Styr intensiteten med BORG SKALA når du ikke har pulsklokke – opplæring her!

God torsdag! Snart 17.mai, deilig vårstemning og løpesesong i gang. Og sykkel, rulleski, raske turer, dekk-trekking, motbakketrening og annet snacks…

Uansett aktivitet – skal du bedre kondisjonen bør du trene på ulike pulsnivåer. Du er ikke avhengig av å bruke pulsklokke for å få til dette. I dag vil jeg oppfordre deg til å lære deg å bruke verktøyet «Borg skala», om du ikke gjør det alt.

Den kan brukes i forbindelse med alle typer kondisjonsaktiviteter resten av livet. Og spesielt kjekk er den å kunne ty til når du ikke har pulsklokke.

Alle burde forresten av og til uansett legge bort pulsklokken og kjenne bedre etter selv. Og her kommer altså Borg skala til god hjelp. Selv har jeg vekslet på å bruke pulsklokke og Borg skala gjennom mange år, og foretrekker den variasjonen det gir.

Hva skal du med Borg Skala? Ved skalaen fra 6 = HVILE TIL 20 MAKSIMALT ANSTRENGENDE kan du lære deg å kjenne etter, registrere og styre selv hvilket intensitetsnivå du ligger på under trening uten utstyr. Det er en meget enkel og velbrukt tallskala som er utviklet for å forsøke og standardisere den subjektive opplevelsen av anstrengelse ved ulike grader av fysisk aktivitet.

Og den er jo helt gratis!

Slik ser den ut i sin helhet…f

Dette er Borg skala
20 Maksimalt anstrengende
19 Ekstremt anstrengende
18
17 Svært anstrengende
16
15 Anstrengende
14
13 Litt anstrengende
12
11 Lett
10
9 Svært lett
8
7 Ekstremt lett
6 Hvile

 Forklaring på fargeinndelingen:

  • Du trener hardt: ca 16-19
  • Du trener moderat: ca 14-16
  • Du trener lett: ca 12-14
Forklaringen på fargeinndeling gjør skalaen nyttig for deg umiddelbart når du skal ut å løpe eller planlegge en økt. Ellers er det lurt å lese mer HER for å få tips og veiledning til hvordan du kan trene ved hjelp skalaen. Supernyttig!

Kjente du til Borg skala fra fra før? Lærte du noe nytt nå? Eller er du uinteressert og frelst på pulsklokke?

Trine

♥♥♥

MELD DEG PÅ ONLINE GENERELL STYRKETRENING HER
MELD DEG PÅ ONLINE STYRKETRENING FOR VEKTREDUKSJON HER
Kom i form med ett av mine 8 ukers gå-, jogge eller sykkelprogram HER
Følg meg på Facebook HER og få oppdateringer om nye blogginnlegg og ting som skjer. NESTE GRATIS LIVESENDING PÅ FACEBOOK-SIDEN får du vite om snart.
Følg meg på Instagram HER og få inspirasjon fra min hverdag på og utenfor trening
Bli med i Facebook-gruppen HER hvor jeg kaster ut treningsutfordringer gjennom året, der vi alle kan dele treningsøkter og opplevelser underveis.
MELD DEG PÅ TRENINGSHELG PÅ VESTLIA til høsten HER
Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *