Hvem trenger å bli råsterk?


Er målet til mannen i gata å bli råsterk sa du? Hold you´re horses!

Eller vi må i hvert fall holde hodet litt kaldt. Hvem er det som trenger å bli råsterk? Hvem kan bli råsterk? Og hvem vil egentlig bli råsterk?

En hovedregel i styrketrening er: Hvis en muskel skal bli sterkere, så må den belastes. Hvis den skal bli veldig sterk (LES: råsterk), må vi belaste den maksimalt.

Den som skal bli råsterk skal altså trene maksimal styrke.

Så hva er maksimal styrketrening? Hva gjør maksimal styrketrening med musklene? Hvem kan begynne med maksimal styrke i morgen? Hvem trenger maksimal styrke? Hvordan foregår maksimal styrketrening? Og til slutt, hvem vil bli råsterk?

Hva er maksimal styrketrening?

Mye trening skal til for å oppnå full mobilisering og dermed maksimal effekt. For å trene maksimal styrke (som gjør deg råsterk) bruker vi belastning på eller nært opp til det meste vi klarer. På fagspråket kaller vi det «1 RM-trening». Målet er å øke 1 RM ved påvirke de nevromuskulære egenskapene, utnytte nervesystemet bedre og ved å koble inn flere motoriske enheter når en øvelse blir utført.

Hva gjør maksimal styrketrening med musklene?

Maksimal styrketrening gjør musklene sterkere uten at de blir nevneverdig tykkere/større i volum.

Følg meg på Facebook-siden Trines Treningsglede for å få varsler om nye blogginnlegg og annet som skjer – klikk på bildet her!

Hvem kan begynne med maksimal styrke i morgen? (Hvem passer det for?)

Maksimal styrketrening er for viderekomne og er en metode som knyttes til utøvere. Du er over 16 år, har et godt treningsgrunnlag og er godt trent fra før med hensyn til styrke. Det innebærer at du har gått veien fra nybegynner og gradvis fram mot de store belastningene, har mange repetisjoner  bak deg, du har lært deg å utføre øvelsene teknisk riktig og holdt på med regelmessig styrketrening over lengre tid.

Hvem trenger maksimal styrke?

Driver du med vektløfting og kulestøt trenger du typisk maksimal styrke. Et stykke unna mannen i gata…

Hvordan foregår maksimal styrketrening?

  • Bevegelsestempo: Så hurtig so mulig i pressfasen, maksimal innsats.
  • Belastning: Vekter/motstand/belastning du klarer å løfte/gjøre maks 1-5 ganger i en serie.
  • Repetisjoner: 1-5 i hver serie
  • Serier: 4-6 for hver øvelse
  • Pauser: 2-6 minutter mellom hver serie
  • Økter per uke: 2-3

Hvem vil bli råsterk?

I dagliglivet så er muskelstyrke en viktig egenskap. En generelt sterk kropp har dessuten mange helsefordeler og utsetter aldring. Det er aldri for sent å begynne med styrketrening og man får god fremgang og progresjon over tid med treningsmetoden med lettere motstand, flere repetisjoner og færre serier enn treningsmetoden skissert over.

Så da kan vi jo ta en håndsopprekning? Hvem av dere mosjonister går for maksimal styrketrening og vil bli råsterk? Og hvem føler seg mer hjemme blant mosjonistene som trenger hverdagsstyrke og som tenker at sterk og sterkere er bra nok? Både for utseende og funksjonene del….

Hilsen Trine

KILDE: Treningslære, Gjerset, Haugen & Holmstad
♥♥♥

MELD DEG PÅ ONLINE GENERELL STYRKETRENING HER
MELD DEG PÅ ONLINE STYRKETRENING FOR VEKTREDUKSJON HER
Kom i form med ett av mine 8 ukers gå-, jogge eller sykkelprogram HER
Følg meg på Facebook HER og få oppdateringer om nye blogginnlegg og ting som skjer. NESTE GRATIS LIVESENDING PÅ FACEBOOK-SIDEN får du vite om snart.
Følg meg på Instagram HER og få inspirasjon fra min hverdag på og utenfor trening
Bli med i Facebook-gruppen HER hvor jeg kaster ut treningsutfordringer gjennom året, der vi alle kan dele treningsøkter og opplevelser underveis.
MELD DEG PÅ TRENINGSHELG PÅ VESTLIA til høsten HER
Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *