10 rappe 17.mai-facts om meg

Nå nærmer det seg nasjonaldagen, som jo bare blir enda rarere og mer ladet med corona, lukket samfunn og store fest-begrensninger. Men selv om 17.mai også i år blir annerledes har jeg gode følelser for dagen som kommer. Hva med deg?

Jeg kjenner på viktigheten av, verdigheten over og folkeligheten som preger denne dagen selv om vi holder oss på avstand til hverandre. Og jeg er ekstremt takknemlig for å leve her og veldig glad i det vakre landet vårt. Corona er krise, og mer for noen enn andre, men fy søren så gode forutsetninger vi har her i Norge.

Og det blir feststemning med flagg, fanfarer, god mat, pyntede kaker, masse is og finstasen på blant oss nærmeste. Og i år er vi i tillegg bedt bort til våre trofaste kohort-venner. Så jeg tipper det blir både løpetur, ro og hygge i år, og gleder meg faktisk veldig.

Mine nærmeste er ikke overrasket over at jeg er i ferd med å gire meg opp i disse dager. He he. En skikkelig 17.mai-jente da? Vel, vurder selv..

Her kommer 10 rappe 17.mai-facts om meg:

  1. Mamma hadde termin 17.mai med meg, men jeg ville digge korpset i min egen boble og ble der inne litt til.
  2. Jeg slo opp med typen min på 17.mai da jeg var russ. Han var ikke en 17.mai-kjæreste verdig akkurat da. He he.
  3. Hver 17.mai vekker jeg opp mine nærmeste (til deres fortvilelse) og «drar 17.mai-riffet» på tlf – som om jeg var en del av trommene i korpset.
  4. Lite slår å stå opp 06.00 for å rekke 17.mai-frokost med venninner på en balkong på Frogner. Skål av jenter – saaaaavn.
  5. Bunadsdrømmen har jeg ikke gitt opp. Aldri for sent? Jeg kommer til å elske å bære bunad, bare se hvor hjemme jeg følte meg i barnebunaden på bildet under her.
  6. Frode og jeg (og Magnus) har feiret 17.mai i marka et par ganger. Det var nasjonalromantikk på sitt sterkeste.
  7. I årene frem til barna begynte på skole, dro vi til Skien på 17.mai der vi besøkte Frodes familie og så Kajasnuppniesen i det fantastiske Borgertoget i byen der.
  8. 17.mai er den ene dagen i året hvor jeg lager og serverer en søt frokost. Gjerne yoghurt/kesam, blåbær, jordbær, kjeksbiter og noe sjokokaramell.
  9. I år skal vi bort til veldig gode venner som bor et steiinkast unna oss. Det blir så kos for alle i familien. Gleder meg!
  10. Og ja, 17.mai er jo barnas dag, jeg er veldig takknemlig som får leve denne dagen nå gjennom dem. Magisk!

Noe jeg har glemt kjære venner og familie? Bare kom med det. Dere har helt sikkert noe mer 17.mai-greier på meg, hihi.

Vel, teller ned nå…og håper vaksinen forløper uten de store bivirkningene.

God oppgiring til deg og 🙂

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *