En vellykket annerledes uke

Da denne treningsuken startet, gikk det fint å ligge på venstre side om natten, gå vanlig, gå rolig på langrenn og gjøre noen styrkebevegelser uten vekter. Ellers var det smertefullt i noen av de høyre ribbene og jeg følte meg redusert, litt søvnløs og i «snegle»-modus.

Men i stedet for å tenke at løpeturene ble avlyst og styrketreningen ble effektløs rettet jeg fokuset 100 % mot å gå turer ute i frisk, kald vinterluft. På bena eller på ski. Jeg satte et delmål om å gå en 8-10 kilometers tur hver dag hele uken, helst kombinert med et ærend.

Omtrent sånn har jeg sett ut «på trening» hver dag denne uken. Svært godt kledd, med sekk på ryggen, musikk på ørene og pulsklokke på armen. Avslutningsvis på ski med Frode i dag.

Plutselig lå det til rette for en skitur bare for oss to i dag. Frode og meg. 14 km tur retur speed-date med bolle og kakao på Sørsetra. Så luksus! Den sjansen grep vi en søndag midt i februar ❤️

Det har vært motiverende å rette blikket mot det jeg kan gjøre og gjøre det skikkelig, og ikke irritere seg ett sekund over spolerte treningsplaner. Anbefales! Fint dine egne hindringer som kommer i veien. Da blir det ikke venting, tålmodighetskrevende eller dumt, bare en uventet uke som byr på noe nytt og annerledes.

For min del betød det en uke med mye sol, cafestopp, variert, smertefri bevegelse og ikke minst mye frisk luft.

Dessuten, når det er så kaldt som det har vært denne uken, er det et ganske så fint alternativ å kle masse på seg og lange ut synes jeg. Det er ikke like lett å holde varmen ved jogging og med joggeklær. SÅ her fintet jeg en kald løpeuke i samme slengen. Jeg har tilbakelagt like mange kilometere for det, og kroppen har i mellomtiden fått et fint og smertefritt utgangspunkt for trening og løping i uken som kommer.

YES! En vellykket annerledes uke altså, fornøyd med den «taklingen»!

Ellers gikk skøyte-debuten i går over alle forventninger egentlig. Utfordrende ja, men jeg kom i gang og koste meg veldig. Det ga mersmak!

I dag er det jo morsdag. Jeg fikk besøkt mamma og gledet henne med blomster, sjokolade, is og datter-prat torsdag kveld, med avstand, og det var så kos. Det blir så begrenset samvær om dagen, og man setter veldig pris på hvert minutt. Hun ble veldig glad. Kanskje ekstra i år siden hun er så mye alene?

Gratulerer til alle mammaer i dag ❤️ Håper dere skjemmer bort dere selv med en treningsøkt og annet godt for kropp og sjel, og har en fin dag. Det har jeg.

Klem Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *