Uke 2/52: Langvarig jogging og korte løpeperioder

Snø, regn, haggel og sol – du verden så mye april har å by på. Jeg skal innrømme at jeg feiget ut og trakk inn da kortintervall stod for tur på tirsdag da det haglet som verst og jeg hadde mulighet til å løpe på mølle. Ellers har jeg trent og gått ut i den deilige våren.

Disiplin må definitivt til for at jeg skal løpe intervaller. Intet unntak denne uken. Det hjelper å legge denne typen økt først og tidlig i uken. Da kan jeg glede meg til den korte og lette løpeøkten som er veldig lystbetont og ukens rolige langtur – som jeg elsker. Disiplin, lyst og variasjon i miks gir veldig fine treningsuker. Det føles også så godt og riktig å veksle mellom styrketrening og kondisjonstrening. Det å bruke og styrke kroppen på to helt forskjellige måter. Love it! Hviledagen torsdag var planlagt men føltes også veldig riktig «timet», og gjorde at jeg gledet meg enda mer til langturen fredag. Det føltes som en smart forberedelse.

Les her om de enkle formtestene jeg har tatt denne uken

Treningen de neste ukene skal hjelpe meg til å nå det første delmålet; Løpe «Halvmaraton-distansen 21 km»:

  • Langturene skal øke fra 10 km sammenhengende jogging til 16 km.  
  • Det blir økter med stadig mer av løping (raskere enn jogging) og progresjon i intervallene – som vil variere mellom korte, mellomlange og lange.
  • I planen min har jeg lagt opp til å gå gradvis frem, og skal ikke la meg friste til å gå raskere frem enn planen min sier.
  • Jeg må gjøre alt jeg kan for unngå skader og ufrivillige treningspauser. Og agere raskt hvis smerter oppstår!
  • Ta hviledager og trene alternativt. Det er viktig å variere underlaget og med andre aktiviteter.
  • Styrke legger og kroppen generelt. 

SLIK TRENTE JEG UKE 2/52

Langvarig jogging og korte løpeperioder

Mandag: Generell styrketrening for hele kroppen, online. BLI MED DU OG – MELD DEG INN HER

Tirsdag: Kortintervall «1min x 10″: Gikk i 10 min og jogget i 5 min. Løp intervaller på 1 min med 1 min gå pause mellom. Gjentok 9 ganger (10 ganger totalt). Løp raskt i intervallene en ikke fortere enn at jeg klarte å ha alle i omtrent lik fart. Avsluttet med 10 min rolig jogg. Totalt 45 min. FÅ TIPS TIL INTERVALLØKTER PÅ DITT NIVÅ I MINE LØPEPROGRAM HER

Onsdag: Generell styrketrening for hele kroppen, online. BLI MED DU OG – MELD DEG INN HER

Torsdag: HVILEDAG

Fredag: Langtur: Jogg 10,5 kilometer.

Lørdag: HVILEDAG

Søndag: Kort og lett: 6 km lett løping, inkludert oppvarming og nedjogging.

Kommentar til treningen: Mandag var kroppen tung, sliten og stiv (etter 10 km test søndag?). Derfor gjennomførte jeg styrkeøktene online på mandag med mye lettere vekter enn vanlig. Jeg ble sliten likevel, men på en god måte. Det tyder på at jeg gjorde en veldig riktig og viktig justering ut i fra kroppens signaler. Begynner å bli god på å lytte, yea! «Kortintervall» er en stund siden sist, ikke minst på mølle, og jeg brukte noen drag på å finne ut hvilken fart jeg skal ligge på i en slik «1m x 10»-økt. Men jeg rakk å bli god og sliten og er noe mer forberedt på neste kortintervall. Jeg er jo helt i begynnelsen av et års treningsprosjekt, så jeg bruker tid på å gjøre ting skikkelig så det skal bli bra trening ikke bare her og nå men over tid. Langkjøringen gikk greit, men stoppet etter 10,5 km (og ikke 11 som var planen) da beina virket å ha fått nok. Enda flere «lytte-poeng». Ukens siste økt var vakker ute på Fornebu og satt akkurat et nydelig punktum for den varierte treningsuken.

Ellers har det vært en grei uke og nydelig helg hjemme ♥

Hvordan har din uke vært? Er du med i #4outtilsthansmedTrine ? Hvis ikke, hiv deg med her!

Gleder meg til ny uke!

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *