i lang tid, også denne uken. Noe har endelig løsnet i løpingen. Intervalløkten denne uken var med hele 20 min med høy intensitet totalt, og pausene var korte. Det gikk fint, og var nok den beste intervalløkten siden oppstart av treningsprosjektet #8milsskiturpåsken2022 etter påske. Jeg bruker kun den subjektive følelsen for å styre pulsen. 13 kilometer på asfalt fredag gikk også smertefritt. Og kunne fint klart mer, og da er vi jo der vi skal være. Søndagens planlagte løpeøkt omgjorde jeg til gogging. Jogget og gikk litt om hverandre, noe som føltes helt greit to dager etter vaksinen.

Hvordan synes du treningen går nå? Har du fått struktur denne våren? Håper du blir inspirert på Trines Treningsglede ♥

Husk å følge meg på Instagram@trinestreningglede. Der oppdaterer jeg hyppigere fra treningshverdagen, jobben og livet generelt, og fra 17.mai-feringen i morgen for eksempel.

Riktig god 17.mai-feiring!

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *