HJEMMETRENING: 6 råd til effektiv hjemmetrening uten utstyr

#inneholderegenreklame


Hjemmetrening er i vinden og en kjærkommen nødvendighet for mange om dagen. Skal man få trent styrke og opprettholdt rutinene for ukentlig muskestyrkende aktivitet i disse dager, slik helsemyndighetene anbefaler oss alle, er det bare å finne ut av det hjemme. Gjerne ved onlinetrening. Med eller uten utstyr.

Hva når man ikke har (tunge nok) vekter?

Om dagen får jeg ekstra mange spørsmål om håndvekter, utstyr, motstand, fremgang, effekt og progresjon. Og om tips til trening når man ikke har (tunge nok) vekter. Både fra medlemmer i mine online styrkegrupper og blant følgere på bloggen, Facebook og Instagram generelt. Grunnen til at så mange lurer nå er så klart at mange er ferske på «hjemmetrening» og ikke har fullt av vekter/utstyr hjemme (ennå). Etterspørselen etter utstyr man kan bruke til å trene styrke hjemme har plutselig eksplodert og nettbutikker og sportsbutikker blir kanskje utsolgt.

Hva gjør man da? Du får 6 gode råd lenger ned i innlegget!

Har du enda ikke meldt deg inn i min online styrketrening (FØRSTE MND ER GRATIS!) i lukket Facebook-gruppe anbefaler jeg deg å gjøre nå.

Velg gruppen som passer deg; «sterkere og i generelt bedre form» eller «skal i form og ned i vekt».

MELD DEG INN i rett gruppe HER.

Hvor bør du kjøpe vekter (nå)?

Har du langsiktige planer for styrketreningen og vil trene effektivt med mitt onlinekonsept bør du skaffe deg minst to sett med håndvekter (ett tyngre for underkroppen og et lettere for overkroppen), så snart du kan!

Vanligvis anbefaler jeg www.sportsmaster.no, der vektene er rimelige og gode og fraktes hjem til deg, men nå tror jeg de er utsolgt.  XXL har også fine håndvekter, men opp til en begrenset vekt. Helt nylig har jeg hørt at www.treningspartner.no er en nettbutikk som har vekter på lager.

Du kommer godt i gang hjemme og kan oppnå effekt kun med egen kropp(svekt). Med litt utstyr/vekter/motstand hjemme kan du oppnå mer over tid. Med et utvalg håndvekter kan du gjøre flere gode, effektive øvelser hjemme, du får trent større deler av kroppen og du kan regne med fremgang både på kort og lengre sikt.

I mine helårs online styrkegrupper bruker vi håndvekter i tillegg til egen kropp for å enkel og effektiv styrketrening med progresjonsmuligheter over tid hjemme i stua og der man er.

Les mer om «Trines Treningsglede online generell styrketrening» HER

Les mer om «Trines Treningsglede online styrketrening for vektreduksjon» HER

MELD DEG INN i rett gruppe HER, så trenes vi 🙂


Det optimale for effekten og fremgangen er at du har håndvekter som du klarer å løfte med maks 8-12  reps i en serie. Men hvis/når du ikke har slike vekter tilgjengelig og ikke får trent tungt nok, er det flere råd jeg kan gi for å øke belastningen.

Rådene får du her:

6 RÅD TIL EFFEKTIV STYRKETRENING NÅR DU IKKE HAR VEKTER/UTSTYR:

  • LEGG PÅ FLERE REPETISJONER: I helkroppsøkter hvor det er ment å ha vekter og ha 8-12 repetisjoner per serie (som i øktene som sendes live mandag og onsdag i lukket gruppe); Bruk de vektene du har inntil videre og tren til utmattelse selv om det betyr at du må ta flere enn 12 reps. Skaff flere og tyngre vekter på sikt/så fort du kan, når det blir for lett.
  • JOBB MED Å BLI BEDRE TEKNISK: Fokuser alltid på god utførelse/teknikk, kanskje du kan gjøre det enda bedre? Prøv å følge alle instrukser (jeg gir i onlineøktene) om hastighet, bevegelse og bremsefase/pressfase. Utfordre deg selv til å gå dypere inn i bevegelser/posisjoner. Bestreb deg etter topp kvalitet i alt du gjør. Men det!
  • VELG EGENKROPPS-ØKTER: Bruk treningsøkter som er laget for å brukes uten utstyr. I onlinegruppene har vi lagrede liveøkter som skal gjøres UTEN UTSTYR. Man kan finne frem flere slike ved å søke «uten utstyr» i søkefeltet. Gjennom årets sendes det nye EKSTRAØKTER UTEN UTSTYR live, som man bør delta på hvis man ikke har vekter tilgjengelig.
  • BRUK DET DU HAR/ALTERNATIVT UTSTYR: Se etter muligheter og løsninger. Tenk alternativt utstyr så lenge du ikke har (tunge nok) håndvekter; som vektvest, wristbands, fylte vannflasker, kettlebells, strikk, barn, partner, brannslukkingsapparat, tung sekk, vedkubber, vinflasker osv.
  • UFORDRE BALANSEN: For å gjøre en øvelse tyngre og mer utfordrende med de vektene man har/ikke har kan man også stå/sitte på ustødt underlag. Det stiller større krav til balanse og kjernemuskler/støttemuskler, og gjør dermed øvelsen tyngre.
  • ANDRE VIRKEMIDLER: Variere antall repetisjoner, varier antall serier, utforsk større og mindre bevegelsesutslagene i en øvelse/hvor dypt du går, varier hvor raskt/sakte du utfører en repetisjone (løftefase/pressfase) og prøv deg frem med ulike utgangsposisjoner i en øvelse. For eksempel vil foroverbøyde posisjoner (husk stram mage og rett rygg!!) bety at du jobber mot tyngdekraften, noe som gjør øvelsen tyngre (enn hvis man står rett opp og ned).

Håper det var til nytte?

Andre tips fra deg? Spørsmål til meg? Send mail: trine@trinestreningsglede.no

Ha en fin dag!

Trine

♥♥♥

MELD DEG PÅ ONLINE GENERELL STYRKETRENING HER
MELD DEG PÅ ONLINE STYRKETRENING FOR VEKTREDUKSJON HER
Kom i form med ett av mine 8 ukers gå-, jogge eller sykkelprogram HER
Følg meg på Facebook HER og få oppdateringer om nye blogginnlegg og ting som skjer. NESTE GRATIS LIVESENDING PÅ FACEBOOK-SIDEN får du vite om snart.
Følg meg på Instagram HER og få inspirasjon fra min hverdag på og utenfor trening
Bli med i Facebook-gruppen HER hvor jeg kaster ut treningsutfordringer gjennom året, der vi alle kan dele treningsøkter og opplevelser underveis.
MELD DEG PÅ TRENINGSHELG PÅ VESTLIA til høsten HER
Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *