Derfor trenger du tøyning og bevegelighet

Trening burde ikke bestå av styrketrening, eller kondisjonstrening eller yoga/tøyning, men en kombinasjon av dette. Du bør tøye jevnlig, ikke for å unngå stølhet, men for bevegelighetens skyld. 

Det føles bra og gir større frihet å være myk og smidig i kroppen. Når man tøyer så blir man mer bevegelig, altså mykere, eller opprettholder god bevegelighet, alt ettersom hva som er utgangspunktet og målet. De fleste av oss trenger tøyning for å være mye, og mer og mer jo eldre vi blir.

God bevegelighet gjør deg bedre på trening slik at du for eksempel kan ta lengre løpesteg, komme dypt ned i knebøy og ta bevegelsene fullt ut i dans.

Og når du blir gammel kan du forsatt hente ting ned fra høye skap, bøye deg ned for å knyte lissene og gå i skogen og plukke sopp. God bevegelighet bidrar dessuten til en balansert og god kroppsholdning, og det motsatte kan gjøre deg mer utsatt for skjev holdning, feil belastning og muskleplager.

Selve tøyingen kan også virke avslappende og avspennende og gi en følelse av velbehag og tilstedeværelse. Man kan trene opp evnen til å «eie øyeblikket» for hver tøyestund. Tøyning og fokus på pust samtidig, som i yoga, kan oppleves som en massasje innenfra.  

Trenger du hjelp til trening som drar deg i samme retning som målet om vektreduksjon?

KLIKK HER OG MELD DEG PÅ STRAKS! 

gratis 1 mnd

Så er det store spørsmålet – tøyer du og hvordan får du det inn i hverdagen/treningsopplegget?

Hilsen Trine

♥♥♥
MELD DEG PÅ ONLINE GENERELL STYRKETRENING HER
MELD DEG PÅ ONLINE STYRKETRENING FOR VEKTREDUKSJON HER
Kom i form med ett av mine 8 ukers gå-, jogge eller sykkelprogram HER
Følg meg på Facebook HER og få oppdateringer om nye blogginnlegg og ting som skjer. NESTE GRATIS LIVESENDING PÅ FACEBOOK-SIDEN får du vite om snart.
Følg meg på Instagram HER og få inspirasjon fra min hverdag på og utenfor trening
Bli med i Facebook-gruppen HER hvor jeg kaster ut treningsutfordringer gjennom året, der vi alle kan dele treningsøkter og opplevelser underveis.
MELD DEG PÅ TRENINGSHELG PÅ VESTLIA til høsten HER
Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *