Slik vant jeg på VIXEN (3 STEG) + en oppfordring til VIXEN-JURYEN 2020

Vi er kanskje langt videre fra VIXEN allerede, men likevel – jeg er ikke helt ferdig.

Selv om ikke jeg er en særlig kjent, kommersialisert eller typisk influencer, så er Influencer bransjen den jeg jobber i og VIXEN gir ut priser til meg og mine Influencerkollegaer. Og som helhet påvirkes mange, også unge og sårbare. Klart jeg bryr meg.

Som mange andre er jeg også interessert i at denne bransjen blir profesjonalisert, kommer på rett kjøl og blir attraktiv og respektert.

For det første gjenstår det å fortelle dere hvordan jeg personlig overlevde min første VIXEN-awards, ref 3 steg, og for det andre vil jeg komme med en oppfording til den neste VIXEN-juryen etter årets bruduljer.

VIXEN-konferansen på dagen var grei skuring. Jeg trengte ikke skjerpe meg for å gli fint gjennom dagen. Tvert i mot lente jeg meg tilbake og koste meg med mye bra foredrag, mingling og hyggelig selskap i Therese (Cleve-Stiansen). Det var på kvelden surrealismen skyllet over meg og jeg møtte meg selv i døren, det vil si på dem rød løperen. He He. I det jeg tråkket over dørstokken på Gamle Logen hvor jeg hadde takket ja til invitasjon til VIXEN-awards for første gang, skjedde det noe.

Jeg hadde aldri før vært på et event som starter med rød løper, kjendis-presse eller så stor tetthet av kjendiser og bloggere. Litt herdet er jeg etter flere kick-offs og arrangementer med United Influencers, men jeg ante ikke hvilken boble jeg skulle inn i nå.

På vorspiel med Jan Thomas giret jeg meg opp, var i veldig godt humør og gledet meg. Jeg var positivt innstilt, åpen og spent på hva som ventet. Men da jeg kom innenfor døren, så endret følelsen i kroppen seg brått og radikalt.

Nervøsistet? Sjenanse?

Jeg kjente på avstanden til alle i rommet. Hørte blitsingen fra pressen. Og så hvor iherdig alle hadde jobbet med «looken».

Hodet jobbet på spreng. Jeg kunne ikke forsvinne inn i hulen nå.

Prisutdeling er en hyggelig ting og mange var nok spente på utfallet av kvelden. Jeg var helt sikkert ikke alene om å være ubevandret der heller. Vi snakker også om en langvarig kveld og en fest hvor utseende er høyt oppe i bevisstheten til hver enkelt; antrekket, håret og sminken. Folk har dratt på. Endelig dristet man seg til, meg selv inkludert, å bruke den ekstra drøye toppen, kolen eller boleroen som man ellers ikke fant «utspjåka» nok anledninger til å bruke.

Det ville bli en veldig vanskelig og usedvanlig kjedelig kveld hvis man bare skulle gå rundt med tomt blikk å prøve å ta seg ut, samtidig som man diskret spanet etter kjendiser og sumet inn det ene rå antrekket etter det andre med leppene snerpet sammen.

Etter et hastemøte med meg selv kom jeg frem til en plan for hvordan jeg skulle angripe kvelden og vinne over min egen sjenanse på livets første kjendisfest og VIXEN-awards, he he…

3 STEG FOR Å VINNE PÅ VIXEN

  1. HILSE PÅ BEKJENTE/KJENTE. Hvis jeg så noen jeg kjente eller hadde møtt kun en eller flere ganger før, så skulle jeg (selvfølgelig) gå bort og hilse og prate. Og selvfølgelig gratulere ved behov.
  2. PRESENTERE MEG FOR SOME-BEKJENTE. Hvis jeg så noen jeg hadde vært i kontakt med kun på sosiale medier, så skulle jeg gå bort å presentere meg, og ta opp tråden fra nettet.
  3. SI HØYT HVOR FINE FOLK VAR. Hvis jeg så noen jeg tenkte at var veldig fine, selv om jeg ikke ante hvem de var, så skulle jeg gå bort å si akkurat hva jeg synes var fint.

Ganske banal oppførsel jeg krevde av meg selv, men situasjonen gjorde at jeg et øyeblikk mistet navigasjons-senteret og trengte en oppfriskning, ha ha. Det handlet jo om å ta kvelden offensivt og være i dialog med andre tilstede. Ganske normalt på en fest man går på frivillig. Og ikke bli et tafatt, tilbakelent offer for skjebnen eller se ut som en betraktende viktigper.

For en herlig gjeng med ulike folk. For en kveld! Det ble veldig hyggelig. Vi hadde det kjempegøy og danset masse – side om side og om kapp med FYNKY-familien med Harm på slep. Jørgine rulet dansegulvet – det var vinnerglede, danseglede og festglede i salig mix tror jeg.

Sjekk Jan Thomas og FUNKY-brothers da🤩

Kvelden ble plutselig en spennende reise fra menneske til menneske, og ikke en stirre-konkurranse.


Fra stirre-konkurranse til prisutdelingen. Gratulerer igjen til alle som vant. Mange verdige vinnere, som er arbeidet frem av VIXEN-juryen etter en rekke formulerte kriterier. Først må jeg si bra jobbet til juryen og, det kan jammen meg ikke være en lett jobb.

Når det er sagt vil jeg komme med en sterk oppfordring til den neste VIXEN-juryen.

Etter tordentalen, etterspill, debatter og meningsutvekslinger, så har jeg tenk litt rundt bransjen jeg er en del av. Og hvilken påvirkning også VIXEN har på den. Og jeg har lurt litt også, og spurt jurylederen selv om noe helt spesifikt som jeg ikke forstod, ettersom etiske vurderinger stod som en av kriteriene juryen skulle jobbe etter på Vixens nettsider.

– Vurderte dere virkelig Sunn Fornuft plakaten og moralske aspekter da dere jobbet frem Sophie Elise Isachsen som «Årets Businiss»?

Svaret var som følger;

«Det er en del i en totalvurdering, ja – og er nok lagt mer vekt på i andre kategorier enn det som går direkte på Business.»

Valen-Utvik bekreftet at de etiske vurderingene naturligvis var enda viktigere i andre priser, som for eks Årets Forbilde.

Naturligvis? Totalt uenig. Det burde vært omvendt.

Dette fikk meg til å tenke, reagere og ville si fra. For er det under utarbeidelsen av EN pris – i bransjen vi ønsker på rett kjøl – der det virkelig burde legges vekt på etiske vurderinger, så er det business-prisen, synes jeg. Alle som vil leve av å påvirke andre burde legge seg i selen for å gjøre denne jobben med et stort etisk ansvar. Men prisen slik den deles ut nå signaliserer jo at det ikke trengs! Denne prisen krever mindre etisk stil enn de andre, eller i hvert fall Årets Forbilde.

Hvorfor bør Årets Business være god på å følge Sunn Fornuft plakaten?

Jo, fordi det som virkelig er prisverdig er en Influencer som klarer å gjøre god business UTEN at det går på bekostning av det etiske, ja på tross av etiske utfordringer og krav. Til tross for at du opptrer skikkelig så lykkes du med forretningen. For de aller fleste er det enda mer krevende, imponerende og dermed PRISVERDIG!

I en bransje hvor alle man vurderer til en pris faktisk jobber som og ER influencere=påvirkere=forbilder, så kan man vel ikke utelate det etiske – som er et viktig element for alle rollemodeller – i enkelte av prisene?

I min ønskeverden blir det så klart ikke nødvendigvis den Influenceren som omsetter og tjener mest penger og som har fått til aller mest IF-aktivitet som går av med denne seieren. Det blir den av de som har vært best på business MED det etiske i god behold!

Enig?

Det blir ikke den letteste veien og vinneren er jo virkelig i så fall et virkelig imponerende business-forbildet! Tenk, da blir det også mer attraktivt å strekke seg etter å opptre moralsk, etisk og med sunn fornuft, og det blir et skikkelig hårete mål å vinne Årets Business.

Min oppfordring til neste VIXEN-jury er å finne Årets Business i dette skjæringspunktet. Og håpet er at flere og flere flinke grundere og influencere faktisk er kvalifiserte til denne prisen.

Da bidrar VIXEN virkelig til å få bransjen på rett kjøl. Vil VIXEN det?

Trine

Ikke medlem av Trines Treningsglede online styrke ennå?

MELD DEG INN HER STRAKS

gratis prøvemåned

#egenreklame

BLI MED PÅ TRENINGSHELGEN PÅ VESTLIA TIL HØSTEN!!! Meld deg på HER nå og sikre deg plass!

Om du vil delta på treningsutfordringer jeg kaster ut til mine følgere gjennom året, så meld deg inn i Facebook-gruppen her!

Følg gjerne Trines Treningsglede også påFacebook og Instagram 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *