Sissel (56) ned 40 kilo med Trines Treningsglede

#egenreklame

For omtrent 81 smørpakker siden spiste Sissel Sandvik Karlsen (56) fra Trøndelag lite bevisst og trente ikke. – Jeg følte meg sukkeravhengig, hadde mye smerter i ledd og vev, slet mye med hodepine, bihulebetrennelser og var ofte syk generelt, forteller hun.

I den tunge tiden mistet hun også en et nært familiemedlem etter lengre tids alvorlig sykdom. Men hun hang i stroppen med full jobb, et aktivt familieliv med barn og barnebarn, hytteliv og pluss pluss.
– Kroppen min var utslitt. Jeg tålte lite. Noe måtte gjøres, minnes hun.

Redningen kom hun over på Facebook våren 2016, da hun tilfeldigvis fikk snusen i god styrketrening. – Jeg fikk se Trine og hennes gratis økter, korte og lengre. Det virket som noe alle kunne klare, og jeg ble nysgjerrig, forteller hun. Rundt samme tid så hun en liten videosnutt der Trine hev seg ned på gulvet i gangen i finkjole og nylonstrømpebukse på vei til juleselskap med familien og nyfødte Didrik. – Det gjorde inntrykk på meg. Hun formidlet at alt er bedre enn ingen ting, og at du ikke må være superwoman for å komme i gang med styrketrening, forteller hun. Hun snakker om at hele konseptet og treneren traff henne midt i hjertet. – Trines formidligsmåte som trener er unik!!! Det er derfor jeg er der jeg er i dag, TAKK,  oppsummerer hun nesten fire år og ørten online styrkeøkter senere.
 
Se videoen der Sissel forteller om reisen på Trines Treningsglede på Facebook og Instagram 
KAMPANJE NÅ –
2 MND GRATIS PRØVETID
MELD DEG INN NÅ – KLIKK HER
Sissel blir inspirert av ærligheten, stoffet og kunnskapen i alle Trines Treningsgledes kanaler, men det er som helårsmedlem i Trines online-konsept med livesendinger hun mener hun får det helt unike. – Et nettsted eller et treningskonsept med en haug forhåndsproduserte videoer hadde ikke gjort det samme med motivasjonen, skiller hun.
– Jeg gleder meg når jeg kan være med på liveøkt eller til å ta en økt som nylig ble sendt live. Helt i  starten prøvde Sissel først å følge de sporadiske gratisøktene med Trine uten vekter. Treningen ga henne blod på tann, og ble den utløsende faktoren til en omfattende livsstilsendring de neste årene.
– Jeg begynte å føle for å gjøre forandring og noe mer med meg selv, sier hun. Og endring ble det i livsstilen. En av konsekvensene, er et vekttap på svimlende 40 kilo snart fire år senere. Det kunne legen hennes bekrefte.
– Det visst jeg ikke selv, for jeg har ikke fokusert på badevekten. Men jeg var i så dårlig form i 2016 og ba legen sjekk alt.
Da måtte Sissel blant annet opp på vekten.
– Jeg tittet ikke, men visste at han noterte, legger hun til.

I 2018, etter mye regelmessig styrketrening, bakketrening og diverse, pluss et «renere» kosthold, dristet hun seg opp på vekten hjemme for første gang på mange år.

– Da så jeg et tall som jeg tok med tilbake til legen, og da først turte jeg å spørre hva toppvekten min var i 2016, deler hun.

Hun trakk fra.
– 31 kilo hadde jeg tatt av da, forteller hun.
Siden har hun tatt av enda ni kilo med en aktiv og sunn livsstil og mentaltrening, og er både fornøyd, litt emosjonell og takknemlig.
– Trening har gitt meg et nytt og bedre liv. Treningsgleden og lysten til bevegelse og aktivitet har gjort sitt til at jeg har kommet dit jeg er i dag, slår hun fast 40 kilo lettere.

BLI MED PÅ TRENINGSHELGEN OG MØT SISSEL PÅ VESTLIA TIL HØSTEN!!! Meld deg på HER nå og sikre deg plass! (få plasser igjen)

Sissels resultater etter at hun begynte å trene med Trines Treningsglede online styrketrening:

 • Sterkere i hele kroppen, noe som også har gjort en stor forskjell på livskvaliteten før og etter et kraftig fall hun hadde i mars 2019 og i ventetiden frem mot hofteoperasjonen. Styrketrening har kommet for å bli. Faste styrkerutiner 2-3 ganger i uken og blitt helårstrener generelt. Trener nå litt allsidig kondisjon; går i bakker, på ellipsemaskin og har begynt å sykle. Lytter til vær vind og vondter.
 • Psykisk føler hun seg lettere i både kropp og topp, og i bedre balanse. Alt er mer lystbetont. En økt med Trine forandrer dagen, og er blitt avgjørende i hverdagen. Opplever også mer kontroll på hele settingen, og kontinuitet.
 • Økt mental styrke. Hodet bestemmer nå, f eks i bursdag bestemmer hun seg for om hun skal ta kake eller ikke. For hun vil unngå nederlag.
 • Økt opplevd mestring på trening, som er en nydelig følelse og sprer seg til kostholdet. Go’følelse . Det er godt å føle at en er litt sjef over seg selv og kjenne at kroppen spiller på lag.
 • Økt energinivå. Mer opplagt. Og tilstede? Hører bedre, he he.
 • Bedre søvn. hun sover bedre. Gode sirkler gjennom døgnet.
 • Bedre form generelt og kjenner på stadige fremskritt. Kjenner at ting er lettere, og holder ut lengre i hverdag og på trening. Hun kan klippe gress med svær maskin uten å få vondt i ryggen, er kjenner seg sterkere barnabarna. Kan gjøre det meste med dem nå og det er artigere.
 • Mindre smerter og plager og mykere i kroppen.  Hadde mye vondt kroppen. Alt det der er borte nå. Det er bedre å gå. Ikke vondt i føttene, ryggen, nakken, hodet.. den, negative rundansen og migrenen er borte. Føler meg mykere på vonde steder i kroppen.
 • Helse er mye bedre – sier seg selv når 40 kg er borte på reisen. Mindre syk.
 • Bedre holdning i kroppen etter mange økter og repetisjoner på rett måte med Trine. Trenings holdningen føles 200 % snudd til det positive – på reisen med online styrke.
 • Ned i vekt. Har tatt av 40 kilo på ca 4 år. Er smalere og føler på lettere kropp.
 • Sunnere og «renere» kosthold. Før alt elle ringe ting – Trine lærte meg at det du får til i dag er bra nok, i stedet for å droppe alt av planer. Har kuttet ut mye brødmat, stivelse, raske karbohydrater, spesielt sukker og begynt å bake knekkebrød og lage mer mat fra bunn. Bestemmer seg for å skeie ut uten nederlagsfølelse.
 • Økt kunnskap. Helårsabonnement hos Trine har vært både lystbetont og lærerikt. Jeg har lært å trene styrke effektivt, bevege meg variert og har endret hele livsstilen min. Hun har også lært seg mer om mat, hva det gir henne, sukkerinnhold i mat/drikke osv. Tar andre valg.
 • Mer opplevd glede. Mye klær er kastet, nye er prøvd og kjøpt inn. Hun må flere hakk inn på beltene. Hun har heiagjeng. Det er veldig artig. Føle seg fin, og får veldig mye skryt av både trenignen og hele pakka. Treningsglede har hun absolutt fått i livet. Tenk det du!!! Nå liker hun å ta i, bruke kroppen og kjenne at den stadig blir sterkere og hodet gladere.
– Jeg har fått et nytt og bedre liv, forteller Sissel Sandvik Karlsen.
Trening motiverte til kostendringer
Før Sissel kom over Trines styrketrening på nett, så trente hun verken styrke eller kondisjon, og hadde aldri gjort det før. Turer var hennes greie.
– Vi vet at ting henger sammen, sier kloke Sissel, som jobber med mennesker selv også i en  88 % nattstilling med barn med spesielle behov.
Hun forklarer en stor kropp med overflødige kilo med negative sirkler;

– Ingen trening = dårlig form, dårlig selvtillit, mer spising, dårlige matvalg, osv osv.Hun utdyper at hele reisen startet med styrkeøktene med Trine på skjermen i kjelleren i Trødelag, der hun etter hvert opparbeidet seg flere og flere sett med håndvekter.

– Det er treningen med Trine som førte til kostholds- og livsstilsendringene og som har gjort sitt til at jeg har kommet dit jeg er i dag, understreker hun.
Treningskonseptet ga henne lyst og blod på tann.
– Jeg ble nysgjerrig på hva jeg kunne klare, det virket enkelt og jeg ville mer, rett og slett.
Hun fortsatte med flere styrkeøkter og turer i marka. Så kom fokuset på å endre matvanene, i følge Sissel, etter å ha bladd litt frem og tilbake i dagboknotatene.
Da hun var klar for å ta tak i kostholdet, var håpet bedre helse, mindre smerter og plager og etter hvert en lettere kropp. Hun startet med en diett-aktig periode på fire uker der hun kuttet kraftig ned på karbohydrater, sukker og stivelse.

– Jeg husker at jeg var veldig fokusert og striks på mindre sukker og stivelse i starten. Men kick-start er alltid greit, synes hun.Nå har hun tilbakelagt flere år med regelmessig trening og et levelig og vanlig kostholdet men med mindre karbohydrater og sukker enn før, samt renere type mat.

– Hele veien har jeg tenkt ren mat for kroppen. Ufabrikert mat som jeg lager fra bunn, forteller hun.
Hun anslår at fokuset på trening og kosthold etter den strenge starten har vært fordelt ca 50-50, og forteller at hun er noe mer avslappet nå men bestemt.

– Nå slakker jeg litt på det, men er veldig bevisst på at det er jeg som er sjefen.Hun tar ofte med hjemmelaget knekkebrød hit og dit, og begrenser brød og andre karbohydratrike matvarer, men er samtidig ikke en som nekter meg alt alltid.

– Jeg gjør unntak og koser meg gjerne i syforeningen, med damene, sammen med barnebarna, osv, og kan også bestemme meg for å spise brød eller andre ting uten dårlig samvittighet.
Hele veien har hun vært veldig opptatt av å unngå å føle nederlag. Og det har hun klart.
– Mental trening også veldig viktig i en prosess som dette, sier hun med ydmykhet.
For Sissel hviler seg på ingen måte på det enorme vekttapet hun allerede har prestert. Sunt matinntak er ferskvare og alt er en balanse.
– Rette valg i matveien er noe jeg må jobbe med hver dag. Og så er det viktig å hanke seg inn igjen med en gang og ikke vente til neste måned eller neste mandag, i følge Sissel.

Ikke medlem av Trines Treningsglede online styrke ennå?

MELD DEG INN I RETT GRUPPE HER

2 mnd gratis prøvemåned nå

Veien videre
Etter at Sissel i 2016 ble lokket ut på styrketrenings-isen har musklene jobbet. I starten deltok hun på gratissendingene. Deretter, våren 2017, meldte hun seg på 6 ukerskursene som Trine prøvde ut våren 2017. Og da helårskonseptet ble en realitet november samme år, og hun kunne bli fast abonnent, priset hun seg lykkelig. Men…
I boken hun blar i under intervjuet leser hun nemlig opp økter Trine sendte i 2017, som hun har skrevet ned, en etter en.
– Jeg hadde jo funnet super trening og var livredd for at Trine skulle forsvinne. Jeg måtte sikre meg øktene, ler hun.
Etter fire aktive år har Sissel har på ingen måte tenkt til å slutte med noe som helst, og heller ikke online styrketrening med Trine. Nå slapper hun litt mer av på at Trine heller ikke kommer til å gi seg med det første.
Akkurat nå er hun mer glad for treningen hun har tilbakelagt og har i livet enn noen gang, for hun mener den har reddet henne fra å bli sittende i en stol etter fallulykken i fjor og at det hjelper henne under rehabiliteringen nå.
– Treningen har reddet meg gjennom alt dette her. Helt sant. Hvis jeg ikke hadde begynt å trene styrke før skaden hadde jeg vært på felgen og sittet i en stol uten å kunne rørt på meg, mener hun.
– Det hadde ikke hvert bra. Jeg har fått betaling for alt arbeidet jeg la ned i forkant…
Hun har vært 100 % sykemeldt omtrent ett år nå, byttet hoften i november, har fullprotese ned til kneet, har hatt masse smerter, gått på mye medisiner og bruker fortsatt smertestillende.
– Takket være stålvilje, allsidig bevegelse, hjelpen fra fysioterapeuten, onlineøktene i basen og Trine på skjermen, så har jeg kommet meg gjennom det siste året.
– Det har vært tøft, innrømmer hun endelig.
Skaden på hoften gjør at foten hennes svikter og at hun må være 100 % konsentrert. På kondisjonsturer ute har hun hatt back-up folk som kunne hjelpe henne hjem om bena skulle svikte.
– Men jeg har klart å komme meg hjem selv hver gang, sier ekte-fru superwoman.
Derfor prioriterer hun trening 100 % fortsatt.
– Hvis det ikke er noe veldig viktig som må gå foran, sånn som legetime, møte, tapt søvn eller hvis det er noe mer barnebarna eller mamma, så trener jeg, forteller hun.
Ellers er det lite som hindrer henne. Hun tar med seg styrketreningen på hytta, på ferier, til syden og over alt. Og tar med barnebarna på økter, om det trengs.
Nå tar hun mindre medisiner, bruker smertestillende, gjør øvelser fra fysio fire ganger i uken, tar økter med Trine 2-3 økter, og tilpasser ved smerter og øvelser som blir feil.
– Jeg kan ikke slutte med trening, da er jeg ferdig.

Hun anbefaler dette til alle, for hun unner alle å finne treningsglede i trening og lære det jeg har gjort .

Kommentar fra trener Trine: Sissel, ditt arbeid har imponert meg og du demonstrere så til de grader at styrketrening er for ALLE. For du var utrent, overvektig, ukjent med styrketrening, hadde lav selvtillit, var utslitt, full av smerter og hindringer. Du hadde langt frem, både med vanene, vekten og formen, og du har klart å ta skritt for skritt over år, og ved det oppnådd enorme resultater knyttet til trening og helse. Gratulerer! Det er din stayer-evne, helhetlige angrepsmetode og ditt positive vesen som står ut som vinner-trekk. Du har dessuten betydd mye for mange underveis, meg selv inkludert, slik du heier på oss rundt deg. Du er en fantastisk person som jeg er ydmyk og takknemlig over å ha rungt meg. Lykke til videre og tusen hjertlig takk for at du fortalte meg dette, og at jeg fikk dele! 

BLI MED PÅ TRENINGSHELGEN PÅ VESTLIA TIL HØSTEN!!! Meld deg på HER nå og sikre deg plass!

Om du vil delta på treningsutfordringer jeg kaster ut til mine følgere gjennom året, så meld deg inn i Facebook-gruppen her!

Følg gjerne Trines Treningsglede også på Facebook og Instagram 

4 kommentarer

 1. Hei Trine !
  Flott gjenfortalt og skrevet av deg , om meg❤️ Stolt av oss begge jeg , hva vi har fått til . Tusen takk igjen ! Gleder meg til ei ny og rykende fersk økt sammen med verdens beste trener i morgen formiddag

  1. Trines Treningsglede

   Takk for fin mail og alt du deler. Glad du likte resultatet 🙂 Gleder meg også til fortsettelsen med deg og de andre 🙂 Ha en topp dag! Trine

 2. Ellen Brækkan

  Hei. Dette høres interessant ut.
  Hva etter prøveperioden? Finner ikke noe om pris.

  Mvh Ellen

  1. Trines Treningsglede

   Prisen er 490 kr per mnd etter gratis prøveperiode, det står på innmeldingssiden. Velkommen 🙂 Mvh Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *