Romantisk middagsbord + ukens mettende mattips

Helt overraskende kom Frode ned til dekket bord og varm middag etter at han hadde vært på aktivitet og lagt barna. Det er ikke så ofte vi to spiser alene lenger, og jeg fikk lyst til å kline til med er romantisk slør over det hele.

Hjemme

Å lage litt ekstra ut av å spise hjemme krever ikke all verdens. Men det gjør seg jo å pynte litt mer enn man gjør til daglig. Så lenge barna sov og vi fikk vår «privacy», så føltes enden på spisebordet vårt som er lite restaurant hjørnet.

God drikke

Rødvin blir jo ikke feil når man skal kose seg med daten og god mat. Er det en hverdag i tillegg så føles det jo som ren luksus og utskeielse. I hvert fall her i huset hvor det går mest i melk, te og brødskiver til kvelds og etter-trening mat.

Mat man sjelden spiser

Det er fort gjort å havne i en syklus av vante middagsretter enten man lever alene eller som en familie, tror jeg. Å lage noe helt annet, uvante smaker og sjeldne ingredienser, gjør opplevelsen litt mer spesiell og sansene skjerpes og imponeres. Frode måtte få smake den digge retten med blåmuggostsaus – som jeg lagde og delte i forrige uke.

Kjærlighetens farger 

Julens og kjærlighetens farge er jo den samme, og juleduken var ikke langt unna, verken i hodet eller i boden, så den satte rammen og signaliserte kjapp til Frode at det lå romantikk i luften og kjærlighet i måltidet. Hi hi. Rød vin og røde kubbelys dro i samme retning…

Hjerter

Røde hjertesjokolader av mørk sjokolade (mettende tips forresten!) pynter opp ekstra, og gjør det kjærlig, varmt og koselig. Og så er jo Frode glad i sjokolade da, så det skader ikke at de ligger der og frister når middagen har sunket. Enkelt og fint.

Personlig

Innslag av noe personlig gir alltid det estetiske mer substans og det er veldig hyggelig å komme til. Hva liker din date ekstra godt? Hva er typisk han/henne? Frode har mange ting, men noe han aldri går lei av sånn i ganen, er bamsemums. He He, beklager utlevering Frode! Så to tussete bamser måtte med.

Blomster

Ingen koselig bordsetting eller hjemmehygge uten blomster. Det kan være fra hagen, skogen eller butikken. Jeg tok med brudeslør og det jeg fant som liknet mest på prestekrage, som vi haddd i bryllupet, som betyr ekte romantikk for oss ❤️

Har du noen tips å dele, for et romantisk måltid?

Ukens mettende mattips

God helg!

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *