3 måter å starte gode sirkler på I DAG

Mandag, ikke minst en mandag som i dag, er en selvskreven dag å trene på (og gjøre de gode tingene generelt) spør du meg. Det handler mer om HVORDAN treningen gjøres; Hvor mye tid kan du sette av og bruke? Hva gjør du ut av tiden? Hvilken aktivitet velger du?

Selv trener jeg fast styrke med online gruppene mine på mandag, og det er ikke tilfeldig valg av dag men i tråd med egne tips nederst i innlegget.

Vi trener i utgangsgpunktet fast styrke mandag og onsdag. Midtveis i uken har man da mulighet til å ta igjen eventuell trening som ikke gikk etter planen, og man har mulighet til å kline til med en tredje økt på fredag eller i helgen som gjør treningsuken superbra.

Innimellom kommer selvsagt kondisjon, og personlig liker jeg å komme godt i gang med det på tirsdag. Blir mandag, tirsdag og onsdag bra, er veldig mye gjort for en knall treningsuke.

Det smarte er å komme raskt i gang med den nye treningsuken og å starte de gode sirklene. ALT TELLER! Du legger ned en innsats (får bevegelse og effekt), du sjekker av i treningskalenderen (mestring, viljestyrke og gjennomføringsevne) og får en god følelse i kroppen (endorfiner, velvære, godt å ha brukt kroppen), som du vil ha mer av!!! De gode sirklene er i gang.

Å fortsette og trene (og leve/jobbe) bra ut over uken er enklere enn å dra i gang trening eller ta igjen onsdag eller torsdag, med mindre noe annet er planlagt.

De gode sirklene kan startes på flere måter. Se tre tips under bildet.

Her er mine 3 beste start-tips:

  1. Start allerede på mandag, med en god økt, uansett hvor lange eller kort. Det må ikke være blodslit, intervall eller styrketrening på helsestudio. Men snør på deg skoene og skift til treningstøy. Beveg deg minst 15-30 minutter og kjenn at pulsen stiger. Bli motivert til å fortsette med bevegelse og bra trening!
  2. Dyrk dine styrker. Hvilke aktiviteter mestrer du på treningsfronten? Er du en seig langkjører eller en rasking? Yter du best alene eller sammen med andre? Hva er dine styrker? Ta utgangspunkt i disse og la de sterke sidene ta deg videre og til nye høyder. Du trenger ikke gjøre, like eller bli med på alt mulig som du egentlig ikke føler deg hjemme i.
  3. Tren på riktig nivå. Hvis du bare kjenner blodslit, føler hat og mistrivsel og gruer deg til hver økt, trener du kanskje for hardt? Er du derimot alltid i komfortsonen, og bedriver med kosetrening alltid, trener du kanskje for lett? Finn et nivå som både utfordrer deg, piner deg litt, gir deg gode følelser, treningsglede og mestring.

Hva som er riktig nivå varierer fra person til periode og fra tid til annen. Hva er riktig nivå for deg?

Videre bra basistrening

Kondisjonsmessig har jeg det veldig enkelt om dagen og i overgangen fra basistrening til videre trening. For «det eneste» jeg gjør er å løpe/jogge og jeg følger «8 ukers løpeprogram for nybegynnere del 2» ganske slavisk. Jeg starter på uke 6 i morgen. Opptrappingen går gradvis hele veien og av seg selv ved at jeg følger programmet. Og når de 8 ukene er gjennomført starter jeg bare på neste program (del 3). Lettvint, fornuftig og motiverende. Anbefales deg og, du finner garantert et kondisjonsprogram som passer deg i oversikten HER (som jeg lagde for noen år tilbake).

Styrkemessig må jeg tenke litt mer her og nå og Jeg tar tre grep for å øke treningsbelatsningen og løfte styrken et hakk opp i ukene fremover.

  1. Flere økter per uke: Etter to økter per uke i hele opptreningsfasen øker jeg nå til tre økter i uken fast. I den tredje økten sørger jeg for ytterligere variasjon (i ant reps, serier, tempo, øvelser osv).
  2. Tyngre vekter: Med en grunnstyrke i hele kroppen er jeg nå sterk nok til å løfte noe tyngre vekter i alle øvelser. Da må jeg sørge for å ha tyngre vekter tilgjengelig, noe jeg har, og prøve meg frem.
  3. Tyngre varianter av egenkroppsøvelser: Jeg er også sterk nok til å utforske tyngre varianter av de ulike egenkroppsøvelsene. Da må jeg kjenne til slike øvelser, noe jeg gjør. Jeg gir tre alternativer i alle egenkroppsøvelser i onlineøktene så nettopp alle skal få trent på riktig nivå for seg over tid.

Er du fortsatt ikke medlem i Trines Treningsglede online styrketrening, anbefaler jeg deg å melde deg inn HER

#egenreklame

Ønsker deg en superfin uke med gode sirkler!

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *