Kobler helt ut i vinterferien – vi snakkes snart!

Den siste uken har jeg forberedt meg på å ta 100 % fri fra sosiale medier i uken som kommer. Både mobilen og jeg tar vinterferie!

Familien skal ha flere dager på Sjusjøen, både med og uten venner. Snø, skimuligheter og hytteliv blir denne gjengen aldri lei av.

A4 jobb har jeg ikke lenger. Og jeg trives veldig godt med å jobbe som jeg gjør nå, med hyppige overganger mellom jobb og fritid året rundt, stort personlig engasjement, stor fleksibilitet og fullt ansvar.

Men å jobbe litt «hele tiden», og på kvelder, i helger og i ferier – og hvor de rundt har fri, er verken sunt eller heldig i lengden, hvis man aldri bryter opp med full pause. Og det å være så mye tilgjengelig som man er min jobb er heller ikke bra uten regulering og avbrekk. Jeg jobber dessuten mye på mobilen, som ikke virker så bra alltid, verken for nakken/kroppen, hodet eller omgivelsene rundt. Tar mye bilder. Og så gir jeg mye av meg selv, som dere vet.

Noen dager og perioder i året vil jeg bare bestemme at jeg kobler helt av og ut, av flere grunner. De viktigste er for å ta vare på helsen, familien, ferien, nuet og produktiviteten på jobb over lang tid. 

Å koble helt av fra jobb og jobbstress er av helsemessige årsaker viktig i seg selv, og for alle. Vi vet fra forskning at alle mennesker trenger å slippe tankene og slappe av for at kroppen skal restituere seg og fungere bra videre. #mindfullness

Nå i vinterferien med venner og familie, ønsker jeg å legge fra meg arbeidet over flere dager i strekk, noe jeg ikke gjorde verken i juleferien, høstferien eller sommerferien, for å ta vare på helsen min og produktiviteten videre. Og kunne dele hele feriedager med familien, fra morgen til kveld, har ofte ikke vært mulig pga sykdom heller, og er også en viktig årsak til full avkobling og delaktighet nå.

Å koble helt av fra skjerm, mobil og elektronisk input er dessuten viktig for øynene og av helsemessige årsaker, men ikke minst også for å være tilstede med de rundt og for å være et godt forbilde for barna. En mobil som plinger, både privat og på Trines Treningsgledes kanaler, og en i rommet som har skjermen opp i ansiktet titt og ofte, kan forstyrre både familiens og min evne til å være i det som skjer her og nå, og til konsentrasjon og refleksjon. Og hva med stemningen?

Å gjøre seg utilgjengelig er dessuten viktig av og til for meg i min jobb der jeg i bunn og grunn kan jobbe og besvare henvendelser hele døgnet 365 dager i året. Alle som driver for seg selv og jobber med sosiale medier bør kanskje sette på «stengt»-skiltet i visse perioder, selv om det er vanskelig. Og for meg som har denne jobben på tross av at jeg ikke har stort behov for oppmerksomhet, så føles det helt nødvendig å skjerme seg og trekke seg tilbake innimellom og bare være privat. Jeg trenger det. Det gjør godt for meg.

«Stengt i vinterferien» 😊

Fra i dag skal i hvert fall jeg ta en pause fra både blogg, Facebook og Instagram i vinterferien – både når det gjelder å legge ut ting selv på Trines Treningsglede og når det gjelder å sjekke og følge med på alt og alle. Samt å svare på henvendelser.

Hvis det er viktig å kontakte meg er det mail som gjelder; trine@trinestreningsglede.no

Og dersom du trenger eller ønsker treningstips og inspirasjon i ferien, må du gjerne lese og bruke bloggen! Husk du finner mye godt treningssoff både via kategoriene i menyen og ved å søke i søkefeltet.

Og dukker det opp spørsmål om trening, helse, livsstil, vekt eller likende, som du ønsker mine svar og tanker rundt, så still det i kommentarfeltet til dette innlegget. Da kanskje jeg drister meg til en livesending etter ferien hvor jeg svarer på alt. Jaa!!!! Skriv inn!

Mobilen kommer til å være med til Sjusjøen som kamera, men that´s it!

Om ikke du har det akkurat som meg eller vil gjøre det jeg gjør, så kanskje du også har godt av å redusere skjermtiden noe?

Gleder meg veldig til ferie og ser for meg en ganske gira Trine tilbake mandag om en drøy uke.

Ønsket igjen (jeg var syk og inne hele julen) er masse skiturer og korte styrkeøkter på hytta i en deilig miks. Det er lov å håpe. Men jeg må innrømme at forventningene er moderate. Jeg har ikke vært så pigg den siste tiden som det kanskje kan virke som. Derfor også helsa først!

Hva er dine planer?

♥God vinterferie♥ eller bare fredag, helg og ny uke 💕 Så snakkes vi snart! Og da snuser vi på vår 🌸

Klem Trine

Ikke medlem av Trines Treningsglede online styrke ennå?

MELD DEG INN HER STRAKS

gratis prøvemåned

#egenreklame

BLI MED PÅ TRENINGSHELGEN PÅ VESTLIA TIL HØSTEN!!! Meld deg på HER nå og sikre deg plass!

Om du vil delta på treningsutfordringer jeg kaster ut til mine følgere gjennom året, så meld deg inn i Facebook-gruppen her!

Følg gjerne Trines Treningsglede også påFacebook og Instagram 

1 kommentar

  1. Inger Johanne

    Kos deg på vinterferie og jeg vil si at dette er en veldig fornuftig prioritering 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *