Lag et motiverende delmål for uken også – mitt er 44 km innen søndag

God after-17.mai!

I dag er jeg ordentlig tung og slækk. Du og? Skulle gjerne hatt fri i dag. Ikke for det det ble fyllefest i går. Så klart ikke! Men jeg kjenner at det har vært en uke med mye forskjellig; både jobb, trening, forberedelser, litt ymse netter, en lang, entusiastisk 17.mai til slutt og brå hverdag i morres med to små gutter som skal ut å erobre sin hverdag og vi som skulle på jobb. To styrkeøkter av 40 minutter ventet som vanlig kl 10. Whæææææ!

Litt dagen derpå – jeg regner ikke med at jeg er alene om å føle på det, og la listen litt lavere enn normalt på onlineøktene i dag, for at alle skulle komme i gang. Det er viktig på dager med lavt energinivå. Øvelsene og øktene var ikke av de tyngste, og jeg oppfordret til å starte litt rolig for andre som følte det som meg. Jeg håper og tror det førte frem slik at man kom i gang, kjente kreftene komme og fikk gjennomført.

Både før og etter styrketimene hadde jeg lyst til å krype under teppet og blir der. Den følelsen. Men jeg dro likevel i tillegg på joggetur i 6 kilometer før dagen var omme i dag. Den eneste grunnen til at det skjedde, var delmålet jeg fikk for meg at jeg skulle ha for denne uken og vissheten om at det blir en rolig ettermiddag og tidlig kveld (= lang natt) i dag.

På løpeøkten lørdag – som var den siste på «8 ukers løpeprogram for nybegynnere – del 2»  – da jeg bestemte jeg for å ta en «friuke» på trening før jeg begynner på «8 ukers løpeprogram for nybegynnere – del 3 så fikk jeg det nemlig for meg at jeg ville løpe 44 kilometer på en uke – altså innen søndag. I snitt er det drøye 6 kilometer om dagen.

Delmålet denne uken handler dermed om distanse, til en forandring fra løpeprogrammet (som handler om tid og intensitet), er fleksibelt mht ant km per økt/dag og innebærer litt mer løpemengde enn jeg er vant med. Lystbetont utfordring for uken!

Bli med i Facebook-gruppen hvor jeg kaster ut treningsutfordringer gjennom året – der vi alle kan dele treningsøkter og opplevelser underveis. Klikk på bildet for å MELDE DEG INN!

Det motiverende med delmålet er at jeg kan bryte løpingen opp i så mange økter/seanser jeg bare vil. På travle dager som jeg vet kommer kan jeg bryte opp og løpe for eks 3 km til og 3 km fra barnehagen, eller evt løpe 2 km før jobb og 4 kilometer etter barna har lagt seg. Eller løpe 8 kilometer på en dag med bedre tid. Osv…

Jeg vil absolutt anbefale deg å sette både hovedmål og delmål i friske treningsperioder! Et delmål kan settes spontant slik jeg gjorde nå, men det er også lurt å bryte ned hovedmål til delmål så du har dette å støtte deg til underveis gjennom en treningsperiode. Les hvordan du kan lage delmål av hovedmålet HER!

Nå skal jeg absolutt ikke ødelegge den skadefrie flyten jeg har skapt meg, så jeg kommer til å lytte til kroppen med skarpe ører fra dag til dag og vurdere fortløpende om dette kan og bør gjennomføres.

Men ukens delmålet ga meg altså motivasjon jeg ikke hadde til å løpe i dag, noe som jeg ikke pleier på mandager og som jeg neppe hadde gjort ellers, med tanke på den noe dårlige dagsformen akkurat etter i går og uken som gikk. Et helt annet delmål for uken enn til vanlig fikk meg til å se muligheten for å trene kondisjon i dag, i stedet for å la være pga mangel på energi eller rutine.

Men det var en rolig tur, ikke for lang, på mykt underlag og det kjennes godt nå etterpå.

Takk til motivasjonen delmålet for uken ga meg i dag.

Hva med deg? Hva med å tenke ut et spennende delmål for din uke? Kanskje det oppstår nye muligheter og færre begrensninger med dette målet? Kanskje handler denne ukens delmål om å senke listen og dermed gjennomføre? Det har jeg tro på. Prøv da vel! Jeg heier på deg.

Ha en topp uke i dette fantastiske landet vårt!

Trine

MELD DEG PÅ ONLINE GENERELL STYRKETRENING HER
MELD DEG PÅ ONLINE STYRKETRENING FOR VEKTREDUKSJON HER
Kom i form med ett av mine 8 ukers gå-, jogge eller sykkelprogram HER
Følg meg på Facebook HER og få oppdateringer om nye blogginnlegg og ting som skjer. NESTE GRATIS LIVESENDING PÅ FACEBOOK-SIDEN får du vite om snart.
Følg meg på Instagram HER og få inspirasjon fra min hverdag på og utenfor trening
Bli med i Facebook-gruppen HER hvor jeg kaster ut treningsutfordringer gjennom året, der vi alle kan dele treningsøkter og opplevelser underveis.
MELD DEG PÅ TRENINGSHELG PÅ VESTLIA til høsten HER
Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *