50 år: Gratulerer kjære deg!

Jeg vet om en ekstremt fin mann. Han er den mest beskyttende, kloke, løsningsorienterte, arbeidsomme, samarbeidsvillig, rolige, tålmodige og målrettede personen man kan ønske seg på laget. 

Med sin forsiktige fremtoning og sterke karakter ble han verdensmester i casting. Han har 7 EM-gull, 5 kongepokaler og 20-30 NM-gull i idretten hvor du konkurrerer i både lengde og presisjon.

Mannen skyr oppmerksomhet om egen person, søker seg ikke til begivenhetenes sentrum og er ikke han karen som danser på bordet.

Men han legger mye i at de rundt han skal ha det litt ekstra fint. Går langt ut av komfortsonen for å underholde barna og overraske de voksne. Han er tilstede, sterkt engasjert, har nytenkende idéer og står på for å påvirke i positiv retning i ulike fellesskap. Og ekstremt dedikert og treffsikker… Han trener og terper den dag i dag til han slår nye personlige rekorder og når mål (om å holde seg ung?). Relativt viljesterk vil jeg si, med sterkt utviklet konkurranseinnstinkt. Det siste er blant egenskapene vi ikke har til felles.

Mannen som tar oss med på eventyr, som lager den beste julemiddagen, får sine små barn til å feire morsdag når han er borte, arrangerer de hyggeligste julebordene, inviterer til hytteturer, intime middager, skikkelig fest og det mest fantastiske bryllupet.. han «hater» å feire seg selv og sin egen bursdag og klarer stort sett å la den forbigå i folks førjulsoppslukthet og siste innspurt til julefeiringen.

Men i år er det en stor dag. Han spurter inn i 50-årene og var faktisk tilbøyelig til å feires som en jubilant…. den gang ei…

Egentlig, innerst inne er det sikkert full fest og jubel i hodet hans nå fordi han «slapp unna». He he. Og selve alderen 50 fnyser han av. For Frode er en av dem som eldes tre ganger så sakte som andre med sin uforskammet ivrige og moderate livsstil. Han jakter stadig forbedringer, blir raskere og sprekere for hvert år og vinner sånn sett kampen mot den biologiske alderen også. Tobarns pappaen ser ut som en gutt og oppfører seg som det, og elsker å ha fått to mini-Froder på allidrett-laget.

Apropos Didrik og Magnus. De har raskt oppdaget sin pappas varme, myke, omsorgsfulle, empatiske, hengivende og kjærlige kvaliteter. Og satt ord på hans merkbare tilstedeværelse. Magnus sitt aller første brev på skole valgte han å skrive til deg Frode og det stod nettopp om det;

Du er så med på leken ❤️

Kjæreste Frode, gratulerer med 50 års dagen i dag! Stor dag altså, vi skal feire deg fra morgen til kveld ♥ Det fortjener du. Og festen tar vi igjen! No dout.

Det jeg nok setter aller høyest ved deg og også opplever som sterk kjærlighet til meg i mange sammenhenger er at du har skikkelige baller og er blottet for feighet. Du står opp for meg og er så snill og stødig som et fjell. Men. Livet har vist at du også er sårbar og kan trenge min styrke. Som er bra. Sammen er vi fine synes jeg.

Du kapret hjertet mitt på uventet vis gjennom handling fremfor ord.

Samtidig er du en av mine aller beste samtalepartner, inspiratorer og trøstende skulder. Det er så godt å prate med deg! Og være rundt deg. Daglig har vi hverandre til å drøfte livets utfordringer, klekke ut spennende planer og snakke gjennom små og store følelser og ting vi har opplevd sammen eller hver for oss. Elsker våre små oppsummeringer/debriefinger om kvelden på puta. Det setter jeg enormt pris på, og det vet jeg du gjør og. Vi er heldige.

Du vet ikke det beste du kan gjøre for oss, og det gjør så mye med lykken vår. Tusen takk. Elsker deg for det. Men det hadde ikke kjentes like godt hvis du ikke selv var på et så bra sted i livet. Du har det du ønsker deg og er tilfreds og fornøyd. Det er så viktig for meg, og helt avgjørende for den lykken jeg føler og. At du og vi har det bra betyr alt. Jeg ønsker deg det beste. På mine dårlige dager fortjener du bedre, men sånn er det vel i et samliv…

Gratulerer fra barna og meg, vi føler oss så heldige som fikk deg i livet og gleder oss til hele eventyret. Nå skal vi feire deg fra morgen til kveld og så tar vi festen når Erna sier; VÆR SAMMEN, KOS DERE MED VENNER & FAMILIE! 

HURRA FOR DEG I DAG FRODE!

Elsker deg ❤️
Din Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *