1.desember – frieriet

Familien og venninnene mine vet at på søndag – da begynner det for alvor. Verken tidligere eller senere. Sånn har det alltid vært for meg. Derfor har akkurat 1. desember også alltid vært en dag jeg har gledet meg til. Og holdt litt hellig. He He…

Adventsstaken, julekalender i heimen og på TV, lett adventpyntet hus. Ventetid i gang. IKKE JUL!

Lilla, sølv, gull, grønt og hvitt er lov – ikke rødt!

Jeg har en venninne som er like «gæren». Et par år bodde vi i samme bygård i Oslo. Da startet vi en super kos tradisjon. Vi spiste grøt i sofaen og så på første episode av julekalenderen sammen. Som to gamle nabokoner, eller små piker om du vil.

Ingen ting skulle komme i veien for denne tradisjonen. Eller???

1.desember 2007 ble jeg invitert ut på date av en jeg hadde truffet med sterk interesse siden sommeren. I et kort råd med min opprinnelige 1.des- date (venninnen min) konkluderte vi med at dette var uheldig men at denne mannen var en kandidat jeg ikke kunne skyfle bort og avvise med; beklager jeg må på grøt og se barne TV lizzom. He He He…nei. Jeg dro av sted. Frode og jeg ble kjærester denne kvelden på den spesielle Michelin-restauranten og livsverket til Hellstrøm – Bagatelle. Og min skjønne venninne og jeg skjønte fort at 1.des ble travel for meg i årene fremover. Jeg skulle vel feire kjærligheten❤️ Hun og jeg tok til takke med 2.desember i årene som fulgte så lenge vi bodde i samme by.. og det var enda bra!!! Vinteren, våren og sommeren gikk…

1.desember 2008 ble jeg invitert ut igjen, av samme mannen, på ny fin restaurant. Og ja, vi feiret ett nydelig år som kjærester. Tradisjon alt? Oh Yes. En utrolig fin tradisjon skulle det bli. Tanken til Frode var å ta meg med ut og oppleve en ny, ekstra bra restaurant hver 1.desember og feire kjærligheten. Denne dagen vil han slå skikkelig på stortromma og at bare vi to skal nyte en helaften med ekstra god mat- og drikke. En del av det jeg må si at var et ordentlig romantisk «konsept», var/er at jeg aldri vet hvor vi skal før vi er der. Bare at vi skal ett sted vi aldri har vært..For meg blir det en overraskelse i tillegg til en kveld med oppvartning, herremåltid og kjærestetid. Vinteren, våren  og sommeren gikk igjen..

1.desember 2009 satt vi pyntet og småforelsket i bilen igjen – på vei til et uant sted. Da taxien kjørte ned Bygdøy Allé tenkte jeg ikke så mye enda, men da den på nytt stoppet utenfor Bagatelle stusset jeg litt. Igjen? Hadde han gått tom for fantasi allerede etter to restauranter??? Det virket rart, men vi stoppet fordundre meg og jeg ble geleidet inn på Bagatelle på ny. Tross forvirret, var jeg jo selvfølgelig henrykt over å skulle oppleve den vanvittige nytelsen for ganen og sansene enda en gang til i livet. Vårt måltid denne kvelden var dessuten blant de siste måltidene som ble servert der under Hellstrøm. Bare dager etterpå ble den fasjonable restauranten lagt ned.

Dette året krever to avsnitt…

I matrett nummer syv av ti stoppet nemlig nesten (førjuls)hjerter mitt opp. Da kelneren på rutinert og galant vis kom til bordet vårt atter en gang og åpnet sølvfatet med lokk mot meg, forventet jeg synet av nok en magisk dandert liten ganefryder. Så satte jeg vinen i halsen. Noe bitte lite, vakkert, på størrelse med en finger og helt uspiselig blinker til meg. Kelneren later som ingen ting; forskyn deg. Hvor ble det av Frode? Jeg ser toppen av hodet hans ved siden av bordet. Han sitter nå på kne. Jeg tar ringen skjelvende og blodet strømmer rundt i kroppen og opp i hodet raskere en Klæbo i spurten! Alt blir stille, ikke fordi alle stopper opp og ser på (det fikk jeg ikke med meg før senere), men fordi livet fikk en bråstans….. Mannen jeg ikke trodde fantes, aldri hadde håpet på og som jeg for lengst hadde gitt hele hjertet mitt til, sier de seks korte ordene, du vet, mens han ser meg inn i øynene med et blikk enda stødigere enn han selv. Alt rundt var lukket ute, det var han og jeg, og et JA skutt ut fra hjertet mitt. I hjørnet på Hellstrøms baby. Nå skjønte jeg også hvorfor vi var her igjen… Jeg er en person som bruker tid på beslutninger og ble dessuten veldig overrasket. Men jeg eide jo ikke tvil og har aldri respondert raskere og tydeligere. Vi ble oppløst av lykketårer. Og kvelden tok helt av….

Drikkes ut…i huset vi bygde.
Giftet bort…på Grefsenkollen.
Drar på bryllupsreise..
Bryllupsreise på bryllupsreisen…ship o hoi

Fra 2009 til 2018 har vi samlet på hverdager og feiret i vei og vært på en restaurant-reise hver 1.desember. Med gravidemager, med melkespreng, med babyer og barnevakt hjemme, med litt større småtroll etter hvert…

1.desember 2019 står for tur, og så klart vi skal, for 12.gang…. Frode kødder ikke med dette altså. Og nå med to flotte, fine gutter på 5 og 7 år som elsker barnevakten som kommer og som sender oss av gårde med gode klemmer og store glis. Jeg har blitt bedt om å være ferdig pyntet og klar til taxien kommer 17.30. Like spennende, stas og koselig hvert år. Hvor skal vi i år? 

♥♥♥

For å si det sånn, hvis 1.desember var stas for meg i 1980, 1990 og en koselig grøtkveld i 2006, så skjønner du kanskje hvor positivt ladet og spesiell denne datoen har utviklet seg til å bli nå.

Men Gud, jeg blir jo litt nervøs hver gang, hva «stort» skjer i år. Kommer skilsmissepapirene lissom? 🙂

Vel, 1.desember og adventstiden skal bli koselig for oss alle. Håper vi skal vente sammen? Jeg håper du har meldt deg på julekalenderen? Hvis ikke gjør det her nå!   

God helg!

Trine

Husk å følge med på instagram i helgen; @trinestreningsglede

2 kommentarer

 1. Kjempekoseleg lesning Trine.
  Lurer jo litt på denne kalenderen din. Melder meg på utan at eg anar kva det er for noko.
  Ynskjer deg ei nydeleg førjulstid.
  Mvh.Else.

  1. Trines Treningsglede

   Så hyggelig

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *