Uke 4/52 – nye rutiner spikret

Denne uken har jeg ikke vært så flink til å nyte og være så tilstede i øyeblikkene og øktene som jeg pleier og liker. Jeg har følt meg litt sliten, hatt fokus på oppgavene og fått ting gjort. Sånn sett er jeg veldig fornøyd med disiplinen og gjennomføringen. Og mine nye treningsrutiner fra etter påske sitter nå som spikret. Bra jobbet på starten av nytt prosjekt!

Treningsgleden kan ikke være like «til å ta og føle på» hele tiden. Men online styrketrening gir meg alltid så mye positive følelser, også av å ha «selskap» – som er ekstra hyggelig i disse dager. Og det var veldig koselig og mimrefullt å løpe intervall rundt på Billingstad hvor jeg er vokst opp. Været har dessuten vært upåklagelig for utetrening må jeg si. Så mye opphold, sol og vakker blomstring.

Så en relativt fin treningsuke har det absolutt vært, og april har forløpt uten en eneste treningsdropp! Superfornøyd og glad for det.

Innenfor intervalltreningen rullerer jeg mellom kort-, mellomlang og langintervaller. Denne uken stod det kortintervall på planen, der dragene var på kun 30 sek (15 drag). Da går jo dragene fort over, men det betyr også at man skal komme raskt fra aktiv hvile til høy intensitet og det krever sin kvinne. Å komme raskt opp i fart og å løpe fort er mine svakeste løpeegenskaper. For det første har jeg aldri vær en sprinter og jeg har løpt mer oppover (og dermed saktere) enn raske, flate løyper i mitt liv. For det andre føler jeg meg så stram og kort på fremsiden av hoftene at det jobber mot meg i løpesteget. Det samme gjør kroppsvekten. Så her er det bare å jobbe allsidig hardt, være tålmodig og gjøre så godt jeg kan i disse øktene. Håper det løsner!

Les om treningsukene så langt her:

Uke 1/52: gått, jogget, testet

Uke 2/52: langvarig jogging og korte løpeperioder

Uke 3/52: har tatt hviledagen tilbake

Treningen de neste ukene skal hjelpe meg til å nå det første delmålet; Løpe «Halvmaraton-distansen 21 km»:

 • Langturene skal øke fra 10 km sammenhengende jogging til 16 km.  
 • Det blir økter med stadig mer av løping (raskere enn jogging) og progresjon i intervallene.
 • Jeg planlegger å gå gradvis frem, og skal ikke la meg friste til å gå raskere frem enn planen min sier.
 • Jeg må gjøre alt jeg kan for unngå skader og ufrivillige treningspauser. Og agere raskt hvis smerter oppstår!
 • Ta hviledager og trene alternativt. Det er viktig å variere underlaget og med andre aktiviteter.
 • Styrke legger og kroppen genere

SLIK TRENTE JEG UKE 4/52

Kortere drag i intervalløkten

Mandag: Generell styrketrening for hele kroppen, online. BLI MED DU OG – MELD DEG INN HER

Tirsdag: Kortintervall «30 sek x 15»: Jogget i 10 min med noe fartsøkning mot slutten. Løp raske intervaller på 30 sekunder med ett minutts gåpauser. Gjentok 14 ganger (15 totalt). Jobbet mot fart i alle intervallene. Avsluttet med 10 min jogg, deretter gikk jeg tilbake til Møller hvor bilen hadde oljeskift. Totalt 42. FÅ TIPS TIL INTERVALLØKTER PÅ DITT NIVÅ I MINE LØPEPROGRAM HER

Onsdag: Generell styrketrening for hele kroppen, med fokus på nakke/skuldre, online. BLI MED DU OG – MELD DEG INN HER

Torsdag: HVILEDAG.

Fredag: Langtur: Jogget 12 kilometer rundt Sognsvann, flat løype. Styrke overkropp.

Lørdag: HVILEDAG/lett tur i nærmiljøet med venninne.

Søndag: KORT OG LETT: 5 km re-TEST, (2): Jogget i 10 min til den flate, faste løypen. Løp 5 km i jevn fart og så raskt jeg kunne. Tok tiden og noterte. Testen gjentas månedlig samme sted. Resultat: Ikke raskere

Kommentar til treningen: Denne uken har det vært lite fysisk fremgang å føle eller spore. Testen i dag bekreftet i grunn følelsen. Og det føles jo ikke så bra. Men jeg dveler sjeldent med det. Sånn er trening og effekt. Du kan jobbe på like bra uke etter uke og så er det lite progresjon en periode før du plutselig merker tydelig fremgang og gjør et rykk igjen. Hvis jeg skal se april under ett har jeg oppnådd ganske mye egentlig:

 • Blitt litt sterkere i hele kroppen
 • Opprettholdt dønn stabile styrke rutiner (#120økteri2021 går fortsatt bra!), og etablert en fast overkroppsøkt på fredager.
 • Forbedret tøyevanene etter trening
 • Spikret en total treningsuke som fungerer veldig bra, med styrke, løping og hvile ++.
 • Økt langturen fra 10-12 km.
 • Tilbakelagt 17 økter ute av #40uttilsthansmedTrine og ligger godt an med den utfordringen
 • Opprettholdt motivasjonen 100 %.
 • Har holdt skader på avstand.

Ellers synes jeg bare uken har gått sykt fort og et helt nytt foredrag jeg skal holde digitalt kom plutselig så nærme. På onsdag skal jeg prate om bevegelse, trening og kosthold på hjemmekontoret/i coronatilværelsen for en stor gjeng – etterfulgt av en fysisk økt med dem. Gleder og gruer meg ☺️ Ønske meg gjerne lykke til med ditt beste foredrag-tips ♣

Håper uken din har vært ok og at du får en sprek første uke i mai – årets fineste måned ???❤️

Klem Trine

1 kommentar

 1. Masse lykke til med foredrag Trine
  Her gledes til neste liv økt med DEG og gruppa

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *