VÅR-UTFORDRING: #40UTtilST.hans

Er du klar for en vårlig kondisjons-utfordring med meg? BLI MED PÅ treningsutfordringen #40UTtilST.HANSmedTRINE og bli sprekere og gladere i friluft! Det blir to fluer i ett smekk: BEDRE KONDISJON og MASSE UTETID på den vakre forsommeren!

PS! For deg som er med på  #120styrkeøkteri2021 passer utfordringene nydelig sammen!

Våren er som skapt for å trene ute! Og ettersom corona tærer på og utetrening bedrer både den fysiske og psykiske helsen, så vil jeg sette fokus på at vi kommer oss ut! Det vil gjøre at vi får det bedre, rett og slett. Og mange av de positive virkningene er umiddelbare, som å tenke mer positivt.

Les mer om hvordan du deltar og om mine planer for gjennomføringen i dette innlegget. Og få tips og program du kan følge. Er du med?

Slik tar jeg utfordringen

Selv trener jeg mest utendørs i sommerhalvåret uansett, men i år vil jeg begynne tidligere med å trene kondisjon konsekvent ute tre dager i uken eller mer. Tre kondisjonsøkter ute i uken i uke 14-25 (12 uker) er 36 økter totalt innen St.Hans. Klarer jeg dette og litt til, så har jeg #40UTtilST.Hans. Det er målet! Litt hårete men fullt mulig.

Min plan er å følge ett av mine egne 8 ukers løpeprogram for aktive mosjonister  – delvis. Det er utrolig gøy og effektivt å følge et gjennomtenkt treningsprogram, men jeg har et konkret mål om drøye ti uker, så jeg vil tilpasse programmet i tråd med det målet. Jeg forteller snart om dette!

Ettersom jeg er på fjellet i påsken starter jeg utfordringen 1.april ved å gå på ski. Men straks jeg er hjemme igjen, begynner jeg med løping (og gåing), og så fort som over hodet mulig i marka og i ulent terreng.

Vil du også følge 8 ukers gå- eller løpeprogram under denne utfordringen? Sjekk ut hvilket som passer best for deg HER! 

Den beste tiden for utetrening er her dere, MAGISK!

Slik deltar du

40 kondisøkter ute fra 1.april til 24.juni tilsvarer altså i snitt 3-4 økter per uke. Hvordan du fordeler øktene over denne perioden, hvor lange de er og med hvilken intensitet du beveger deg med, er helt opp til deg. Men jeg gir noe korte råd under her omkring dette.

Tagg gjerne økter/poster/bilder i Facebook-gruppen med treningsutfordringer HER og på Instagram (Story) med #40UTtilST.HANSmedTRINE

NB! Merk deg at totalt sett bør voksne være fysisk aktive minimum 150 minutter med moderat intensitet per uke, som tilsvarer mer enn 30 min tre eller fire ganger per uke.

Tips til deg som deltar:

  • For å få helsegevinst må ikke en økt ta mer enn 30 minutter! Og den kan deles i mindre bolker. Dette klarer alle flere ganger i uken.
  • Alle aktiviteter teller – så lenge det får pulsen opp og er ute; rask tur, jogging, motbakketrening, sykling, rulleski, rollerblades, svømming, roing, padling og dans og andre kreative gruppetimer utendørs.
  • Å trene ute bedrer både den psykiske og fysiske helsen
  • For å oppnå god kondisjonseffekt er det lurt å variere øktene gjennom en uke og over tid; 1) intervall (med høy intensitet i dragene), 2) rolig langkjøring (med jevn lav intensitet), og 3) en mellomlang økt (med moderat intensitet). Alle gå- og løpeprogrammene mine sørger for dette for deg. Sjekk ut hvilket som passer deg HER!
  • Styrketrening anbefales ved siden av for å styrke helsen og kroppen, forebygger skader, øke forbrenningen og gi deg generelt bedre form. Bli med på online styrketrening med meg HER og få allsidige styrkeøkter servert uke etter uke. Første mnd er gratis, ingen bindingstid! #egenreklame

La oss bruke våren til å komme oss masse ut og i bevegelse, få opp pulsen og kondisjonen og bedre formen generelt ved ukentlige økter. ER DU MED?

Bli med i Facebook-gruppen med treningsutfordringer HER hvis du ikke er med alt, og ta #40UTtilST.HANSmedTRINE sammen med andre.

Premien er selvsagt mye utetid denne våren og en sprek sommer!

Gleder meg og setter i gang på torsdag 1.april; første økt ut blir SKITUR som sagt.

Fortsatt god påske ønskes dere alle.

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *