Merkelig og uinteressant ikke å trekke inn flere menn

Kvinnedagen ble etablert for å hedre bevegelsen for kvinners rettigheter, og å bygge opp støtte for allmenn stemmerett for kvinner. Vi har kommet langt i Norge, samtidig som vi ikke er helt fornøyd med hvor langt likestillingen mellom kvinner og menn egentlig har kommet når vi graver litt her og der.

Kampen for å komme hit vi likevel er i dag har vært kjempet og kjempes primært av kvinnene selv. Samtidig handler rettighetene, mulighetene og likebehandlingen vi ønsker og forventer oss like mye om menn, deres holdninger, beslutninger og atferd.

Derfor synes jeg det både er underlig, for lite interessant og skikkelig utgått på dato at Kvinnedagen i media i dag så langt har vært tapetsert med kvinner, kvinnelige kilder og kvinnelige intervjuobjekter.

Når vi skal snakke om «ståa» for kvinner i 2021, hvordan likestillingen egentlig ligger an i Norge og hva som faktisk skjer når for eksempel corona-krisen trer inn og setter familiene på prøve – er det ikke da ganske interessant at vi også har med oss menn i sofaen på God morgen Norge, i diskusjoner på ClubHouse, i opplysende podcastepisoder og på spalteplass i utallige aviser???

Helt utrolig merkelig i mine øyne. Blir de ikke tenkt på, invitert eller inkludert? Eller er ingen menn villig til å stille opp? Jeg tror faktisk ikke det siste…

Så lenge vi legger opp til at likestilling bare skal omtales, diskuteres, vurderes og kritiseres av kun kvinner, blir det vel en kamp for kvinner og i fortsettelsen og da, men kommer vi videre da? Er det ikke både kvinner og menn som må bidra til likestilling? Ellers så skjønner jeg ingen ting..

Skal vi virkelig kjempe og snakke om kvinnedagen og likestilling mellom kvinner og menn i 2021 uten å ha med menn i samtalen?

For meg blir det veldig gammeldags og et skremmende signal om at vi har en lang vei å gå….

Jeg setter min lit til at vi ser og hører mannlige stemmer i debatter utover kvelden.

Hva tenker du?

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *