Det første du gjør på startstreken – 5 tips

Godt nytt år folkens! Håper nyttårsfeiringen var magisk. Jeg synes alltid det kribler litt i magen når vi slipper det gamle året og går inn i det nye. Vi ser fremover sammen, ønsker hverandre det beste, klemmer, koser, kysset, skåler og «wow»’r over de flotte formasjonene på himmelen. Plutselig står det «1» i kalenderen på mobilen. Julen var over, året er over. Vi har blanke ark.

Jeg liker blanke ark. Nytt år. Nye muligheter. Nye målsettinger. Sånn er det bare. Og jeg er ikke alene. Vi mennesker er skrudd sammen sånn at nye prosjekter settes i gang eller tas opp igjen akkurat nå. Eller på mandag.

I år drar jeg i gang en 100-dagers utfordring der jeg oppfordrer deg til å definere et hårete mål knyttet til trening, livsstil, vekt eller helse som du skal nå på 100 dager. Vi holder følge i denne Facebook-gruppen selv om målene og veien er forskjellig fra person til person.

Meld deg inn om du vil bli med, det er absolutt ikke for sent!

Uansett hva målet ditt dreier seg om er det noen felles tiltak jeg anbefaler alle å gjøre for å øke sjansen for å lykkes. Du får de under bildet.

Dette må du gjøre nå!

 1. Skriv ned hovedmål (og gjerne delmål underveis), så konkret som mulig. Og sett din eksakte måldato om ca 100 dager. Beskriv hvordan det er å være i mål, hva som må være «tilstede» for at du skal vite at du har nådd mål. Hva skal til? Eksempler på konkrete mål på 100 dager: Løpe 1 mil på under 60 minutter. Ta 20 strake push-ups. Gå ned 5 kilo. Spise 400 gram grønnsaker om dagen. Eller noe helt annet.
 2. Test hvor du er ved start, og gjenta testen halvveis og om 100 dager. Eks på relevante tester kan være å ta tiden på løping 3 km, hvor mange strake push-ups klarer du, vei deg og noter hvor mange gram du spiser daglig i en uke.
 3. Ta bilder (Evt video) nå! Selv om du ikke er opptatt av det utseendemessige kan det være stor motivasjon å se forandringen over tid på bilder/video.  Bilder/video kan vise at formen er endret, musklene er kommet, teknikken er bedret, vekten er gått ned eller du ser friskere og mer fornøyd ut. Gjenta å ta bilder halvveis og etter 100 dager.
 4. Noter nå hvordan du føler deg, hvordan du har det, hvordan kroppen virker/ikke virker, smerter, plager, vondter og annet. Gjenta halvveis, om de samme elementene og Evt nye.
 5. Skriv dagbok, begynn i dag. Noter de tingene som er viktig for deg og som er relevante for målet.

Så må du legge en plan for hvordan du skal nå målet. Håper du får nytte av både gammelt og nytt stoff på bloggen. Du kan be om råd og!

Masse lykke til! Hvis dette betyr nok for deg og du tar eierskap til prosjektet, så klarer du det.

Kanskje blir du en ny suksess-historie om 100 dager som andre kan inspireres av fra påske til sommeren.


Gleder meg til å slå følge på veien til nytt mål!

Trine

Følg gjerne Trines Treningsglede også på Facebook og Instagram 

Meld deg på treningshelg med Trine på Vestlia her til earlybirdpris innen 1.februar

Bli med i Trines Treningsglede online styrketrening du også!

MELD DEG PÅ TIL NYTTÅRSPRIS HER innen søn 5.jan kl 24.00

gratis de to første månedene

2 kommentarer

 1. Hei Trine! Jeg er en dame på 57 som er blitt godt beinskjør. Har vært med i perioder på litt tabata noe som gjorde veldig godt. Stivner veldig ved å sitte stille så kjenner det er behov for å styrke kroppen. Er usikker på hva som er best av dine tilbud i forhold til beinsljlrhet også hvilke vekter som trengs?

  1. Trines Treningsglede

   Hei, du kan godt bli med på vanlig generell styrke og vi bruker håndvekter i begge! Meld deg på og vi trenes

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *