Om tidlig julepynting og spenning knyttet til årets julekalender her

Som seg hør og bør jobbes det med julekalender i år og på denne tiden. Vi har jo bikket midten av november og det tar litt tid å lage. I år kommer det 24 helt nye øvelser for kroppen på denne bloggen og det krever oppfrisking av kunnskap og å lage god veiledning i tekst. I tillegg skal det fotograferes minst 48 bilder av meg.

Ingen bilder – ingen aktivitetskalender, sånn er det bare. Trine & Pia må få sin session sammen. Knips knips!

Og det er her spenningen kommer inn. Foto-shoot har vært planlagt opptil flere ganger i høst, men avlyst pga sykdomsrunden jeg hadde i september og et par smårunder med magetrøbbel. Ganske uflaks. Nå er det en uke igjen til å ta bilder i tide, og jeg kan bare håpe at det ordner seg. At både fotografen og heimen her holder seg friske og at ingen av våre til sammen fem barn blir satt i karantene. Smitten kommer stadig nærmere rundt henne og oss. Vi får bare krysse fingrene og håpe at det blir julekalender i år og. Om det ikke blir det er det dog ikke det mest alvorlige problemet verden har akkurat nå.

Uansett jobber jeg med den nå og koser meg jo glugg med det, advents- og julejenta som jeg er. I dag satte jeg på både julemusikk og lagde meg den første julecappucinoen for å være i rett modus under det kreative arbeidet. Du ser den på bildet. Den rågode kaffe-varianten anbefaler jeg hvert år å unne seg i ventetiden i desember. Med litt revet, mørk sjokolade på toppen, blir den som en flytende, deilig dessert å regne.

Les hvordan jeg lager den HER!

Ut over denne jobbutløste juleriggingen holder jeg meg langt unna julepynting nå. Jeg hører stadig snakk om at det i år må være lov til å pynte litt ekstra rundt seg enda tidligere enn normalt, at vi kan unne oss litt ekstra hygge rundt oss allerede fra nå og at vi trenger omgivelser som gir oss god stemning. Jeg er enig i alt det og spesielt hyggelig er det å gjøre det koselig ute så andre også kan bli gledet, men for meg trenger ikke pyntingen være knyttet til jul for at stemningen brer seg. Vinter ja, og advent ja når den tid kommer. Litt ekstra belysning ute, masse stearinglys inne, lyngen som jeg sprayer i sølvfarge på denne tiden, en grønn krans i granbar, granbar i andre former, kongler og annet fra skogen og vinterlige servietter. Det holder for meg. Og familien. Og jeg vil tro de fleste rundt.

Og så er det faktisk en helt spesiell grunn til at jeg aldri ville begynt å pynte til jul, jekke julebrusen eller spise julemarsipan nå, enn hvor nitrist november 2020 er. Og det handler om at jeg vil beholde julen som en magisk og helt spesiell tid som vi skal glede oss til, vente på, telle ned til og nyte i fulle drag.

Å stikke hull på juleboblen i november blir å vanne ut julestemningen som pleier å gi meg ståpels fra når vi tenner juletreet for første gang lille julaften (eller noen dager før) etter å ha stått på, gjort forberedelser, handlet inn, ryddet, vasket, pakket inn gaver, skrevet julekort og bakt julekaker. Når freden kan senke seg og de få magiske juledagene skal nytes.

Vel, advent er også en magisk tid og jeg gleder meg til 24 luker her i år og ♥ og til å skape et hyggelig og stemningsfullt sted å være her på bloggen gjennom hele ventetiden.

Hva angår selve juleferingen er det verdt å ikke forvente for mye i år, se ting an når det nærmer seg og være forberedt på at det blir annerledes. Det betyr ikke at det blir «feil» eller mindre fint.

Uansett hvor mange vi blir så blir det jul her hos oss i år og og det kan jeg i hvert fall glede meg til❤️

Hvor feirer du jul tro? Vet du det?

Nå er det straks avgårde på håndballtrening med Magnus. Elsk, synes en gammel håndballspiller-mamma.

God kveld, og takk for at du tittet innom.

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *