ADVARSEL OM FOR TØFFE TRENINGSVIDEOER PÅ NETT: Ikke prøv å fylle frøken superfit sine sko!

I mitt onlinekonsept trener vi sammen fra start til slutt. Du følger meg gjennom hele økten – arbeidsperioder som pauser. Jeg trener sammen med og samtidig som dere. Tempoet er ekte. Vi gjennomfører alt sammen som om vi var på en gruppetime i sal på Sats.

Du kan se et eksempel på hva jeg mener og hvordan jeg gir en treningstime HER fra en gratis livesending jeg hadde på Facebook for noen uker siden.

Følg med på Facebook-siden Trines Treningsglede for å få med deg neste gratis/åpen livesending, og bli med å prøve selv. Kanskje måten jeg gjør det på er noe for deg.

Ikke bare liker deltakerne at de kan skru på sending å trene uavbrutt til instruksjonen er ferdig, men når treningen og instruktøren er mer levende og økten likner mer på det man opplever på treningssenter, så er det også større betalingsvilje blant mange for dette!

Videoer derimot, med øvelser klippet sammen, ofte speedet opp (og svært sjelden gjøres man oppmerksom på nettopp dette) og publisert innenfor rammer satt av Instagram og Facebook, er ikke like bra og holdbart i lengden? Opplevelsen blir ikke bra når man stadig må sette videoen på pause for å kunne gjennomføre øvelsen som i virkeligheten tar lengre tid enn treningsprofilene viser i redigert versjon.

Når treneren som figurerer i videoen i tillegg i utgangspunktet er over gjennomsnittlig «fit» og i god form, så blir det litt store sko å fylle – eller?

For å si det på en annen måte, når treningsinstruksjonen fra en superfit person ikke er «sann», når den du skal strekke deg etter fremstår som enda raskere og sterkere enn hun i virkeligheten er og når øvelsene fremstilles som enda vanskeligere enn de egentlig kan være, så «dauer» motivasjonen til gjennomsnittsnordmannen ganske kjapt.


At mange blir skuffet, stresset, demotiverte og triste av å prøve å følge store treningsprofilers treningsvideoer, er ikke rart.

Det holder ikke å slenge på tekst som «tilpass til deg» – når videoen allerede har kommunisert «dette kan du egentlig glemme om du ikke er superfit fra før». Hvem får til å gjennomføre programmet slik de får inntrykk av at det skal gjøres? Kanskje ikke en gang den som har laget videoen? Virkeligheten stemmer ikke med treningsveiledningen over nettet og sosiale medier. Det er klart det er nedbrytende, det forstår jeg godt!

Når en endringsvillig og treningsklar jente får lyst til å grave seg ned i stedet for å ta i hardt, så er det noe galt med opplegget. Når det renner tårer og ikke svette ned kinnene… da blir jeg grådig trist selv og.

Noen trøstende ord

Til alle som har dristet seg ut på ett eller flere treningsprogram som er altfor tøffe for både hodet, kroppen og helsen, don´t blame yourself. Det er ikke du som ikke strekker til. Du er ikke mislykket. Du får bare altfor god hjelp av miksen «superfit treningsprofil på nett, teknologi og business» til å sette for høye og gale forventninger til deg selv.

Ikke prøv å fylle frøken superfit sine sko. Ikke planlegg og begi deg ut på økter som ikke er realistiske. Ikke sett så høye krav til deg selv.

Finn passe store sko. Finn et treningsopplegg som er laget av trenere med både kunnskap, erfaring og motivasjons-teft – som klarer å ivareta deg som menneske! Fokuser på det du får til.

Og kjære alle influencere som vil levere treningshjelp på nett; tenk gjennom på nytt.

ENTEN se om du kan lage noe mer etterlevbart for folk flest. Noe som gir mestringsmulighet, fremfor å ta motet fra folk som seriøst prøver å endre livsstil, ta vare på helsen, trene seg i form og kanskje gå ned i vekt.

ELLER så får du si det rett ut; Dette er ment for de som er i minst like god form som meg selv fra før, som trenger en utfordring.

Vær ærlig om målgruppen du retter treningshjelpen din mot, så gjør du en innsats mot prestasjons- og kroppspress i samme slengen.

Har du opplevd psykiske nederlag fordi du har fulgt en altfor tøff og vanskelig treningsvideo?

Trine

♥♥♥

MELD DEG PÅ ONLINE GENERELL STYRKETRENING HER
MELD DEG PÅ ONLINE STYRKETRENING FOR VEKTREDUKSJON HER
Kom i form med ett av mine 8 ukers gå-, jogge eller sykkelprogram HER
Følg meg på Facebook HER og få oppdateringer om nye blogginnlegg og ting som skjer. NESTE GRATIS LIVESENDING PÅ FACEBOOK-SIDEN får du vite om snart.
Følg meg på Instagram HER og få inspirasjon fra min hverdag på og utenfor trening
Bli med i Facebook-gruppen HER hvor jeg kaster ut treningsutfordringer gjennom året, der vi alle kan dele treningsøkter og opplevelser underveis.
MELD DEG PÅ TRENINGSHELG PÅ VESTLIA til høsten HER
Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *