Kom i gang med kondisjonstreningen

Kondisjonstrening handler i grove trekk om tre ting; hvor lenge du beveger deg, hvor ofte du beveger deg og hvor høy intensitet du beveger deg med. Hvordan skal du starte for å lykkes med regelmessig kondisjonstrening som holder deg aktiv og sprek året rundt? Her får du tipsene!

10 kom i gang kondis-tips:

  1. Start pent og rolig den første uken, med utgangspunkt i din form. For eksempel gå tur (i raskt tempo). Begynn å bruke sykkelen. Svøm. Gå en liten skitur, osv.
  2. Begynn på riktig nivå. Start på et nybegynnerkurs hvis du er ny eller utrent. Få hjelp av treningsveileder eller personlig trener. Følg et kondisjonsprogram på passende nivå, gjerne et av mine som du finner HER.
  3. Ta en enkel test av formen (for eksempel rundetid, hvor langt kommer du på 12 min, evt midjemål osv) ved start, samt retest på samme måte etter en tid. Fremgang svart på hvitt gir sterk motivasjon underveis.
  4. Vær tålmodig og bestemt. Ta deg tid til å innarbeide nye rutiner og tenk gradvis overgang i alt du gjør. Start for eksempel med lette treninger på et par faste dager i uken til det sitter som en vane.
  5. Velg enkel, tilgjengelig og lystbetont trening for deg. For noen er det raske turer, for andre er det yoga, sykling, svømming, dansing osv.
  6. Bruk store muskelgrupper i hele kroppen og øk forbrenningen. For eksempel rask gåing, jogging, dans eller sykling.
  7. Sikt mot fremgang etter hvert. Cirka etter to måneder med regelmessig trening kan du forvente forbedringer. Aktiviteten må oppleves som anstrengende og gjøre deg svett og andpusten fortsatt! Hva må da justeres?
  8. Øk gradvis etter en tid for å få fremgang. Varighet, hyppighet og intensitet, gjerne i den rekkefølgen. For eksempel fra 20 til 30 minutter, fra to til tre dager i uken, fra lett til middels anstrengende intensitet som kan oppnås ved å la flate turer bli mer kupperte, rolig tempo bli litt raskere, ren gåing bli med innslag av jogging.
  9. Belønn deg selv når du merker fremgang, for eksempel ved å si pene ting til deg selv eller å gi deg selv nytt treningstøy, en gave eller en opplevelse du ønsker deg.
  10. Suppler noen faste treningsøkter i uken med hverdagsaktivitet, for eksempel til og fra jobb, og boost fremgangen på en variert og skånsom måte. All bevegelse teller!

Når du har kommet godt i gang og har etablerte kondisjonsvaner kan du sørge for fremgang ved å øke ytterligere på lengden, hyppigheten og intensiteten. Som beskrevet i punkt 8. Veksle hva du øker, en ting av gangen!

Lykke til!

Trine

♥♥♥

MELD DEG PÅ ONLINE GENERELL STYRKETRENING HER

MELD DEG PÅ ONLINE STYRKETRENING FOR VEKTREDUKSJON HER

Kom i form med ett av mine 8 ukers gå-, jogge eller sykkelprogram HER

Følg meg på Facebook HER og få oppdateringer om nye blogginnlegg, gratis livesendinger og ting som skjer.

Følg meg på Instagram HER og få inspirasjon fra min hverdag på og utenfor trening

Bli med i Facebook-gruppen HER hvor jeg kaster ut treningsutfordringer gjennom året, der vi alle kan dele treningsøkter og opplevelser underveis.

MELD DEG PÅ TRENINGSHELG PÅ VESTLIA til høsten HER

Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *