Overraskende respons på min vektreduksjon

Siden jeg gikk ned 10 kilo i høst, har jeg fått få kommentarer rettet mot det. Akkurat det er ikke så overraskende. Disse ti kiloene synes nok ikke så godt, verken i virkeligheten eller på bilder. Jeg skjulte dessuten kanskje kroppen litt da jeg var på det største. Og så er det jo ikke sånn at vekt og kropp er det man kommenterer med først eller letthet. Det har nok forekommet flere observasjoner og tanker om det, enn at det har blitt satt ord på. Helt naturlig det!

På kjøpesenteret fikk jeg forøvrig en merkelig reaksjon av en bekjent, men når det er sagt har jeg ikke noe problemer med at noen sier noe om det, på et diskret og konstruktivt plan. Det kan også bare være veldig hyggelig. Samtidig så er det ikke respons, komplimenter eller kommentarer jeg er ute etter, selv om det kanskje kan virke sånn, fordi jeg også har blogget om det (ikke bare gått stille rundt med min lettere kropp).

For grunnen til at jeg har postet innlegg om vektnedgangen på 10 kilo og delt en lengre redegjørelse for hvordan jeg gikk ned 10 kilo i høst på bloggen, er jo selvsagt fordi min blogg omhandler trening, helse og livsstil. Og at jeg selv er utgangspunktet for en del av temaene og innleggene som skrives, som seg hør og bør for en blogger. Jeg må by på meg selv, hvis ikke kan dere like gjerne lese et treningsmagasin.

Følg gjerne Trines Treningsglede også på Facebook og Instagram 

I tillegg deler jeg selvsagt gode, trenings- og helsemessige oppnåelser med leserene mine – nettopp for å inspirere andre til å gjøre gode grep for helsen selv. Og for å vise at det nytter å kjempe. I tillegg er det en veldig god anledning til å vise hvem jeg er og hva jeg står for rundt vektreduksjon, livsstilsendring, kosthold og trening.

Som jo er ganske kjedelige greier! Dette sammen med at ti kilo ned i vekt ikke er noe som helst banebrytende verdensrekord, er jeg derfor overrasket over responsen på min vektreduksjon. For dere har skjønt at å lykkes med vektnedgang ble komplekst og at det var et utfordrende mål som ble nådd. Enn hvor enkelt det er å gå ned i vekt ved å innta færre kalorier enn man forbruker ved fysisk aktivitet.

Mon tro om mine trofaste lesere forstår mer av kompleksiteten rundt kropp, helse, vektreduksjon og motivasjon enn ekspertene selv. Dere har i hvert fall forstått min situasjon. Jeg er overveldet over den positive responsen, støtten og gleden på mine vegne. Men mest av alt glad for at det inspirerer mange av dere!!!

HUSK FRISTEN FOR EARLYBIRDPRIS PÅ TRENINGSHELGEN PÅ VESTLIA TIL HØSTEN!!! Meld deg på treningshelg med Trine på Vestlia HER til earlybirdpris innen 1.februar

I dette laaaange blogginnlegget, som har havnet på topp 5 av bloggens mest leste innlegg, malte jeg opp og ned om trauste, fornuftige, trygge, moderate, langsomme grep som fikk meg ned i vekt i et saktere tempo enn 1 kilo i uken og etter flere års mislykkede forsøk. Jeg la ikke skjul på at det var vanskelig å komme i gang, tøft underveis, hard jobbing, flere hindringer og langsomt tempo.

Selv for den som får med seg hvert bidige ord fra topp til bunn i det svært godt leste innlegget, er det ingen fristende «quick-fix»-ideer å hente eller inspirerende «wow-prestastasjoner» å kopiere eller strekke seg mot.

Derimot får man en ganske ærlig beretning om hva som krevdes for å lykkes, av en godt voksen dame med sine utfordringer og sine fortrinn. Både faglighet, jobberfaring, skriveglede og personlig raushet ligger bak ordene.

Kanskje er det denne stemmen som så mange ville lytte til, ta med seg og motiveres av.

 • «Synes det er veldig inspirerende å lese bloggen din og synes det er utrolig tøft og ærlig at du deler prosessen, samt oppturer og nedturer.»
 • «Fantastisk lesning»
 • «Har lest på bloggen jevnlig og fått med meg all motstanden du har hatt underveis og kan ikke si annet enn at du virkelig fortjener dette – og ikke minst å bli frisk!
 • «Interessant»
 • «Wow, grattis, det er jo knallbra»
 • «Dette innlegget altså! Jeg ble så motivert for å ta tak!»
 • «Så fantastisk og ærlig lesning Trine. Gratulerer med flott resultat.»
 • «Gratulerer – gleder meg til å trene med deg videre»
 • «Imponert over hva du har fått til tross all motstanden. Det motiverer til egen innsats for å få til egne mål»
 • «Takk for et motiverende innlegg. Skal ta med meg mange av dine tips inn i 2020»
 • «Her var det mange gode tips!»
 • «Gratulerer med delmålet- Dette inspirerer!»
 • «Takk for inspirasjon og at du deler!»
 • «Jeg er så imponert over din evne til å fokusere positivt selv om mange ting butter. Gratulerer!»
 • «Godt, ærlig og flott å lese Trine. Kjenner meg litt igjen. Din positive innstilling smitter!»
 • «Snakk om stayer-evne. Godt jobba!»
 • «Jeg er allerede inspirert, nå skal jeg ut å gå den turen jeg har utsatt i hele dag.»
 • «Fantastisk. Inspirerende å høre for oss andre og.»

Senest i går fikk jeg en melding fra en av dere som ble så motivert til å ta tak, som allerede har tatt av fire fire kilo i år, og som er mer enn innstilt til å gå for de neste 6 etterlengtede kiloene.

Det er jo derfor jeg deler noe som er så personlig, skummelt, sårbart og nært.

Bare det at EN av dere lykkes med det samme som meg, gjør det verdt det!

Takk for at du leste og følger meg♥

Trine

Ikke medlem av Trines Trenignsglede online styrke ennå?

MELD DEG INN HER STRAKS

gratis prøvemåned

#egenreklame

Om du vil delta på 100-dagers nyttårsutfordringen jeg kaster ut til mine følgere i morgen, kan du melde deg inn i Facebook-gruppen her allerede nå. Mer info kommer.

Følg gjerne Trines Treningsglede også på Facebook og Instagram 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *