Vinterferie i corona-tid

Det så litt mørkt ut torsdag morgen da jeg hadde corona-test pinnen langt oppe i nesen og visste at jeg både måtte motta negativ test og bli symptomfri før vi kunne reise til fjells. I tillegg innså jeg at besøket vårt på hytta første helgen uansett måtte avlyses pga symptomene.


Det var skikkelig nedtur! Vi hadde jo gledet oss helt sinnsykt til å være litt sosiale igjen med vennene våre, både store og små. Og var så klare for å kjøre avgårde rett fra SFO fredag sammen med dem. Kaken var bakt til gjengen skulle raste på ski, gøye ting planlagt osv osv.. Det oppløftende var at de hadde mulighet til å komme opp siste helgen i stedet hvis alle var friske, men nye neser ble snørrete og den forbanna corona helgarderingen gjorde at de aldri kunne komme. Leit, men både de og vi har hatt det fint.

Nok en uke og ferie har vi i kjerne holdt sammen, moret oss selv og gjort det beste ut av situasjonen med minst mulig besøk i butikken, stengte varmestuer i fjellet og avlyste skirenn. Vi har gått litt oppå hverandre men det har dog ikke vært vanskelig å kose seg med fjell, uendelige løyper, ferie og hytteliv.

Vi hadde med alpinutstyr men har endt med å gå langrenn hver dag alle sammen minus en dag. Seks ulike turer av ulik lengde og mål.Fredag var alle slitne i kroppen, møre i skimusklene og klare for hviledag. Vi koste oss i akebakken like ved hvor det var musikk, grilling, skileik og masse gøye leker. Se video på Instagram her! Strålende sol og påskestemning. Og så koste vi oss på hytta ned bok, spill og sofatid. Litt spilling blir det på barna innimellom og..

Vi har hatt de lengste og flotteste skiturene så langt med barna denne ferien, og det er så gøy. De foretrekker langrenn fremfor slalåm, det overrasker meg litt men plager ikke oss akkurat, he he. Men vi har en dag i bakken tilgode, det går nok ikke en vinter uten.

Etter 24 kilometer over fjellet i mest solskinn torsdag hadde vi after-ski på hytta. Magnus og Didrik hadde bygd baren «BARIS» med sitteplasser til alle, bord og det hele, meny på veggen og de gledet seg vilt til å selge pølser, yt, øl og kvikk-lunsj. Vi fire danset og koste oss med musikk, mat og chill-out time til sola gikk ned…man får ikke mer moro enn man lager selv si?!!

Vel, tåke og sol, hardt føre og fine løyper, harmoni og kjegling, ferie og litt jobbing, aktivitet og hvile…familietid og litt egentid.

Takk for oss og for en utrolig deilig ferie vekk og bort fra corona-hverdagen hjemme. Nå er det tilbake til stigende smittetall både i Bærum og Oslo, og Gud vet hvilke innsnevringer som venter…

Hytteøkter ble det og i ferien, endog litt færre enn tenkt. Så nå gleder jeg meg til hverdag og 40 minutters livesendinger med styrketrening i morgen! Juhuuuuu…

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *