Tren løsningsorientert – alltid!

Noen ganger så går det ikke å trene knallbra.

Noen ganger går det ikke å trene i det hele tatt.

Noen ganger så utgår til og med fysisk aktivitet.

Noen ganger så kan man nesten ikke bevege seg en gang.

Begrensninger rår man desverre ikke alltid over. Det beste man kan gjøre til en hver tid er å se etter hvilke muligheter man har og gjøre det beste ut av det. Og ofte er det flere muligheter enn man ser.

I tillegg så gjelder det ikke å la en begrensning som egentlig begrenser deg begrenset gå over til en unnskyldningen for ikke å trene i det hele tatt. Det er så mange måter å trene og bevege seg på – selv i perioder med sykdom, skader og motgang. Tenk heller positivt, back opp deg selv og ikke la deg stoppe. Se etter løsninger. Jeg hjelper deg på vei her..

De mest typiske årsakene til at vi dropper trening, tar jeg for meg her med forslag til løsning.

Heng på!

TID

Hvis du ikke har tid til å trene, så spør deg hvor mye tid treningen du tenker på tar? Det er jo ingen fasit eller enten eller. Trening trenger ikke vare en hel time før det har effekt. Korte økter på ti minutter er bedre enn ingen ting og gir gode helsefordeler. Og dersom en time er målet kan du dele opp, for eks utover dagen. Hvis trening tar tid minutter, kan du trene da?

SKADER

Hvis du er skadet, så spør deg selv hvor skaden begrenser deg og hva du kan gjøre av bevegelse, øvelser og trening? Trening er jo så mangt og belaster kroppen så ulikt. En som er lam i bena kan kanskje ro og padle. En som har vrikket ankelen kan trene styrke på overkroppen og gjøre mange øvelser som utelukker å stå og belaste føttene. En som har brukket armen kan tråkke på ellipsemaskin, gå tur, trene benpress, lårcurl osv. Har du ømme/vondt føtter kan du svømme og sykle. Hvis beveglsen ikke involverer skadeområdet, kan du trene da?
OVERSKUDD

Hvis er sliten og du ikke har overskudd til å trene, så spør deg hvor krevende treningen du tenker på er? Det er jo heller ringen fasit eller enten eller. Trening er alt fra lav intensitet/puls (lett) til middels og høy intensitet (hardt), og fra 10 minutter til en time, halvannen eller mer. Du kan gjøre den totale belastningen veldig lav på dager med lite overskudd. Det får du gjerne energi av, kanskje til og med underveis før økten er over. Tenk også over om du spiser jevnt, sover nok, drikker nok vann, hviler osv.

FYSISK FORM

Hvis du ikke føler deg godt nok trent til å trene, så spør deg om du trener på rette sted og rett nivå? Det finnes ingen nedre grense for hvor dårlig fysisk form man kan være i for å trene, men gode nybegynnerprogram og nybegynnertips som kan få deg i gang på en god måte. Senk terskelen, glem andre, tren steder du er komfortabel og sett en fot foran den andre. Da imponerer du!

MATEN

Har du ikke spist nok eller akkurat spist for mye, så spør deg om du kan flytte litt på tidspunktet for trening? Og lær så du kan planlegge bedre neste gang. Småmat, barer, frukt, grønnsaker, nøtter, rosiner eller matpakke i vesken er alltid smart, og kan løse mat før og etter trening uten at du må følge hovedmåltidene.

TILTAK

Hvis du ikke orker å dra på treningssenter, dansestudio, tennisbanen eller marka, så spør deg om du kan bli hjemme å trene? Online trening, hjemmetreningsprogram, hoppetau, sykkel- eller løpetur hjemmefra, ta noen push ups, sit-ups og et par spensthopp, eller gjør yoga eller noen enkle tøyeøvelser.

Bli med i Facebook-gruppen

hvor jeg kaster ut treningsutfordringer gjennom året

– der vi alle kan dele treningsøkter og opplevelser underveis. Klikk på bildet for å MELDE DEG INN!

Så lenge du er i fysisk stand til å bevege kroppen så er jeg siker på du klarer å gjøre noe, litt hver gang hvis du

  • Senker terskelen og ambisjonene.
  • Trener lettere og roligere.
  • Trener kortere.
  • Trener hjemme.
  • Trener noe av kroppen.

Ja, tenker alternativt, løsningsorientert og kanskje litt ut av boksen.

Har du en begrensning du synes du takler bra eller trenger tips til å komme rundt?

Trine
♥♥♥
MELD DEG PÅ ONLINE GENERELL STYRKETRENING HER
MELD DEG PÅ ONLINE STYRKETRENING FOR VEKTREDUKSJON HER
Kom i form med ett av mine 8 ukers gå-, jogge eller sykkelprogram HER
Følg meg på Facebook HER og få oppdateringer om nye blogginnlegg og ting som skjer. NESTE GRATIS LIVESENDING PÅ FACEBOOK-SIDEN får du vite om snart.
Følg meg på Instagram HER og få inspirasjon fra min hverdag på og utenfor trening
Bli med i Facebook-gruppen HER hvor jeg kaster ut treningsutfordringer gjennom året, der vi alle kan dele treningsøkter og opplevelser underveis.
MELD DEG PÅ TRENINGSHELG PÅ VESTLIA til høsten HER
Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *